13 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Perakende Sektörünün Rotası Yurtdışı Pazarlar

GüncelPerakende Sektörünün Rotası Yurtdışı Pazarlar

- Haber Sponsoru -

Perakende Sektörünün Rotası Yurtdışı Pazarlar
Perakende Sektörünün Rotası Yurtdışı Pazarlar

Perakende sektörünün çatı örgütü Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yurtdışı Açılımı Toplantıları adıyla bir etkinlik düzenledi. Toplantıda iç pazarda artan maliyetler ve düşen kar marjları nedeniyle zor günler yaşayan perakendecilerin yurtdışında elde edebilecekleri daha karlı fırsatlar masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan BMD Başkanı Sinan Öncel, derneğe üye 99 firmanın yurtdışında 2,500’ün üzerinde mağazası bulunduğunu belirterek, yılsonuna kadar bu rakamı 500 yeni mağaza ile 3 binin üzerine çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Türkiye’deki perakende sektörünün sorunlarına da değinen Öncel, yüksek kiralardan yakınırken, hükümetten kiralardaki %18’lik KDV’nin %8’e indirilmesini istedi.

Perakende için katma değerli ürünlerle markalı ekonomiye dönüşüm

BMD Yönetim Kurulu Üyesi ve Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz ise ihracatta kilogram başına değer artışına dikkat çekti. “Sadece fason üreterek değil, katma değer katacak yeni ürünler üretip markalı ekonomiye dönüşüm sağlayabiliriz” diyen Yavuz, Hindistan gibi daha büyük pazarlara odaklanılması gerektiğini belirtti.

Yurt dışında 231 şehirde 370 bin metrekare satış alanında müşterilerle buluştuklarını dile getiren LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, yılsonuna kadar yurtdışında 82 yeni mağaza daha açarak 2017’de toplam 404 mağazaya ulaşmayı planladıklarını açıkladı. Yer aldıkları ülke sayısını bu yıl Malezya, Çin, İsrail ve Malta’yı ekleyerek 39’a çıkaracaklarını duyuran Küçük; “2018 sonunda 518 mağazaya, 2019’da ise 650 mağazaya ulaşacağız. 202’ün sonu itibariyle yurtdışında 1000 mağazaya ulaşmayı planlıyoruz.  Satışlarımızın %60’ını yurtdışı mağazalarından, yüzde 40’ını ise Türkiye mağazalarından elde edeceğiz” dedi.

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ise, Damat, Tween ve D’S Damat mağazaları ve satış noktaları ile 70’i aşkın ülkede yer aldıklarını belirtti. Orakçıoğlu, Türkiye’de hazır giyim ihracatının kilogram başına ortalama 23-24 dolar değerinde gerçekleşirken, kendilerinin 100-110 dolar değerini yakaladığını söyledi.

Mall of Istanbul ile perakende güçlü şekilde yer alan Torunlar GYO’nun Genel Müdürü İlham İnan Dündar; ilk çeyrekte %21 ciro artışı yakaladıklarını belirtti.

Yurt dışında 231 şehirde 370 bin metrekare satış alanında müşterilerle buluştuklarını; dile getiren LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük; yılsonuna kadar yurtdışında 82 yeni mağaza daha açarak; 2017’de toplam 404 mağazaya ulaşmayı planladıklarını açıkladı. Yer aldıkları ülke sayısını bu yıl Malezya, Çin, İsrail ve Malta’yı ekleyerek 39’a çıkaracaklarını duyuran Küçük; “2018 sonunda 518 mağazaya, 2019’da ise 650 mağazaya ulaşacağız.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler