17.6 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 25, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

İsviçreli Makineciler Vizyonlarını Paylaşmak için ITM 2018’e Geliyor

Güncelİsviçreli Makineciler Vizyonlarını Paylaşmak için ITM 2018’e Geliyor

- Haber Sponsoru -

isviçreli Makineciler Vizyonlarını Paylaşmak için ITM 2018’e Geliyor
isviçreli Makineciler Vizyonlarını Paylaşmak için ITM 2018’e Geliyor

Türkiye geçen yıl isviçreli tekstil makinecilerinden 96,1 milyon Euro değerinde makine ithal ederek, en büyük 2. pazar oldu. Türkiye pazarına her zaman yakın ilgi gösteren İsviçreli tekstil makineleri üreticileri ITM 2018 fuarında yeni lansmanlar yaparak, vizyonlarını anlatacak.

Türk tekstil sektörünün üretim sürecinde kullandığı birçok teknoloji İsviçre yüksek mühendisliğinin imzasını taşıyor. İsviçreli tekstil makineleri üreticileri için Türkiye uzun zamandır en büyük pazarlar arasındaki yerini ve gücünü koruyor. İsviçreli makineciler bu pazara ilgilerini bir kez daha ITM 2018 fuarında vurgulayacaklar. İsviçre Tekstil Makineleri Derneği Swissmem Başkanı Ernesto Maurer, üyelerinin fuara katılmak için sabırsızlandığını söyledi.

Derneğe üye 27 firmanın ITM 2018 fuarına katılım için kayıt yaptırdığını açıklayan Maurer bu firmalardan bazılarını şöyle sıraladı; Amsler Tex, Benninger, Bräcker, ConVacc, Crealet, Graf, Heberlein, Hunziker, Jakob Müller, Loepfe, Polytex, Rieter, Rotorcraft, Santex Rimar, Saurer, SSM, Trützschler, Uster ve Xetma Vollenweider. Maurer; “Türkiye sektörümüz ve üyelerimiz için önemli bir pazar ve bu nedenle beklentileri oldukça yüksek. Mevcut ve yeni müşteriler ile bağlantı kurma ve mevcut ve gelecekteki pazar iklimini keşfetmek için burası önemli” dedi. Maurer hem ITM 2018 fuarından hem de Türk tekstil pazarından beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.

İsviçreli tekstil makineciler 2017 pazar sonuçlarından memnun

2017 yılının İsviçre tekstil makineleri üreticileri için çok başarılı geçtiğini dile getiren Ernesto Maurer, önemli ihracat rakamları açıkladı. Buna göre 2016 yılı ile karşılaştırıldığında 2017 yılının tümünde İsviçre tekstil makineleri sektörünün ihracatı 792,9 milyon Euro’ya ulaştı. En büyük pazar konumundaki Çin’e ihracat %19 artışla 113,1 milyon Euro’ya olarak gerçekleşti. Türkiye’ye ihracat ise %15,3 artışla 96,1 milyon Euro oldu. Diğer bir önemli pazar Hindistan’a yapılan ihracat ise %29,6’lık düşüşle 72,9 milyon Euro’ya geriledi. Almanya’ya ihracat %7,8 artarken, ABD’ye ihracat %6 artış kaydetti. Maurer bu rakamların sektör ihracatının sadece bir kısmını kapsadığını belirterek; “Bununla birlikte, satılan makinelerin çoğu, dünyanın dört bir yanındaki yerel üretim tesislerinden geliyor ve bu nedenle İsviçre ihracat istatistiklerinde yer almıyor” dedi.

İnovasyon ve Endüstri 4.0 vurgulanacak

swissmem olarak üyelerinin inovasyon sürecini desteklediklerini ve bunun için bir program oluşturduklarını dile getiren Ernesto Maurer, ITM 2018 fuarında bunun altının da çizileceğini kaydetti. Sektörü destek programları hakkında konuşan Maurer şunları söyledi; “Özellikle KOBİ’ler için portföylerini, hizmetlerini ve süreçlerini yenilemenin zor bir iş olduğunun farkındayız. Bu, esas olarak kaynak eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu nedenle üyelerimizin her birine, inovasyon süreçlerini ve portföylerini harici bir danışmanla analiz etmelerini sağlayan bir girişim başlattık. Bu, onların kendi kapasitelerini güçlendirmelerine ve hatta geleneksel tekstil piyasasının dışında ek bir inovasyon alanı bulmasına fırsat tanıyor. Önemli olan bu kavramları pazarlanabilir ürünlere ve hizmetlere dönüştürme kapasitesidir. Ayrıca, halihazırda Endüstri 4.0 atölyelerini başlattık. Endüstri 4.0 yolcuğunda üyelerimize destek olmayı hedefliyoruz. Bu sayede ürün ve proseslerini en son ihtiyaçlara ve iş stratejilerine uygun olarak geliştirebiliyorlar.”

Pazarlar ve talep değişiyor, İsviçreli firmalar buna hazır

İsviçreli tekstil makineleri sektörünün köklü geçmişine dikkat çeken Ernesto Maurer, birçok üyenin endüstrileşme çağı olan 19. yüzyılın ikinci yarısında kurulduğunu hatırlattı. Bu firmaların geçen süre içinde inişler ve çıkışlar yaşadığını ve zaman içinde olağanüstü bir üne kavuştuklarını belirten Maurer, pazarların sürekli değiştiğine değindi. “İsviçre, hızlı ve esnek bir şekilde sadece bu değişimleri takip etmekle kalmıyor, bu değişimleri önceden tahmin ediyor ve hatta bazen şekillendiriyor” diyen Maurer sözlerini şöyle sürdürdü;

“Uzun bir geçmişe sahip olan İsviçreli şirketler sürekli olarak değişiklik yapmayı, iş stratejilerini geliştirmeyi ve sürekli evrim geçirmeyi başardılar. Bu geçmişle birlikte, İsviçre şirketlerinin yarının tekstil dünyasında önemli bir rol oynayacağından eminim. Değişen bir çevreye yenilik ve uyum sağlama yeteneği, gelecekteki zorluklara çözüm bulmasını sağlayacaktır. Cenevre merkezli Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO)’a göre, yedi yıl üst üste İsviçre, inovasyonun önde gelen ülkesidir. İsviçre 2011’den bu yana en üst sırada yer alıyor. Bu yüzden İsviçre endüstrisinin Tekstil Makineleri dünyasındaki konumunu koruyacağına ve hatta genişleteceğinden çok eminiz.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler