12.9 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Durak Tekstil ilham verici yenilikleri Texprocess 2024’e taşıyor

Endüstriyel dikiş ve nakış iplikleri üreticisi Durak...

Hazır giyim ihracatçıları: “2024 de kolay bir yıl olmayacak”

Hazır giyim ihracatçıları, 2023 yılını Türkiye genelinde...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

VDMA 2017 Pazar Beklentisini %5 Arttırdı

GüncelVDMA 2017 Pazar Beklentisini %5 Arttırdı

- Haber Sponsoru -

Türk tekstil endüstrisinde güçlü bir konumda bulunan VDMA 2017 yılının tamamında pazarda bir gelişme bekliyor.

Güçlü bir ekonomik ve kültürel ilişkiye sahip olan Türkiye ve Almanya, birçok üründe birbirlerine hem ithalat hem de ihracat gerçekleştiriyor. Alman tekstil makinecileri açısından Türkiye sahip olduğu potansiyel ile büyük bir öneme sahip. Bunun altını çizen Alman makinecilerin çatı örgütü VDMA Başkan Yardımcısı ve Brückner Group‘un sahibi Regina Brückner, 2017 yılının ilk yarısını değerlendirdi.

VDMA 2017 için pazara dönük olumlu beklentilerini güçlendirdi
VDMA 2017 için pazara dönük olumlu beklentilerini güçlendirdi

2017 yılında iş hacminin Ocak ve Şubat ayları bazında çok yavaş başladığını belirten Regina Brückner, Mart ayında tekrar bir toparlanma olduğunu kaydetti. Brückner; “2017 yılının ilk yarısında Boğaziçi’ne 100 milyon Euro değerinde tekstil makineleri ve aksesuarları gönderildi. Bu bir önceki yıla göre daha düşük, ancak bu seviye bizim için tamamdır. Küresel pazarlara gelince, Alman ihracatı Mayıs ayına kadar bir milyardan faza Euro’ya ulaştı, bu da %11 artış anlamına geliyor. Şu anda, sipariş geliri çok olumlu, bu nedenle işin iyi bir seviyede devam etmesini bekliyoruz.”

Küresel pazarın en büyük oyuncusu Çin’de 2016 yılında bir yatırım isteksizliğine tanık olduklarını hatırlatan Brückner, buna karşın Çin pazarının hız kazandığını da vurguladı. Brückner şunları söyledi; “Asya bölgesinde, Bangladeş ve Vietnam’da cesaret verici büyüme oranları yaşanıyor. Pazarlardaki bu gelişmeler nedeniyle, 2017 yılının tamamından iyi bir sonuç elde etmeyi bekliyoruz. Hali hazırda pek çok Pazar bu yıl, 2016’ya göre daha iyi performans gösterdi. 2017 yılı tekstil makineleri satışı için VDMA tahminlerini %5 arttırdı. Geçtiğimiz birkaç ayda olduğu gibi Türkiye’ye yapılan ihracat aynı oranda devam ederse bizleri memnun edecektir.”

Türk tekstilciler Avrupa pazarının talebini hızla karşılıyor

Türk tekstil endüstrisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Regina Brückner, Türk tekstilciler için bir numaralı varış noktasının Avrupa olduğunu söyledi. Türk tekstil fabrikalarının Avrupa merkezli siparişleri çok hızla karşılayabildiğini vurgulayan Brückner, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hem düşük adetli siparişleri hem de Avrupa’daki ani değişme taleplerini karşılama yetenekleriyle pazarda oldukça etkin görünüyorlar. Türk tekstil endüstrisi ilerliyor. Yüksek kaliteli tekstilleri ve daha yüksek kar marjını hedefleyen Türk tekstil üreticilerinin çabalarını ve başarını zaten gördük. Bir başka önemli noktadan da bahsedelim; Türkiye neredeyse Almanya ile kapı komşusudur. Bu da, kültürel farklılığın Uzak Doğu ülkelerine kıyasla çok daha küçük olduğu anlamına geliyor. Pek çok Alman şirketi, Türk şirketleri ve üniversiteler ile sadece yıllardır değil on yıllardır süren yakın işbirliğini gururla anımsıyor.”

VDMA 2017 de de Alman Şirketlerini Küresel Pazarda Destekliyor

Alman makinecilerin üst örgütü VDMA’nın üyelerine ve sektöre dönük çalışmalarına da değinen Regina Brückner,  dünya çapında, tekstil pazarlarında düzenledikleri tekstil sempozyumlarını ele aldı. Bu etkinliklerin oldukça cazip bir VDMA pazarlama aracı olduğunu belirtti. Bu etkinliklerin makine üreticileri ile tekstil üreticileri arasındaki B2B (ikili iş görüşmeleri) ile desteklendiğini kaydeden Brückner; “VDMA bu ve benzeri etkinlikleri son yıllarda Türkiye dahil olmak üzere çok sayıda ülkede gerçekleştirdi. Pazarlama ve tanıtım için bir başka kullanışlı araç ise iş delegasyon turlarıdır. Ayrıca, yeni pazarlara girmenin başlıca platformu, dünyanın önce gelen tekstil makineleri fuarı olarak, ITMA’dır. Kısaca, VDMA büyük piyasalardan heyetleri konuk ederek veya turlar düzenleyerek, PR faaliyetleri ve sempozyumlarla sektörü ve üyelerine destek veriyor. VDMA üye şirketlere teknik konularda, araştırma, yasal düzenlemeler ve standardizasyon konularında tavsiyelerde bulunuyor” diye konuştu.

Bütün pazarlarda verimliliğe ve enerji tasarrufuna ulaşmanın en etkin yolu olarak üretkenliğin önemli bir konu olarak öne çıktığını söyleyen Brückner, yüksek verimlilik, hız ve esneklik elde etmek için tekstil fabrikalarında otomasyonunun bir trend olmayı sürdürdüğünü dile getirdi. Brückner; “Dijitalleşmenin üretim sürecine girdiğini ve bunun tamamen yeni iş modelleri yarattığını görüyoruz” dedi.

Regina Brückner üye şirketlerinde yer alan mühendislerin, özellikle düşük bakım gerektiren ve verimlilik avantajı sunan yüksek performanslı sistemler geliştirmeye devam ettiğini, bu optimizasyonları son derece uygun bir fiyat-performans oranına neden olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler