19.7 C
İstanbul
Perşembe, Mart 28, 2024

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Durak Tekstil ilham verici yenilikleri Texprocess 2024’e taşıyor

Endüstriyel dikiş ve nakış iplikleri üreticisi Durak...

Hazır giyim ihracatçıları: “2024 de kolay bir yıl olmayacak”

Hazır giyim ihracatçıları, 2023 yılını Türkiye genelinde...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Saurer Türk tekstil sektörünün geri dönüşüm kapasitesini güçlendiriyor

EğirmeSaurer Türk tekstil sektörünün geri dönüşüm kapasitesini güçlendiriyor

- Eğirme Haber Sponsoru -

Yüksek kaliteli, ileri teknoloji ve müşteri odaklı otomasyon çözümleri sunan Saurer Spinning Solutions, Autocoro ve BD ürün serisi ile geri dönüştürülmüş elyaf işlemede pazarda güçlü bir konumda bulunuyor. Firma, eğirme çözümlerinin yanı sıra danışmanlık hizmetiyle de Türk tekstil sektörünün sürdürülebilir dönüşümüne katkı sunuyor. Saurer Spinning Solutions Pazarlama ve Pazar İstihbaratı Başkanı Pia Terasa ile gerçekleştirdiğimiz röportajda firmanın Türkiye pazarındaki faaliyetleri ve tekstil sektörünün güncel durumu üzerine konuştuk.

Saurer eğirme hazırlık portföyünü de Türkiye pazarına getirdi

Saurer’in pazar lideri tam otomatik Autocoro ve yarı otomatik pazar segmentinde BD ürün serisi ile geri dönüştürülmüş elyafı işlemek için mükemmel bir konumda olduğunu belirten Pia Terasa; “Halihazırda Türkiye’de geri dönüşüm konusunda çok sayıda müşterimiz var ve süreçlerin nasıl iyileştirileceği konusunda derin bir bilgi birikimine sahibiz. Übach Palenberg’deki tekstil laboratuvarımız, hem ring hem de open-end eğirme prosesleri için geri dönüştürülmüş elyafın eğrilmesi sırasında verimliliğin ve iplik kalitesinin nasıl iyileştirileceği konusunda müşteriye sürekli danışmanlık yapmaktadır. Eğirme hazırlık portföyümüz artık Türkiye pazarına da tanıtılmıştır ve tüm lifler için mükemmel alternatifler sunmaktadır. 2022’nin tekstil sektörü için iyi bir yıl olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Saurer Spinning Solutions, Autocoro ve BD ürün serisi ile geri dönüştürülmüş elyaf işlemede pazarda güçlü bir konumda bulunuyor

“Eğirme hazırlık, open-end ve ring iplik eğirme iş kollarımızın pazardaki performansından çok memnunuz”

Pia Terasa, 2021 yılında tekstil pazarındaki genel yükselişten yararlanabildiklerini ve beklentilerinin karşılandığını söyledi. Türkiye’nin önemli bir tekstil pazarı olduğunu vurgulayan Terasa; “Eğirme hazırlık, open-end ve ring iplik eğirme iş kollarımızın pazardaki performansından çok memnunuz. Türkiye’de open-end iplik eğirmede uzun yıllardır pazar lideri olarak, süreç uzmanlığımızı, müşterilerimizi değişen iş ortamlarında desteklemek ve kârlılıklarını artırmak için kullanıyoruz” diye konuştu. Tekstil değer zinciri içindeki ve dışındaki diğer şirketlerle birlikte, benzeri görülmemiş ham madde sıkıntısı yaşadıklarını ve bunun fiyat artışlarıyla sonuçlandığını belirten Terasa; “Doğal olarak bu yıl daha fazla müşteri siparişini tedarik etmeyi  tercih ederdik, ancak dünya çapındaki tedarik zincirindeki darboğazlarla sınırlıyız” dedi.

“Geri dönüşüm ve döngüsel ekonomi trendi güçleniyor”

Geçtiğimiz yılda bazı üretim kapasitelerinin yeniden konumlandırıldığını gözlemlediklerini dile getiren Terasa; “Üretimin bazı aşamalarının yakın bölgelerde ve ülke içinde gerçekleştirilmesi yıllar boyunca çeşitli sebeplerle tartışıldı. Asya’dan Avrupa’ya konteynerler için mevcut navlun oranları bu tartışmalara aciliyet katıyor.” Tekstil sektöründe gelecek trendler hakkındaki sorumuza cevap veren Terasa; “Geri dönüşüm ve döngüsel ekonomi trendi güçleniyor. Dünya çapındaki şirketler, nihai kullanım kalitesi sunmak için eğirmede geri dönüştürülmüş ve işlenmemiş (virgin) lifler arasındaki optimum oranı bulmak için araştırmalara yatırım yapıyor” diye konuştu. 2021’in en olumlu tarafının veya öne çıkan yanının, açık bir şekilde endüstrinin hız kazanması ve yeniden daha sürdürülebilir makinelere yatırım yapması olduğunu söyleyen Terasa, olumsuz tarafının ise, hem makine üreticilerini hem de iplik fabrikalarını etkileyen ham madde ve taşıma kapasitesi darboğazları olduğunu dile getirdi. Terasa ayrıca, Covid-19’un ilerlemesinin 2021’in olumsuz bir yönü olmaya devam ettiğini belirtti.

Saurer Spinning Solutions Pazarlama ve Pazar İstihbaratı Başkanı Pia Terasa

“2022’nin pozitif ilerlemesini bekliyoruz”

Türkiye’de döviz kuru etkisine rağmen yüksek yatırım hareketliliği gördüklerini aktaran Terasa, 2022’ye ilişkin tabloyu ise şu şekilde açıkladı; “Tekstil değer zincirindeki alınan sipariş hacmine dayanarak, 2022’nin de pozitif ilerlemesini bekliyoruz. Covid-19 durumunun, 2022’de bazı büyük fuarların canlı olarak gerçekleşmesine, yeniden daha doğrudan buluşmalara ve Haziran ayında Türkiye’deki en son yeniliklerimizin sunulmasına olanak sağlayacağını umuyoruz.” Terasa, 2022’nin ilk yarısında yayınlanması muhtemel olan ve büyük olasılıkla endüstrinin geniş bir bölümünü daha fazla etkileyecek olan yeni AB Yeşil Mutabakatı tekstil politikasını dört gözle bekliyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler