Allbirds, bitki bazlı yeni spor ayakkabısını piyasaya sürdü

Yazar:

Ana Sayfa » Green Times » Allbirds, bitki bazlı yeni spor ayakkabısını piyasaya sürdü

Önde gelen ayakkabı ve giyim markalarından Allbirds, Natural Fiber Welding, Inc. (NFW) tarafından üretilen yenilikçi bitki bazlı malzeme MIRUM® ile Plant Pacer Sneaker’ı üretti. MIRUM®, markanın %100 plastik içermeyen, sürdürülebilir bir malzeme ile oluşturulan yaşam tarzı ayakkabılarında daha ileriye gitmesine olanak tanıyor ve aynı zamanda bol bir kaynak olan pirinç kabukları ile yeni ifade biçimleri yaratarak ayakkabı kategorisinde bir ilki temsil ediyor. Hem Natural White hem de Dreamy Green renklerinde mevcut olan Plant Pacer’ın pazara sunulması, Allbirds’ün NFW’nin Seri A yatırım turunun bir parçası olarak 2 milyon dolar yatırım yaptığı 2021’in başlarında duyurulan Allbirds ve NFW arasındaki ortaklığın sonucunu ifade ediyor.

“Allbirds, sürdürülebilir ayakkabıların sınırlarını zorlamaya devam edecek”

“Moda şirketleri çok uzun bir süredir kirli sentetik ve sürdürülebilir olmayan derilere güvenerek, geleneksel yöntemleri ve maliyetleri çevrenin önüne koydular” diyen Allbirds Kurucu Ortağı ve Eş CEO’su Tim Brown, buna bir son vermek istediklerini ve bunun sonucunda Plant Pacer’ı ortaya çıkarttıklarını belirtti. Brown, Plant Leather (Bitkisel Bazlı Deri) ve diğerleri gibi doğal malzemelerin yenilikçi kullanımıyla, sürdürülebilir ayakkabıların sınırlarını zorlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

MIRUM ayakkabıların yanı sıra el çantası ve saat kayışlarından otomobil içlerine kadar çeşitli kategorilerde kullanılabiliyor

Natural Fiber Welding Başkan Yardımcısı ve MIRUM Business Genel Müdürü Oihana Elizalde: “En başından beri, Allbirds petrol bazlı sentetikler yerine doğal malzemelerle olağanüstü ürünler üretmeye odaklandı ve ayakkabı endüstrisini daha sürdürülebilir bir yöne taşıma ihtiyacına yönelik öncü ve yükselen bir ses oldu” dedi. MIRUM’u ayakkabı alanında ölçeklendirmek ve birlikte tüm endüstriyi plastik içermeyen çözümlere doğru yönlendirmek için Allbirds ekibiyle ortaklık kurmayı düşünmeye bile gerek olmadığını belirten Elizalde; “Sürdürülebilir ayakkabının sınırlarını zorlamaya devam etmek için bu ilk lansmandan ve Allbirds ile devam eden iş birliğinden heyecan duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Pirinç kabuklarından spor ayakkabılara, el çantalarına ve daha fazlasına

Dünyadaki en yaygın tarımsal atık kaynaklarından biri olan pirinç kabuklarını içeren MIRUM, petrol yerine sadece doğal malzemelerden yapılıyor ve tabaklama gerektirmiyor. MIRUM’un çok yönlülüğü; tarımsal yan akımları ve diğer bölgesel doğal içerikleri güzel, işlevsel ve yüksek performanslı ürünlere dönüştürmek isteyen, yaratıcı ifade ve benzersiz sürdürülebilirlik arayan tasarımcılar için önemli bir fırsat sunuyor. Bu bitki bazlı deri, ayakkabıların yanı sıra el çantası ve saat kayışlarından otomobil içlerine kadar çeşitli kategorilerde kullanılabiliyor.

Fatih Cengiarslan
Fatih Cengiarslanhttps://www.textilegence.com
Fatih Cengiarslan; Akademik İngilizce eğitimini Batı Avustralya Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönerek İstanbul Aydın Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği ve Yayıncılık bölümünü bitirip, Litvanya – Kaunas Teknoloji Üniversitesi’nde interaktif media üzerine 8 aylık eğitim aldı. Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi girerek İşletme Fakültesini başarıyla tamamladı. CNNTURK’ kanalında stajını tamamladıktan sonra Referans Gazetesi’nde çalışmaya başladı. 2 yıl sonra Textilegence markasıyla tekstil endüstrisine yönelik kendi medyasını kurdu. Şu anda Textilegence.com, Printing3D ve NEFA PR Ajansı’nın 12 yıldır yönetimini yapmaktadır.

Okumaya devam et

İlginizi çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!