12.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

9. İstanbul Moda Konferansı Hazırgiyim Sektörüne Umut Verdi

Fuarlar9. İstanbul Moda Konferansı Hazırgiyim Sektörüne Umut Verdi

- Haber Sponsoru -

Türk hazırgiyim sektörünün ihracat gücüne katkı sunan 9. İstanbul Moda Konferansı başarı ile düzenlendi. 40 civarında firma bine yakın B2B görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tekstil, hazırgiyim, tasarım ve perakende sektörlerini buluşturan 9. İstanbul Moda Konferansı’nı 12-13 Ekim tarihleri arasında Four Seasons Bosphorus Hotel’de düzenledi. Her yıl hem bölgesel hem de küresel sektör temsilcilerini kendisine çekmeyi başaran etkinliğin ilk gününde sektörel gelişmelerin değerlendirildiği oturumlar gerçekleşirken, ikinci gün İkili İş Görüşmeleri’nde (B2B) yeni anlaşmalara imza atıldı. 40’a yakın firma ve alım heyetinin gerçekleştirdikleri bine yakın görüşme sektörün üretim ve ihracat gücüne olan güveni tazeledi.

İstanbul Moda Konferansı’nın 12 Ekim’de gerçekleşen açılışına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi başta olmak üzere, sektörel dernek ve kurumların temsilcileri, sektörde yer alan profesyoneller yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Bakan Zeybekçi e-ticaretin önemine değindi. Bakanlık olarak e-ticarete verecekleri destekleri dile getiren Zeybekçi, Türkiye’nin kişi başına cep telefonu sayısında ilk sıralarda yer aldığını belirtti. Zeybekçi şunları söyledi; “Elektronik ticarette, yüzde 7’ler seviyesindeyiz. Türkiye, elektronik ticaret çılgınlığına çok hızlı bir şekilde dönüşecek. Ekonomi Bakanlığı olarak, 75, 80 bin ihracatçımızın en az yarısını bu e-ticaret portallarında yer alması için çalışmalar yürütüyoruz. Her şeyini biz ödeyeceğiz. Dünyada, ‘Türkler e-ticareti ele geçirdi’ sözünün duyulmasını sağlayacağız”.

Tekstil, konfeksiyon ve moda sektörlerinin Türkiye için son derece önemli olduğunun altını çizen Nihat Zeybekçi, ihracat seferberliğinin başladığından bu yana Türkiye’nin inanılmaz bir mücizenin gerçekleştiğini savundu. Zeybekçi; “Tüm üreticilerimizle birlikte koyduğumuz 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için farklılaşmak gerekiyor. Moda farklılaşmak için son derece önemli. Tüketim alışkanlıklarını belirlemeliyiz. Ülke olarak, her şeyi ile marka olmak gerekiyor. Türkiye’nin artık o noktaya geldiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Şeref Fayat: Markalaşma ve İnovatif Üretimde İlerlemeliyiz

TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Fayat da yaptığı konuşmada Hükümetin Eylül ayında açıkladığı Doğu ve Güneydoğu’ya Yatırım Teşvik Programı’nı hazır giyim sektörü için son derece olumlu bulduğunu söyledi. Devletin vereceği teşvikler ve Ar-Ge çalışmalarındaki artışa paralel olarak inovatif üretimi ve akıllı ürün yelpazesinin hızla genişleyeceğini belirten Şeref Fayat, “İnovatif ürün aynı zamanda katma değerli üretim demek. Markalaşma ve inovatif üretimde ne kadar hızlı ilerleyebilirsek ihracatta kilogram başına 50 dolar gelir hedefini de o kadar hızlı yakalayabileceğiz” dedi.

Dünyanın en önemli alım gruplarının temsilcilerinin konferansta olduğuna dikkati çeken Şeref Fayat, Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği İkili İş Görüşmeleri’nde çok verimli ticari bağlantılara imza atacaklarını vurguladı.  TGSD Başkanı Şeref Fayat, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin geleceğine ve bizlere güvenleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Buradan bir kez daha açıkça söylüyorum. Bulunduğu coğrafyada en güçlü ve istikrarlı ekonomiye sahip Türkiye’ye yatırım yapan,  zor dönemde bu ülkeye inancını koruyan hiç kimse pişman olmayacak. Türkiye büyüdükçe, bu topraklara yatırım yapan,  bu ülke ile ticaretini sürdüren herkes kazanacak.”

40 Firma ve Alım Grupları 1000’in Üzerinde Görüşme Yaptı

Konferansın ikinci günü yapılan İkili İş Görüşmeleri’nde (B2B), yeni işbirliklerine imza atıldı. Tüm dünyadaki alım grupları ile Türkiye’deki yerel üreticileri bir araya getiren İkili İş Görüşmeleri’ne bu yıl 40 firma katıldı. 1000’e yakın görüşmenin yapıldığı B2B görüşmelerine aralarında; Adidas, Cherryfield, De Facto, El Corte Ingles, H&M, Koton, New Look, Spring Near East Manufacturing, Superdry Türkiye’nin olduğu firmaların temsilcileri ile Charles Vögele, Borussia Dortmund ve pek çok diğer firmayı temsilen yurtdışından alıcılar katıldı.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler