18.6 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Durak Tekstil ilham verici yenilikleri Texprocess 2024’e taşıyor

Endüstriyel dikiş ve nakış iplikleri üreticisi Durak...

Hazır giyim ihracatçıları: “2024 de kolay bir yıl olmayacak”

Hazır giyim ihracatçıları, 2023 yılını Türkiye genelinde...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

İSKUR Group’tan Diyarbakır’a Yeni Tekstil Yatırımı

GüncelİSKUR Group’tan Diyarbakır’a Yeni Tekstil Yatırımı

- Haber Sponsoru -

İSKUR Group’tan Diyarbakır’a Yeni Tekstil Yatırımı
İSKUR Group’tan Diyarbakır’a Yeni Tekstil Yatırımı

Türkiye’nin en büyük 500 firması arasında yer alan ISKUR Group, geçtiğimiz yıllarda Diyarbakır’da yaptığı iplik yatırımın ardından, bölgeye konfeksiyon ve örme üretimi için yeni bir yatırım başlattı.

Türkiye’nin önde gelen entegre tekstil üreticilerinden İSKUR GROUP büyük boyutlu yatırımlar yapmaya devam ediyor. Geniş bir aralıkta iplik, dokuma ve örme kumaş çeşitlerinin üretiminin yanı sıra terbiye, boya ve konfeksiyon süreçlerini kendi bünyesinde gerçekleştiren, Kahramanmaraş merkezli grup, 2014 yılında Diyarbakır’daki iplik yatırımını tamamlayarak üretime almıştı. Türkiye’nin en büyük 500 firması listesinde yer alan Grup, şimdi de 10 milyon dolar değerinde konfeksiyon ve örme yatırımı için yine Diyarbakır’ı tercih etti.

Kurumsal yapısını ve üretim süreçlerini Kahramanmaraş merkezli olarak geliştiren İSKUR Group’un, Diyarbakır’daki ilk yatırım süreci 2013 yılında başladı. Diyarbakır OSB 1. Etap üzerinde 50 bin metrekare arazi üzerine 31.200 metrekarelik kapalı tesisin inşaatını 2014 yılının Ağustos ayında tamamlandı. Toplam 100 milyon TL’ye mal olan bu iplik yatırımı İSKUR’un pazardaki gücüne ciddi katkı sunuyor. Grup burada %100 pamuk ring, penye, kompakt iplik üretimi gerçekleştiriyor. Günlük üretim kapasitesi 30 ton olan yatırım %100 kapasite üretimini sürdürüyor. Diyarbakır iplik tesisi yıllık olarak 15 ton pamuk elyafı tüketiyor ve 10 bin ton iplik üretim kapasitesine sahip bulunuyor.

İskur’dan Diyarbakır’a 2. Dalga Yatırım Hamlesi

Tekstil sektöründe entegre üretim gücüne sahip olan sayılı üreticilerden olan İSKUR, Diyarbakır’daki yeni yatırım hamlesini konfeksiyon ve örme alanına genişletiyor. Yeni yatırımları hakkında bilgi veren İSKUR Group Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir Kurtul, Diyarbakır’daki iplik tesisinin kapasitesine genişletmeye dönük yatırımın yanı sıra, konfeksiyon ve örme segmentine odaklandıklarını söyledi. Kurtul, bu yatırımların 100 milyon dolar üzerinde bir meblağ ile gerçekleştirileceğini ve 1700 kişiye istihdam sağlamasını planladıklarını açıkladı.

Kurtul yeni yatırımlar için neden Diyarbakır OSB’yi tercih ettiklerini ise şöyle dile getirdi; “Buraya yatırım yapmamızda; bu bölge ile 50 yıl öncesine dayanan pamuk elyaf ticaretimiz, kurduğumuz ve geliştirdiğimiz dostluklar, bölgedeki hammadde ve işgücü potansiyeli etkili oldu. Tüm bunların yanı sıra, tabii ki, kamunun sunduğu avantajlar da belirleyici oldu. Lokasyon anlamında, şehrin ulaşım imkanları ve bölge için bir merkez olması, iklim olarak da pamuk tarımı ve tekstil sanayisi için uygun olması avantaj sağlıyor.” Kadir Kurtul, Diyarbakır yatırımında ham iplik üzerine odaklandıkları için Avrupa ve Uzakdoğu menşeili ileri teknoloji donanımlı, rekabet gücü yüksek, güncel sistemleri tercih ettiklerini ifade etti. Kurtul, yeni yatırımlarda yine bu eksende teknolojiyi almayı planladıklarını aktardı.

İSKUR Group’un yeni konfeksiyon ve örme yatırımının Diyarbakır OSB’nin 3. Etap’ında ve yeni kurulacak olan Tekstil İhtisas OSB bölgesinde yer alacağını belirten Kadir Kurtul, inşaatın 2-3 yılda tamamlanacağını belirtti. Kurtul; “Bu yatırımlarımız neticesinde İSKUR olarak, sektör içerisindeki tüm ürün çeşitlerini eksiksiz bir biçimde yüksek kalite ve kapasite ile üretebiliyor olacağız. Sektörel bazda ise rekabet gücümüzü attıracak, makro anlamda firmamızın bir dünya markası olmasın adına önemli katkılarda bulunacaktır” dedi.

2016 Yatırımlarla Geçti

Geçtiğimiz yıla dönük değerlendirmelerde bulunan A. Kadir Kurtul, 2016 yılının Diyarbakır yatırımının olgunlaşma ve Kahramanmaraş’taki 60 milyon dolarlık yeni denim yatırımının üretime geçme dönemi olduğunu söyledi. 2016’yı ‘heyecan ve atılım dolu bir dönem’ olarak nitelendiren Kurtul; “Ürün portföyü, verimlilik, kalite ve sektörel bazda koymuş olduğumuz mikro ve makro hedeflerimize ulaştığımız gibi bunları daha da ileriye götürmek adına 2017 için yeni hedefler belirledik” diye konuştu.

2017 yılında dönük beklentilerini de dile getiren Kurtul, gerek Kahramanmaraş’taki gerekse Diyarbakır’daki AR-GE ve ÜR-GE temelli üretim ve yatırımlarla pazarda hacimsel artış beklediklerini açıkladı. Üretimlerinin %75’ten fazlasını ihraç ettiklerine dikkati çeken Kurtul, 2017’nin pazar ve yatırımlar açısından atılımlarla dolu bir dönem olacağını sözlerini ekledi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler