17.1 C
İstanbul
Perşembe, Mart 28, 2024

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Durak Tekstil ilham verici yenilikleri Texprocess 2024’e taşıyor

Endüstriyel dikiş ve nakış iplikleri üreticisi Durak...

Hazır giyim ihracatçıları: “2024 de kolay bir yıl olmayacak”

Hazır giyim ihracatçıları, 2023 yılını Türkiye genelinde...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Roland DG Türk Pazarının Potansiyeline İnanıyor

BaskıRoland DG Türk Pazarının Potansiyeline İnanıyor

- Haber Sponsoru -

Roland DG Türk pazarının potansiyeline inanıyor
Roland DG Türk pazarının potansiyeline inanıyor

FESPA Eurasia 2017 fuarına katılarak Türk baskı endüstrisine en son yeniliklerini sergileyen Roland DG, pazara olan bağlılığının altını çizdi. Firma 2018 yılında özellikle UV alanında büyüme bekliyor.

Dijital baskı teknolojilerinin küresel markalarından Roland DG katıldığı FESPA Eurasia 2017 fuarında Türkiye ve bölge pazarlarından baskı profesyonellerini standında ağırladı. Marka gücünü ortaya koyan bir stant konsepti ile fuarda yer alan firma, standını ürün ve uygulamalar bağlamında 4 bölüme ayırdı; UV ürünler, baskı, bas-kes çözümler ve tekstil çözümleri. Firma Türk baskı pazarının potansiyeline olan inancının altını çiziyor.

Roland DG, başta Türkiye olmak üzere bölgedeki dijital baskı pazarının yoğun talep ettiği ürünleri ve pazara yenilik getiren çözümleri ile büyük beğeni kazandı. Stantlarındaki uygulamalara değinen Roland DG Orta Avrupa Pazarlama Departmanı’ndan Yoshihiro Tate şunları söyledi; “Müşterilerimizin dokunarak hissedebilecekleri özel etkiye ve dokuya sahip, yüksek katma değerli ve yenilikçi uygulamaları öne çıkardık. Bunun yanı sıra UV teknolojisi kullanılarak yenilikçi birçok canlı gösteri, mobilya, cihaz ve bunun gibi birçok materyal ve obje üzerinde gerçekleştirildi.”

Firmanın standında UV bölümünde son çıkan UV flatbed serisinden LEC-330S-F200 modeli, UV masaüstü (benchtop) baskı makinelerinin bulunduğu LEF serisi modeller sergilendi. Baskı bölümünde ise Ecosol bazlı baskı makineleri hazır bulundu. Burada ayrıca hem yenilikçi bir teknoloji hem de düşük maliyetli bir çözüm olan EJ-640 ve RF-540/ID-64 ziyaretçilerle buluştu. Bas/Kes alanında ise yeni özellikleriyle kesme plotteri GR-540 ve yeni jenerasyon TrueVIS Bas/Kes cihazları SG-540 ve VG-640 performanslarıyla dikkat çekti. Tekstil alanında ise yüksek hacimlerde üretim yapabilen süblimasyon baskı makinesi XT-640 ve yenilikçi teknolojiler özel alanlarında sergilendi.

Ziyaretçi kalitesi Roland DG ‘yi memnun etti

Yoshihiro Tate
Yoshihiro Tate

Yoshihiro Tate, fuar boyunca en çok öne çıkan ürün ve uygulamanın UV flatbed baskı makinesi serisinden LEC-330S-F200 olduğunu söyledi. Tate; “Bu pazarda ilk defa sergilendi ve çok büyük ilgi gördü.  Ziyaretçilerden birçok baskı malzemesi (substrate) ve geniş kullanım alanına dair inanılmaz geri bildirimler aldık. Bununla birlikte, mobilya ve cihazlar üzerine özel efektli çok katmanlı yaldız (glos) ve gerçek dokuların basılması da birçok ziyaretçiyi standımıza çekti” dedi.

FESPA Eurasia 2017 fuarında beklediklerinin altında bir ziyaretçi sayısı olduğunu dile getiren Yoshihiro Tate, bununla birlikte ziyaretçi kalitesinden, ciddiyetinden ve ilgisinden memnun kaldıklarının altını çizdi. Tate; “Özellikle yurt dışından katılımlar çok fazlaydı. Türkiye’nin komşu ülkelerinden ve Ortadoğu’dan ziyaretçilerimiz oldu. Bu da bize markamızın diğer ülkelerde ne kadar bilinir olduğunu değerlendirme fırsatı verdi” diye konuştu. Tate, geleneksel endüstriyel reklam (sign) ve grafik, hediye/promosyon, tekstil ve endüstriyel segment gibi birçok farklı segmentten ziyaretçiyle verimli görüşmeler gerçekleştiğini açıkladı.

Türkiye pazarı gelişmelerden olumsuz etkilendi

Türkiye pazarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yoshihiro Tate, Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı ekonomik ve politik gelişmelerin baskı sektörünü de olumsuz etkilediğini ve pazar genelinde satışların düştüğünü söyledi. Özellikle 2016 yılındaki darbe girişimi sonrası bu etkiyi gördüklerini belirten Tate, buna karşın 2017 yılında pazar durumunun stabil hale geldiğini ve yıl boyu böyle kaldığını savundu.

Türk baskı pazarının potansiyeline inandıklarının altını çizen Tate sözlerini şöyle sürdürdü; “Türk dijital baskı endüstrisinin hızlı ve istikrarlı bir şekilde büyüdüğüne ve dijitalleşme yönünde büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz. Roland DG açısından 2017 yılı söz konusu duruma rağmen başarılı bir şekilde tamamlandı ancak 2017’nin en önemli yönü müşterilerimizin büyümek için yatırım yapmak istemeleri ve pazarda yaşadıkları zorluklardan kurtulmaya çalışmaları oldu. Müşteri talepleri eski seviyesine gelmeye başladı. Bunu yeni satın almalar ve yatırımlarla görüyoruz.”

2018’de UV ürünlere talep artacak

Türk baskı pazarında Roland DG’nin bas/kes ürün gruplarının kalite, dayanıklılık ve yatırım geri dönüş hız avantajları ile her zaman revaçta olduğunu aktaran Yoshihiro Tate, 2018 yılında özellikle UV ürünlerde büyük bir talep olacağını açıkladı; “Masaüstü (bench) UV baskı makineleri (LEF serisi) büyük bir fırsat oluşturacak. Yeni UV flatbed/bant baskı makinelerinin (LEC/LEJ-S serisi) yetenekleri ve eşsizliklerine istinaden lansmanının doğru zamanda yapıldığını düşünüyoruz. Müşterilerimizin işlerinde kesinlikle bir avantaj ve katma değer sağlıyorlar, bu yüzden 2018’de başarılı bir operasyon yılı beklentimiz mevcut. Bu yıl müşterilerimize daha da yakın olacağız.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler