2022 Avustralya Açık bir ilke tanıklık etti

Yazar:

Ana Sayfa » Green Times » 2022 Avustralya Açık bir ilke tanıklık etti

2022 Avustralya Açık Tenis Turnuvası sırasında ünlü moda markası Ralph Lauren, ünlü tenisçi Sam Groth ve profesyonel Avustralyalı futbolcu ve tutkulu bir tenis hayranı olan Josh Cavallo ile bir gösteri maçına ev sahipliği yaptı. Groth ve Cavallo, gösteri maçı sırasında dünyanın ilk yüksek performanslı pamuklu kumaşından elde edilen yeni RLX CLARUS® Polo Yaka Tişört giyerek, Avustralya yaz sıcağında kumaşın üstün performans özelliklerini sergiledi. Polo yaka tişört’ün üretiminde, işlenmemiş ve geri dönüştürülmüş pamuğu daha önce mümkün olmayan şekillerde dönüştürmek için Natural Fiber Welding’in (NFW) patentli teknolojisi kullanıldı.

Dünyanın ilk yüksek performanslı pamuklu kumaşından üretilen RLX CLARUS® Polo Shirt, ham ve geri dönüştürülmüş pamuğu daha önce hiç mümkün olmayan şekillerde dönüştürmek için pazarda ilk kez patentli bir platform kullanıyor. Bu teknoloji, pamuğun rahatlığını ve nefes alabilirliğini korurken, hızlı kuruma ve nem yönetimi gibi yüksek performans özelliklerine sahip gelişmiş pamuk elyafları elde edilmesini sağlıyor. Ortaya çıkan malzeme, performans avantajları elde etmek için petrol bazlı fosil yakıtları kullanan polyester ve naylon gibi plastik bazlı sentetik kumaşlara benzer bir performans sergiliyor.

Yenilikçi tişört, 2022 Avustralya Açık Turnuvası’nda yüksek performansını gösterdi

Avustralyalı profesyonel futbolcu Josh Cavallo, uzun zamandır Ralph Lauren hayranı olduğunu söyleyerek; “İnanılmaz bir tarza sahip klasik bir marka ve gerçekten yenilikçi, yeni ürünler yapmak için her zaman sınırları zorluyor” dedi. Cavallo; “Her gün antrenman yapan profesyonel bir sporcu olarak, tamamı sürdürülebilir bir ruhla yapılmış, şık, üstün performans özelliklerine sahip ve en sıcak günlerde bile beni rahat ettiren %100 pamuklu bir gömlek giyebilmek inanılmaz” şeklinde konuştu.

Yenilikçi tişört, Avustralya Açık Turnuvası 2022’de yüksek performansını gösterdi

“Tamamen yeni bir sisteme öncülük ediyoruz”

NFW CEO’su Luke Haverhals; “Ralph Lauren ile partnerliğimizi sürdürmekten heyecan duyuyoruz. Bu iş birliği sayesinde, plastik bazlı sentetik kumaşlara benzer performans gösteren malzemelerle tam bir döngüselliğin önünü açıyoruz” dedi. Haverhals, ayrıca atığı azaltmanın ve sentetik plastik ihtiyacını ortadan kaldırmanın yanı sıra bütünüyle doğal performans kumaşlarına olanak tanıyan tamamen yeni bir sisteme öncülük ettiklerini vurguladı.

Ralph Lauren Markalaşma ve İnovasyondan Sorumlu Başkanı David Lauren; “Ralph Lauren zamansızlığıyla tanınır ve 50 yılı aşkın süredir zamansız olmak hem mirasımıza yaslanmak hem de öncü yenilikleri teşvik etmek anlamına gelir. RLX CLARUS® Polo Shirt’ün pazara sunulmasıyla, endüstriyi değiştiren ve ölçeklenebilir bir tekstil teknolojisini başlatmak için kanvas olarak ilk kez doğal elyaflarla oluşturulan yüksek performanslı bir giyim ürünü olan en ikonik ürünümüzü kullanıyoruz” dedi. Lauren, bunun markanın geleceğe yönelik yeniden şekillenen imzası ve özgün stil mirası üzerine inşa etmekten gurur duyduklarını belirtti.

Yağmur Melis Şimşek
Yağmur Melis Şimşekhttps://www.textilegence.com/
Yağmur Melis Şimşek, Saint-Benoît Fransız Lisesi’nde eğitim görmüş, ardından Anadolu Üniversitesi’nde iki yıllık Fotoğrafçılık Bölümü’nü tamamlamıştır. Daha sonra lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nde sürdürmüş, mezuniyetin ardından ise 2017 yılında iş hayatına atılmıştır. Pek çok farklı projede, fotoğrafçılık ve grafik tasarımcılığın yanı sıra teknoloji alanında içerik ve haber yazarlığı gibi çeşitli pozisyonlarda yer alan Şimşek, 2021 yılından bu yana Textilegence’da dış haberlerde yardımcı editör olarak görev yapmaktadır.

Okumaya devam et

İlginizi çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!