12 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 20, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Rieter , ITMA ASIA 2016’da Pazar Liderliğini Vurguladı

EğirmeRieter , ITMA ASIA 2016’da Pazar Liderliğini Vurguladı

- Eğirme Haber Sponsoru -

Rieter, ITMA ASIA 2016 kapsamında en önemli pazarlarından biri olan Çin’de tekstil pazarıyla buluştu. Eğirme teknolojileri ile, numune iplik ve kumaşların sergilendiği Rieter standı ziyaretçilerin uğrak noktaları arasındaydı.

21-25 Ekim tarihlerinde tekstil dünyasının kalbinin attığı ITMA ASIA’da en yenilikçi çözümlerini sergileyen Rieter, Asya pazarının beğenisi topladı. Fuarda eğirme teknolojilerinin yanı sıra iplikhane sistemi SPIDERweb’i de tanıtan firma, başta Çin olmak üzere Asyalı ziyaretçilerden tam not aldı.

Firmanın fuarda sergilediği air-jet eğirme makinası J 26 üretimdeki çok yönlülüğüyle beğeni topladı. Polyester işleme için P 26’nin alternatifi olan makine, bir yandan %100 polyester ile çalışırken diğer yandan polyester ve viskoz karışımı bir iplikle çalışabiliyor. Firma fuarda air-jet eğirme sürecinde farklı tip polyester kullanımı deneyimini ziyaretçilere sunmanın yanı sıra temizleme döngülerinin sağlamlığını da gözler önüne serdi. E-86 penye makinasını da sergileyen Rieter, E-86’nın geniş taraklama bölgesi ve esnek kurulumuyla pazarın taleplerine cevap veriyor. Standda sergilenen bir diğer teknoloji olan kontrol-ölçüm sistemi A 81 UNIblend, cer makinaları karışımları için ideal. Firma ayrıca ticari markaları olan; Rieter, Graf, Novibra, Suessen ve Bräcker’den numune kumaş sunumuyla da kalitelerine olan güvenini ortaya koydu.

Pazarda Trend; Maksimum Otomasyon Maksimum Verim

Fuarda Asya pazarı hakkında görüşlerini belirten Rieter Makine ve Sistemler Ünitesi Pazarlama Yetkilisi Joachim Maier, Çin eğirme pazarında iyimser olduklarını söyledi. Teknolojik gelişmelerle birlikte endüstrinin değiştiğine dikkat çeken Maier, Çin’de artan işçi maliyeti ve iş gücüne olan talebin düşmesinin aşılması gereken bir sorun olduğunu belirtti. Pamuk endüstrisinde artık trendin daha fazla otomasyonla daha çok ürün elde etmek olduğunu  vurgulayan Maier, bir teknoloji lideri olarak  Rieter’in bu trendi göz önünde bulundurduğunu açıkladı. Bu bağlamda ekipmanlarındaki otomasyon oranının yüksek olduğunu hatırlatan Maier, Asya’daki bir diğer trendin ise endüstriyel transfer olduğunu açıkladı. Maier; “Çin pamuk endüstrisi Vietnam ve diğer Güneydoğu Asya ülkelerine kaymış durumda. Küresel çaptaki ekibimizle bunu bir avantaja dönüştürebiliyoruz. Eğer Çin’deki müşterilerimiz başka bir Asya ülkesine yatırım yaparsa Rieter olarak orada da aynı yüksek standart hizmetini sağlıyoruz” dedi.

Pazardaki yayılımı ve teknolojik liderliğiyle Rieter’in Çin pazarının değişim ve yükselişinde başrol oynayacağını belirten Maier, endüstriyel transfere rağmen Çin’in halen en önemli pazarlarından biri olduğunu da sözlerine ekledi. Çin’deki Uygur özerk bölgesi olan Sincan’daki devlet atılımlarının bu bölgedeki endüstriyel gelişimi tetiklediğini belirten Maier, Rieter’in bu bölgeye enerji, işgücü ve hammadde kaynağı yatırımları gerçekleştirdiğini açıkladı.  Bu bağlamda 18 Nisan 2016 tarihinde Sincan’da Rieter Textile Instrument Co. Ltd. adında bir satış servisi açan firma, bölgedeki varlığıyla Asya’daki gücünü arttırmayı planlıyor.

‘Endüstri 4.0 Çalışmaları Devam Edecek’

Yakın dönemde Asya pazarını neler beklediği hakkında da öngörülerde bulunan Joachim Maier, Çin eğirme pazarının güçleneceğini savundu. Maier müşterilerinin maksimum otomasyon, verimlilik ve enerji tasarrufu taleplerini; ekipmanları ve yenilenen satış sonrası destek sistemiyle karşıladıklarına dikkat çekti. Bu bağlamda iplikhane yönetim sistemi SPIDERweb’i vurgulayan Maier şunları dile getirdi; “SPIDERweb ‘Internet of Things’ (IoT) – Nesnelerin Interneti kullanımıyla iplikhaneyi optimize eden devrim niteliğinde bir inovasyon. Mobil aplikasyon ile iplikhane yöneticisi her zaman tüm fabrikanın kontrolüne sahip oluyor. Eski, yeni ve gelecek tüm makinalar bu sisteme bağlanabiliyor. Rieter olarak Endüstri 4.0 teknolojisine adım atmak ajandamızda uzun zamandır yer alan bir gündemdi ve gelecekte de bu çalışmalara devam edeceğiz.”

Rieter için 2016 yılını değerlendiren Maier, yeni pazar arayışlarını her zaman olduğunu hatırlatarak şunları açıkladı; “Çin’deki müşterilerimiz bile yeni pazarlarda daha hızlı gelişmeler hedefliyor. Bu arayışın altında düşük maliyet, farklı politika gibi nedenler yatıyor. Buna rağmen Çin, Rieter için önemini koruyor.”

Türkiye’nin yanı sıra Amerika ve diğer bölgelerde de başarılı bir pazar payına sahip olduklarını vurgulayan Maier, bunun farklı pazarlara açılmak isteyen Çinli müşterileri için avantaj sağladığını ekledi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler