17.7 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 18, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Fransız Makineciler Türk Tekstiliyle Partnerliğini Güçlendirmeye Geliyor

GüncelFransız Makineciler Türk Tekstiliyle Partnerliğini Güçlendirmeye Geliyor

- Haber Sponsoru -

Fransız Makineciler Türk Tekstiliyle Partnerliğini Güçlendirmeye Geliyor
Fransız Makineciler Türk Tekstiliyle Partnerliğini Güçlendirmeye Geliyor

Türk tekstil endüstrisinin en önemli teknoloji tedarikçilerinden Fransız makineciler, ITM 2018 fuarında hem inovasyona bağlılıklarını hem de Türk pazarına bir partner olarak yakınlıklarını vurgulayacak.

Fransız tekstil makineleri endüstrisi yıllık 1 milyar Euro cirosu ile dünyanın en çok ihracat yapan 6. endüstri gücüdür. Türk tekstil endüstrisi ise, Fransız tekstil makineleri üreticilerinin en büyük 3 pazarından birisi konumunda bulunuyor. Bu nedenle Fransız makineciler Türk pazarının taleplerine karşı oldukça duyarlı ve ilgili hareket ediyor. Türk ve bölge endüstrisinin önemli fuarı ITM 2018’de Fransız tekstil makinecileri genlerinde olan ‘yenilik’ tutkusunu sergileyecek. Endüstrinin çatı örgütü Fransız Tekstil Makineleri Üreticileri Derneği UCMTF, Türkiye’de 20 yıldan uzun bir süre sonra ilk kez ulusal bir pavilyonla üyelerini yerel pazarla buluşturacak.

UCMTF Genel Sekreteri Evelyne Cholet Türkiye’nin kendileri için en önemli pazarlardan biri olduğunu ve ITM’ın en önemli bölgesel fuar olduğunu söyledi. Cholet; “Fransız makineciler özellikle; uzun elyaf iplikçiliği (yün, akrilik, vb.), iplik bükümü ve kontrolü (teknik iplikler dahil), degrade boyama, halı iplikleri için termo-fiksaj, halı sistemleri, boyama ve terbiye, terbiye işlemleri için keçe ve bantlar, nonwoven, tekstil tesislerinin iklimlendirilmesi ve tekstil malzemelerinin geri dönüşüm proseslerinde güçlü konumdalar. Bu sektörlerde Türk müşterileriyle uzun vadeli ortaklıklar kurmuşlardır ve bu nedenle ITM en üst düzeyde buluşma fırsatı olacaktır” dedi.

Türk müşterilerle birbirimizi çok iyi anlıyoruz

Fransız makinecilerin Türk müşterilerle aynı stratejiyi paylaştığını dile getiren Evelyne Cholet, bunu; “müşterilerimiz için güvenilir, uzun vadeli çözüm ortağı olmak” şeklinde özetledi. Cholet, Fransız makinecilerin esasen KOBİ niteliğinde, çoğunlukla aile işletmesi ve kendi alanlarında lider veya öne çıkan markalar olduğunu kaydetti. “Bu yüzden gerçek girişimciler olan Türk müşterilerle birbirimizi çok iyi anlıyoruz” diyen Cholet sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ekiplerimizin (satış yöneticileri, teknisyenler, mümessiller ve yerel temsilciler) istikrarı, şirketlerimizin salt tekniğin ötesine geçmesine ve müşterilerimizin uzun vadeli hedeflerine hitap etmesine olanak tanıyor.  Makine ve teknoloji çözüm ortakları olduğumuz için, Türk müşterilerimiz yenilikçi ‘kendilerine özel üstün’ çözümleri uygulamak için bizimle çalışmayı çok istiyorlar. Makineleri zamanında teslim ettiğimizi ve kurduğumuzu, mükemmel bir satış sonrası hizmet verildiğini ve yedek parçaların çok verimli bir şekilde teslim edildiğini biliyorlar.”

Türkiye pazarında 2017 rekor yılı oldu

Türk pazarındaki konumlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Evelyne Cholet, Türkiye’de 2016’da kısa süreli bir yavaşlamanın ardından siparişlerin tekrar toparlandığını ve 2017 yılının da rekorla kapandığını açıkladı. Bu süreçte müşterilerin makine taleplerinde değişme olduğunu söyleyen Cholet, geleneksel üretim yapan makine satışlarının yavaşlarken, teknik tekstiller, halı ve tekstil ürünlerinin geri dönüşümü için makinelerin satışlarında artış yakaladıklarını ifade etti. Cholet 2018 yılı için de oldukça iyimser olduklarını, birçok üyelerinin sipariş defterlerine rekor kayıt aldıklarını ve yeni siparişlerin de çok hızlı bir şekilde gelmeye devam ettiğini belirtti.

Her Firma Ayrı Bir Çekim Merkezi Olacak

Evelyne Cholet fuara katılacak Fransız firmalar arasında NSC Fibre to Yarn, Laroche, Superba, Fil Control, Petit Spare Parts, Spoolex Group, Dollfus & Muller ve AESA Air Engineering’in yer aldığını açıkladı. Cholet, sunulacak çözümlerle ilgili şu ipuçlarını verdi;

NSC Fibre to Yarn

Firma gerdirmeli koparıcı, ikinci koparıcı ve çekme makinesinden oluşan Tow to Top hatları geliştiriyor ve pazara sunuyor. FMV41/42 dikey ovalama makinesi terbiye prosesinde yer alıyor. NSC, tanınmış makinesi ERA’yı sunarak, akrilik elyaflar veya karışımlı elyaflar için, yarı kamgarnlı hatları ve geri dönüşümlü hatları modernize ediyor. Firma, Türkiye’de BİLGE Otomasyon ile yedek parça lojistiği kurdu. NSC, fuarda Salon 3 Stant 315D’de yer alacak.

Laroche

Firma yeni ağırlık haznesi besleyici gibi en son teknolojik geliştirmeleri ve elyaf harmanlamadaki en son yenilikleri dahil tüm ürün gamını fuarda gösterecek. Kullanılmış giysilerin geri dönüşüm prosesleri ve Laroche Airlay teknolojisiyle yalıtım panelleri önemli noktalar olacak. Laroche, 30 yıldan uzun bir süredir nonwoven ve geri dönüşüm endüstrisindeki birçok büyük Türk şirketi için güçlü bir partner oldu. Firma fuarda Salon 3 stant 313B ve Salon 9 Stant 904B’de yer alacak.

Superba

Firma halı ipliğinin termo fiksajı ve degrade boyamasında dünya lideridir. Vandewiele ailesinin bir üyesi olan firma, sahada daimi teknisyenleri bulunan İstanbul’daki ajansı Samoteks ve Gaziantep’te resmi distribütörü olarak büyük bir envanterle hemen yedek parça tedariği sağlayan ortağı BILGE ile Türkiye’de güçlü bir yapılanmaya sahip. Türkiye’de halı ipliği termo fiksajı için 150’den fazla TVP3 hattı ve Akrilik çalışmalar için 60’den fazla LV3 hattı ile Superba, her çeşit iplik (PET, PP, PA, PAN, Yün & karışımlar) için halı ipliği işlemede kalite açısından bir referans noktası oldu. Son geliştirmeler iki renkli baskı veya ton üstüne ton efekti gibi özel boyama efektleriyle degrade boyama üzerine odaklandı. Firma fuarda Salon 2 Stant 212-A’da yerini alıyor.

Fil Control

Firma iplik kesiciler, iplik kopma sensörleri ve kalite kontrol ekipmanlarından oluşan 3 ana alanda çalışıyor. Firma müşterilerini ve partnerlerini ipliğin kontrol edilmesi için çözümler sunuyor. Bu kontrol, güvenilir bir üretim sürecinin ve tekstil makinesinin korunmasını garantilemek için önemli bir noktadır. Fil Control fuarda Salon 3 Stant 316C’de olacak.

PETIT Spare Parts

Firma sürekli ve kalıcı depolama kapasitesi ile 20.000’den fazla referans markaya yedek parça tedariği sağlıyor. Bunlar içinde özellikle ICBT gibi hassas tekstil makineleri ve Saurer-Diederichs gibi dokuma tezgahları da bulunuyor. Kaplama, tekstüre ve bükme alanındaki zengin bir deneyimi kapsayan tanınmış bir know-how ile bu çözümler sunuluyor. Tekstil makineleri aksesuarlarında uzman kabul edilen PETIT Spare Parts, fuarda Salon 3 Stant 316C’de yer alacak.

Spoolex Group

Firmanın başarı öyküsünde Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinin büyük katkısı bulunuyor. Grup içinde yer alan Calemard dönüştürme ekipmanları bölümüdür. Gerilime duyarlı malzemeler için biriktirme/bekletme çözümleri sağlıyor. Calemard makineleri ayrıca geniş kesicilerle sarıcılar içeriyor. Spoolex’in Ultrosonik kesme/kapatma bölümü Decoup+, üretim ve dönüştürme sürecinin her aşamasında uygulanabilir olan farklı kesme ve kapatma/mühürleme ekipmanı sunuyor. Firma Salon 3 Stant 312’de hazır olacak.

Dolllfus & Muller

Firma tekstil terbiye fabrikaları için sonsuz keçe ve kurutma bantları üretiyor. Türk müşteriler uzun zamandır; örme terbiyesi için sıkıştırma keçelerini, denim ve dokuma kumaşlar ile terbiye-baskı kurutucuları için sanforlama keçelerini, tekstil baskısı için bantlar ve transfer baskı için dijital baskı- süblimasyon örtücüler kullanıyor. Türkiye pazarı Dollfus & Muller için çok önemli ve burada farklı mümessillikler tarafından temsil ediliyor. Sıkıştırma keçeler için ÇETİN MAKİNE, keçeleme, baskı kurutma bantları ve süblimasyon örtücüleri için NES TEKSTİL bulunuyor. Firma fuarda Salon 10 -12 fuayede, stant F13’te yer alacak.

AESA Air Engineering

Firma her türlü elyaf tipine (pamuk, suni ipek, polyester, karışımlar, yün, akrilik) uygun sıcaklık ve nem oranını korumak için komple tekstil hava mühendisliği sistemleri tedarik ediyor. Firmanın tedarik kapsamı basit tekstil klima istasyonlarından anahtar teslim tekstil hava mühendisliği projelerine kadar uzanıyor. Bu projeler içinde merkezi top toplayıcılar, balyalama pres sistemleri, soğutucu ve soğutma tesisleri, kanal ve boru tesisatı bulunuyor. Firma ITM 2018’de Salon 3 Stant 310A’da yer alacak.

Fransız makineciler; yenilik bizim DNA’mızda…

Fransız makineciler tamamen yenilik ve kalite odaklı diyen Cholet, bu sürecin sadece AR-GE departmanında değil bütün şirket bünyesinde yaşandığını aktardı. Cholet şunları söyledi; “İnovasyon bizim DNA’mızda var. En tanınmış tekstil makineleri mucidi olan Jacquard’ı (jakar) Fransız olduğunu hatırlayın. Bugün yenilik, çoğunlukla müşterilerimizle gerçekçi ortaklıklardan türetiliyor. Sadece satışa hazır makinelerimizle değil, müşteri gereksinimleri kapsamında geliştirilen uygun fiyatlı, güvenilir ve çevre dostu makinelerle kişiselleştirilmiş çözümler sunma stratejimizle gurur duyuyoruz.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler