Mayer &Cie., Relanit ’in 30. yıldönümünü kutluyor

Relanit ’in yıldönümü 13 Ekim 2017’de başladı. Relanit, Mayer & Cie. ’nin (MCT) en önemli ve başarılı makine modellerinden birisidir. Bağlantılı (relative) teknolojiyi kullanan Relanit, yuvarlak örgü makinaları üreticisinin mülkiyetinde geliştirildi. Makine 13 Ekim 1987’de Paris’te açılan ITMA fuarında pazara lanse edildi. Mevcut Relanit 3.2 HS versiyonu piyasadaki en üretken süprem makinelerinden birisidir. Aynı zamanda, enerji sarfiyatı geleneksel bir örme makinesinin %30 altındadır. Relanit ayrıca Mayer & Cie.’nin en son yeniliği olan spinitsystems teknolojisinin bir parçasıdır. Bağlantılı teknoloji sayesinde hassas bir elyaf demeti yumuşak bir süprem kumaş haline gelebiliyor. Teknik gelişmeden sorumlu Mayer & Cie. Genel Müdürü Marcus Mayer; “Serinin başlangıcından 30 yıl sonra bile bağlantılı (relative) teknoloji hala, olacak şeylere şekil veriyor. Bu, değerlerimizi ve her zaman önde olmak amacımızı temsil ediyor” dedi.
Mayer &Cie., Relanit ’in 30. yıldönümünü kutluyor
Mayer &Cie., Relanit ’in 30. yıldönümünü kutluyor

Relanit:Relative teknoloji, ayırt edici bir özellik

Geleneksel örme makineleri genellikle yatay platinler ile çalışır. Bu, platin yatay olarak çalışırken iğnenin yukarı ve aşağı doğru hareket etmesi anlamına geliyor. Relative (bağlantılı) teknolojide ise platin hem yukarı hem de aşağı doğru hareket eder. Yani platin iğneye doğru kayar. Bu harekette relative (bağlantılı) teknolojinin en büyük avantajı vardır: Geleneksel teknolojiye kıyasla, iplik yalnızca bir dikiş oluşturmak için dönme noktalarının yarısı kadar yol kat eder. Her bir dönme ipliğe daha az baskı yapar. Bu nedenle Relanit zorlu iplik veya alt kaliteleri herhangi bir sıkıntı yaşatmadan çalışabilir. Sadece belli bir kalitede kumaş oluşturmak için değil, aynı zamanda üretim hızı veya makine duruşları açısından düzeltme yapmadan çalışma sağlar. Kaliteli olmayan ipliklerin geleneksel bir makinede işlenmesi gerekiyorsa, her ikisinde de durum böyle olur. İplikler örmede anahtar maliyet unsuru olduğundan, Relanit örmeciye çok para kazandırmaya yardımcı olabilir ve bu da kar etmek demektir.

Marcus Mayer; “30 yıl önce Paris ITMA’da sunduğumuz sistem, üretim, hız, iplik bakımı ve enerji verimliliği açısından eşsiz bir performans sergiledi” dedi. “Ve halen öyle” diyen Mayer, sözlerini şöyle sürdürdü; “Teknolojimizi kopyalamayı başaran bir şirket görmedik. Patentimizin süresi dolduğu zaman, bu mümkün olabilirdi. Ve kimse, tüm bu avantajları buluşturan daha iyi bir teknoloji geliştirmedi.”

Güvenilir teknolojisi, güncel edisyon

Relative (bağlantılı) teknoloji kendi içinde değişmeden kalırken, teknolojik gelişmeye ayak uydurmak için büyüdü. Serinin şimdiki amiral gemisi Relanit 3.2 HS’dir. Hem açık en hem de boru şeklinde, piyasadaki en verimli süprem makinesidir. Makine, elastomerik ipliklerin yanı sıra, makinenin geleneksel özelliği olan pamuklularda, dakikada 50 devirde çalışıyor. Ayrıca, Relanit 3.2 HS geleneksel bir yuvarlak örgü makinesine göre üçte bire kadar daha az enerji kullanır.

Relanit 3.2 HS’ye ek olarak, mevcut Mayer & Cie. portföyü striping makineleri, elektronik ve mekanik tiplerinin yanı sıra 8 adet farklı Relanit makinesini içeriyor. Her yıl, yaklaşık 300 adet Relanit makinesi düya genelindeki müşterilere sevk ediliyor. Pamuklu iplik uzmanı bu çözümler Türkiye başta olmak üzere Brezilya ve Çin’de oldukça popülerdir. Genel olarak, Mayer & Cie. dünya çapında yaklaşık 90 ülkeye 10 bin adet satış gerçekleştirdi. Bu, son 30 yılda satılan tüm makinelerin yaklaşık çeyreğinin Relanit ailesine aait olduğu anlamına geliyor.

Gelecek potansiyel: Eğirme sistemleri için relative (bağlantılı) teknolojisi

spinitsystems, şirketin en son yeniliğidir ve relative (bağlantılı) teknoloji olmadan bu mümkün olmayacaktı. Eğirme ve örme makinesi Spinit 3.0 E, eskiden ayrılmış işlemleri, eğirme, temizleme ve örmeyi birleştiriyor. Çalıştığı hammadde normal bir pamuk ipliği değildir, sürtünme veya yırtma esnasında kolayca çözülen fitildir. Tam olarak Spinit 3.0’in işlediği malzeme budur. Relative (bağlantılı) teknoloji bunu başarabildiği için büyük bir övgüye hak ediyor. Elyaf demeti çok daha kısa bir mesafeyi dolaşır ve geleneksel örme teknolojisinde olduğu durumdan daha az gerginliğe maruz kalır.  Kısaca, hassas bir fitilin Spinit 3.0 E’de yumuşak süprem kumaş haline dönüştürülebilmesi relative (bağlantılı) teknoloji sayesinde olur.

Marcus Mayer; “Bu, Relanit’i yalnızca gurur duyduğumuz bir teknoloji yapmıyor, aynı zamanda gelecek için zorunlu bir teknoloji haline getiriyor” diyerek sözlerini bitirdi.