Mimaki ‘den Renk Eşleştirme Yenilikleri

    Mimaki renk eşleştirme için son yeniliklerini pazara tanıttı
    Mimaki renk eşleştirme için son yeniliklerini pazara tanıttı

    Mimaki’nin yazılım çözümlerinde yapılan yenilemeler, dijital tekstil baskısından gelişmiş profil oluşturma işlemlerine ve artırılmış PANTONE desteğine kadar birçok işlemi kapsıyor.

    Geniş format inkjet baskı makinelerinin lider üreticisi Mimaki, yenilikçi yazılım çözümleri ile hayata geçirilen birçok baskı üretim prosesine yeni bir değer katıyor. Bu çözümler, daha keskin, hatasız ve parlak renkler elde edilmesini sağlayarak çok daha renkli bir dünyanın kapılarını açıyor. Artista Tekstil Renk Koleksiyonu, gelişmiş profil oluşturma işlemleri için kullanılan Mimaki Profile Master (MPM3) ve RasterLink6 Version 5.0 yazılımı sayesinde, baskı üreticileri artık çoklu cihazlar ve lokasyonlar arasında da keskin ve tekrar edebilir renkler elde edebilecekler.

    Dijital Tekstil Baskısı Rüştünü İspatladı

    Tekstil sektöründe analogdan dijitale doğru geçiş yaşanırken, tekstil ve giyim üreticileri teslimat sürelerinin hızlanmasını ve hızla değişen trendleri yakalayabilmek için esnekliğin artmasını talep ediyorlar. Bugüne kadar, tasarımdan üretim aşamasına kadar renk tutarlılığı sağlayacak bir standart renk tablosu olmadığı için, renk eşleştirme önemli bir mesele haline geliyordu. Mimaki de bu boşluğu Artista Tekstil Renk koleksiyonu ile dolduruyor ve tekstil ve giyim üreticilerinin, deneme baskıları ya da hatalı baskılar olmaksızın istenilen renki kolaylıkla ve hızlı bir şekilde elde edebilmelerini sağlıyor.

    “Artista Tekstil Renk Koleksiyonu zamanla sektörde daha da yaygınlaşacaktır” şeklinde konuşan Mimaki Europe Pazarlama Genel Müdürü Mike Horsten sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Bu ilk versiyonda, spor giyim ve iç mekan tekstillere yönelik göz alıcı floresan renkler de dahil süblimasyon transfer baskıya yönelik 520 renk mevcut. İş akışına entegre edilen koleksiyon farklı lokasyonlarda dahi tutarlı renklerin üretilmesini sağlıyor.”

    İşlem, Adobe Illustrator ya da CorelDRAW’da kullanılabilecek yeni numunelerden yola çıkarak tasarımcının renkleri belirlemesi ile başlar. Seçili renk paleti ile oluşturulan görsel daha sonra ister RasterLink6 ister TxLink3 RIP yazılımı kullanılarak Mimaki baskı makinesinde basılır. Elde edilen standart sadece doğru renkleri sunmakla kalmaz, aynı zamanda profiller ve ayarlar hakkında da detaylı bilgiler sunar. Dolayısıyla farklı baskı makineleri ve lokasyonlar arasında elde edilecek renkleri oluşturmak kolaylaşır. Bu ilk koleksiyon, süblimasyon boyaları ile Mimaki TS300P-1800 tekstil baskı makinesi ile kullanmak üzere tasarlanmıştır.

    Farklı malzeme türleri ve farklı makineler arası hızlı renk eşleştirme

    Baskı malzemeleri renklerin görünümünü etkilediği için, farklı makineler ile basılmış farklı malzeme türleri arasında renk eşleştirme yapmak zordur. Mimaki ise bu süreci Mimaki Profile Master 3 (MPM3) renk yönetim yazılımı ile basitleştiriyor. Yazılım, kullanıcıların aynı makinede farklı malzemeler ile baskıda ya da farklı makine modellerinde ve boya türleri ile baskıda eşdeğer renkler üretebilmesini sağlıyor. Bu da üretim platformunun esnekliğini artırıyor. Farklı tedarikçilerden alınmış makineler için dahi bu durum geçerli.

    Mimaki Profile Master 3 yazılımının kolay kullanım özellikleri, ekstra renk bilgisine duyulan ihtiyacı ortadan kaldırması ve yeni makineleri mevcut parkura  hızlı entegre edebilme becerisi sayesinde, tüm üretim platformunda mükemmel bir renk eşleştirme sağlanabiliyor. Bu da büyük işlerin farklı makinelere bölünerek baskı sürelerini azaltmaya yardımcı oluyor ve kaliteyi de artırıyor.

    PANTONE Renk Koleksiyonu artık RasterLink6’da

    Mimaki’nin piyasa lideri RIP yazılımı RasterLink6, artık dünya çapında renk eşleştirme için kullanılan PANTONE Renk Koleksiyonu’nu da  kapsıyor. PANTONE koleksiyonu, Adobe® Illustrator-uyumlu DIC renk koleksiyonuna ve Mimaki’nin metalik renklerin de dahil olduğu orijinal renk koleksiyonuna ilave edildi.

    Baskı sosyasındaki PANTONE renkleri otomatik olarak tespit ediliyor ve RasterLink6 ile çalışan baskı makinelerinde daha hızlı bir renk eşleştirme sağlanması için eşdeğer renklere konvert ediliyor. Bu da sarfiyatı önlüyor ve profesyonel uzmanlık olmaksızın kolayca işlem yapılabilmesini sağlıyor.

    RasterLink6 Version 5.0 yazılımı aynı zamanda ölçülen renklerin yedek renk olarak ayarlanabilmesini ve işlemlerin kaydedilebilmesini sağlıyor. Sıkça kullanılan renkler, kişiselleştirilmiş renk koleksiyonunda arşivlenebiliyor ve böylece ihtiyaç duyulduğunda gerekli renklere daha hızlı erişim sağlanıyor. Ayrıca, bu son versiyon FOTOBA kesiciler için kesim işaretlerinin oluşturulmasına da yardımcı oluyor. İşaretler RasterLink6 operasyon penceresinde kolayca yerleştirilebiliyor ve bunun için de başka bir tasarım yazılımına gerek duyulmuyor.

    Horsten konuyla ilgili şunları söylüyor: “Bu yenilikler için oldukça heyecanlıyız. Amacımız her zamanki gibi, sadece müşterilerimizin üretimini kolaylaştırmak değil, aynı zamanda karlılıklarını da artırmak. Bu üç yeni çözüm de bu amacımızı yerine getiriyor.”