13.2 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Tecpro, Süblimasyon Baskıda Fırsatlara Dikkat Çekti

BaskıTecpro, Süblimasyon Baskıda Fırsatlara Dikkat Çekti

- Haber Sponsoru -

Tecpro, süblimasyon baskıda fırsatlara dikkat çekti.
Tecpro, süblimasyon baskıda fırsatlara dikkat çekti.

EPSON’un tekstil yazıcılarda Türkiye tek distribütörü Tecpro Bilgi Teknolojileri, katıldığı Sign İstanbul fuarında tekstil ve hazır giyim sektörüne dönük çözümlerini, süblimasyon tekstil baskı fırsatlarını sundu.

Türkiye’nin önemli dijital baskı teknolojileri tedarikçilerinden Tecpro Bilgi Teknolojileri, 4-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Sign İstanbul fuarında yerini aldı. Firma, Epson’un iç mekan profesyonel fotoğraf baskı yazıcılarının yanı sıra F6200,  F7100,  SC-F9200 ve SC-F2000 gibi EPSON süblimasyon tekstil yazıcılarını ve uygulama örneklerini sergiledi. Kağıt, ahşap, metal, alüminyum, plaka, porselen ve daha birçok malzemeye süblimasyon baskının ticari uygulamaların yanı sıra sanatsal ve deneysel uygulamalar için mükemmel bir çözüm olduğunun altı çizildi. Tecpro standında ayrıca firmanın kendi markası olan Papertec süblimasyon kağıtları ve florason/neon boyalar ile Epson’un video projektörleri sergilendi

Fuara katılımları hakkında bilgi veren Tecpro Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü İbrahim İlhan, baskı sektörünün gelişimi açısından bu tip niş fuarların önemli olduğunu söyledi.  İlhan; “Fuar boyunca ziyaretçilerimize Epson baskı makinesi ile sadece bir alana bağlı kalmadan, diğer potansiyel iş alanlarına açılmanın mümkün olduğunu vurguladık. Ayrıca artık açıkhava reklamcılığının bir parçası olan video projektörlerimizi ilk kez sunduk” dedi.

Tecpro : Üretimde gerçek maliyet ortaya çıkıyor

Epson’un her modeli ile kendi alanında iddialı bir marka olduğunu belirten İbrahim İlhan; Piezo baskı kafası teknolojisi ve insan sağlığına %100 uygun belgesine sahip tekstil boyaları ile fark yarattığını savundu. “Epson maliyeti düşürmek için kaliteden ödün vermiyor” diyen İlhan, piyasadaki muadillerle arada ciddi fiyat farkları olmadığını kaydetti. Müşterilerinin boya sarfiyatını ciddi oranda düşüren profiller sunduklarını söyleyen İlhan, buradan %40 civarında bir boya tasarrufu sağlandığını savundu. İlhan sözlerini şöyle sürdürdü; “Ayrıca piyasada diğer boyalar litre olarak satılırken, biz kilogram olarak satıyoruz, yani müşterilerimiz buradan %10’luk bir kazanç elde ediyor.  Atık boya oranı, diğer boyalara göre Epson’da dörtte biri oranı kadardır. Kısaca toplamda neredeyse yarı yarıya bir kazanç elde ediliyor. Üretimde ortaya çıkan maliyet gerçek maliyettir ve biz bu konuda oldukça avantajlıyız”

Müşterilerine makine alımında danışmanlık hizmeti verdiklerini söyleyen İlhan, doğru makine ile doğru makineyi eşleştirerek onlar için bir bütçelendirme oluşturduklarını açıkladı; “Ürünlerimiz ithalat ürünü olmasını karşın, onları vadelendirirken TL karşılığı işlem yapıyoruz. Döviz kuru riskini yaşamıyorlar.7/24 servis güvencemiz var. Serviste onarım süremiz ortalama 2 gündür, 3 günü aşan işlemlerde ise müşteriye geçici makine temini sağlıyoruz. Ayrıca yeterli sayıda yedek parçaya sahibiz.”

Gümrük Mevzuatındaki Yeni Düzenleme Pazarı Olumsuz Etkiledi

2017 yılının ilk yarısının beklendiği gibi iyi geçtiğini söyleyen İbrahim İlhan, Temmuz ayında yürürlüğe giren yeni gümrük düzenlemesi nedeniyle sıkıntılı dönemin başladığını ifade etti. İlhan konuyla ilgili şunları söyledi; “İthalatta her türlü sahteciliği, düşük kaliteyi önlemek için yürürlüğe giren yeni mevzuat nedeniyle gümrükte bütün ürünlerde yığılma yaşanıyor. Gümrüğe gelen her ürün Türk Standardları Enstitüsü (TSE) laboratuvarlarında teste tabi tutuluyor. Ancak TSE’nin buna uygun ne altyapısı ve ne personeli bulunuyor. Ayda 50-60 dosyaya bakabilen laboratuvarın önünde 500-600 dosya birikti.  Bizlerin ithal ettiği ürünlerin uluslararası standart belgeleri ve raporları olmasına karşın, burada test için bekletiliyor. Bu ise bizlerin müşterilerimize ürünleri sunmamızı geciktiriyor. Piyasaya sunulamayan ürünler nedeniyle firmaların ödeme dengesi bozuldu. Denetim konusunda bir revizyonun yapılmasını talep ediyoruz. Bu işten hem firmalar hem de devletimiz zarar görüyor. Bu sorun çözülürse 2018 yılından beklentilerimiz oldukça yüksek.”

İbrahim İlhan, başladığı günden bu yana, her yıl katıldıkları FESPA Eurasia fuarına bu yıl da uygulama odaklı bir konsepti ile katılacaklarını sözlerine ekledi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler