13 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Asteks ITM 2018’in Parlayan Yıldızı Oldu

EğirmeAsteks ITM 2018’in Parlayan Yıldızı Oldu

- Eğirme Haber Sponsoru -

Asteks ITM 2018 ’in Parlayan Yıldızı Oldu
Asteks ITM 2018 ’in Parlayan Yıldızı Oldu

Asteks ITM 2018 ’in Parlayan Yıldızı Oldu – Tekstil endüstrisinin değişen ihtiyaçlarına dönük; manşon, apron ve rektefiye makineleri çözümleri ITM 2018 fuarında tanıtan Asteks, AGV otomatik yönlendirme aracının lansmanı ile fark yarattı.

Geliştirdiği ve pazara sunduğu manşon, apron ve rektefiye makineleri ile yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda güçlü konumda bulunan Asteks, katıldığı ITM 2018 fuarında tekstil endüstrisini avantajlı yeniliklerle tanıştırdı. 14-17 Nisan tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleşen fuarda, Salon 3’teki 302B numaralı Asteks standı fuar boyunca yoğun ilgi görmeyi başardı. Mevcut ve daha da geliştirilen ürün portföyünü ziyaretçilerle paylaşan firma, AGV otomatik yönlendirme aracının dünya lansmanını da burada gerçekleştirdi.

Kendilerini iplik üreticileri ve iplikhanelerin ‘çözüm ortağı’ olarak gördüklerinin altını çizen Asteks Satış Sorumlusu Erkan Yılmaz, ITM 2018’in çok başarılı geçtiğini açıkladı. Fuarda yurtiçi ve yurtdışından 6 firma ile makine satışı anlaşmasının gerçekleştiğini belirten Yılmaz, şunları dile getirdi; “Gaziantep’te faaliyetlerini sürdüren Merinos ve Biska firmalarına, Adana’da bulunan Oğuz Tekstil’e satışlarımız oldu. Yurtdışından ise, Azerbaycan merkezli Mingacevir Tekstil ile Özbekistan’da bulunan Compact Tekstil firmalarına yeni geliştirdiğimiz rektefiye makinelerimizi ve UV manşon yüzey işleme makinelerimizi satmış bulunuyoruz. Fuar boyunca ayrıca onlarca firmayla nihai satışa dönük olarak ön görüşmeleri gerçekleştirdik. Gerçekleşen satışlar, anlaşmalar ve ziyaretçi ilgisiyle beklentimizin üzerinde bir fuar başarısı elde ettik.”

Asteks’in %100 yerli bir firma olarak küresel markalarla rekabet ettiğini dile getiren Yılmaz, bunda güçlü AR-GE çalışmalarının ve pazarlama ile satış sonrası hizmetlerinin etkili olduğunu açıkladı. “Rekabetçi gücümüzü ITM fuarında bir kez daha gösterdik” diyen Yılmaz yeni ürünlerin ziyaretçilerden gördüğü ilgiye değindi;  “Akıllı besleme sistemine sahip 203 SF manşon rektefiye makinesini ilk kez pazarla buluşturduk. Yüksek adetle manşon taşlama gereksinimine yanıt veren 203 SF, fuar boyunca performansıyla tam not aldı. Ürettiğimiz manşon ve apronlarımız da gerek kaliteleri gerekse uzun ömürlülükleriyle eşsiz olduklarını ortaya koydu. Fuarın sürpriz ürünü hiç kuşkusuz lansmanı gerçekleşen yeni AGV otomatik yönlendirme aracımız (Automatic Guided Vehicle) oldu.”

Asteks ITM 2018 ’in Parlayan Yıldızı Oldu: İplikhanelerin Otomasyonunda Yeni Adım: AGV Taşıyıcı Araç

Asteks’in geliştirdiği AGV Otomatik Yönlendirme Aracı hakkında bilgi veren Erkan Yılmaz, bu çözümü ilk önce kendi işletmeleri için geliştirdiklerini açıkladı. AGV’nin Asteks’in kendi üretim tesisinde farklı yönlerde taşıma ve çekme işlemleri için geliştirildiğini dile getiren Yılmaz, bu cihazın geliştirilerek tekstil üreticilerinin taleplerine uygun hale getirildiğini belirtti. Yılmaz, önceden belirlenmiş hat üzerinde taşıma ve çekme işlemlerini otomatik olarak gerçekleştiren AGV’nin hem personel ihtiyacını hem de hatalı yüklemeleri ortadan kaldırarak verimliliği arttırdığını söyledi.

Apron ve manşonda yenilik; RC 750 ve RC 851

Asteks’in neredeyse 50 yıllık geçmişinde güçlü deneyimlere sahip olduğu apron ve manşon çözümleri de fuarın en çok ilgi gören ürünleri arasında oldu. Sentetik karışımlı elyaflarla çalışan iplikçiler için geliştirilen RC 750 ve RC851 ve karbon takviyeli diğer apronlar zorlu çalışma koşullarına mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor. Uzun ömür ve bakım kolaylığı sunan apron ve manşonlar iplik üreticilerinin bakım maliyetlerine olumlu katkı sunuyor.

Erkan Yılmaz - Asteks ITM 2018 ’in Parlayan Yıldızı Oldu
Erkan Yılmaz – Asteks ITM 2018 ’in Parlayan Yıldızı Oldu

203 SF Manşon taşlamayı mükemmelleştiriyor

Yüksek adetli manşon taşlama işlemini gerçekleştirmek için geliştirilen 203 SF, otomatik beslemesi sayesinde rektefiye dairesinde ihtiyaç duyulan personel sayısının azaltılmasını mümkün kılıyor. 203 SF üstün performansıyla hızla taşlamayı yaparken, çift veya tek besleme seçeneklerinden birini kullanabiliyorsunuz. Vibrasyonlu sistemle beraber manşonların çapları lazerli ölçüm sistemiyle ölçülüp, tümünün standart olmasını sağlıyor. İplik makinesinde manşon çaplarının eşit olması ise birçok üretim sorunun ve hatanın önüne geçiyor. Fuarda 203 SF kendisine bir de slogan buldu; “Siz bırakın, o işini kendi bilir”.

Asteks olarak kendilerini her zaman ‘çözüm ortağı’ olarak gördüklerini dile getiren Erkan Yılmaz sözlerini; “Asteks yerli bir üretici olarak; apron, manşon, rektefiye makineleri ve rektefiye dairesine ait araç ve cihazlar konusunda tekstil endüstrisinin çözüm ortağıdır. Bunu yerel ve uluslararası pazardaki çalışmalarımızla kanıtlıyoruz” diyerek bitirdi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler