26.2 C
İstanbul
Salı, Temmuz 8, 2025

Textilegence Mayıs Haziran 2025 sayısı yayında!

Tekstil ve hazır giyim sektörlerinde gündem oldukça...

“Küresel kenevir pazarında Türkiye önemli bir aktör olabilir”

Kullanım alanlarının genişliği ve çevre dostu özellikleriyle...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

InoSuit – İhracatçı Firmalara İnovasyon Koçu Projesi Başladı

GüncelInoSuit - İhracatçı Firmalara İnovasyon Koçu Projesi Başladı

- Haber Sponsoru -

InoSuit - İhracatçı Firmalara İnovasyon Koçu Projesi Başladı
InoSuit – İhracatçı Firmalara İnovasyon Koçu Projesi Başladı

Türkiye’de inovasyon bilincinin oluşması için 6 yıldır Türkiye İnovasyon Haftası düzenleyen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İhracatçı Birlikleri ‘ InoSuit – İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi ’ni hayata geçirdi. Bu proje ihracatçı firmalarda inovasyon yönetimi konusunda yetkinliği arttırmayı, katma değerli ürün üretimini ve ihracatını üst seviyeye çıkarmayı ve üniversite-sanayi işbirliğini daha da geliştirmeyi amaçlıyor.

TİM tarafından hayata geçirilen ‘InoSuit – İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi’nde 7 tanesi Ege İhracatçı Birlikleri üyesi olmak üzere, Türkiye genelinde toplam 43 firma yer alıyor. Proje kapsamında İnovasyon konusunda çalışan üniversiteler ve akademisyenler ile ihracatçı firmalar eşleştirildi. İnovasyon konusunda deneyimli akademisyenler ile firmaların 11 ay süreyle yürütecekleri işbirliği firmaların inovasyon bilincinin artmasına katkı sağlayacak. Bu danışmanlık hizmetinin ücretinin %50’sini TİM ve üyesi olan ihracatçı birlikler karşılarken, %50’sini de firmaların kendisi üstlenecek.

InoSuit projesi ile ihracatçı firmaların inovatif ürünler üretmesi ve ihracatta daha katma değerli ihracat iklimine geçilmesinin hedeflendiğini anlatan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, “İnovasyon konusuna yoğunlaşan çok değerli akademisyenler, bu proje çerçevesinde her hafta yarım gün firmalarda mesai yapacaklar. Firmaların AR-GE, İnovasyon ve Tasarım departmanlarıyla çalışacaklar. Firmalarımıza yeni bir vizyon çizecekler. Bu sürecin sonunda Ar-Ge Merkezi olmayan firmalarımızın Ar-Ge Merkezi kurmaları en büyük hedefimiz” dedi.

Ünlütürk, Türkiye’nin 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşabilmesi için bugünkü ihracatını miktar bazında 3.5 kat artırması gerektiğine ancak kalan sürede bunun mümkün olmadığını savundu. Ünlütürk sözlerini şöyle sürdürdü; “O nedenle katma değerli ürün ihracatına yönelmemiz gerekiyor. Ortalama kilogramı 1.6 dolar olan ihracatımızı 3-4 dolar aralığına çıkarmamız şart. Türkiye’nin ihracatında katma değerli ürün ihracatı yüzde 4 seviyesinde ve bu oranın yüzde 25’e çıkarılması amaçlanıyor. Bunun için de Ar-Ge, İnovasyon ve Tasarım konularında yürütülecek çalışmalar hayati öneme sahip. 2018 yılında yürütülecek ‘InoSuit – İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi’ne en az 100 firmamızın katılımını bekliyoruz.”

InoSuit – İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi katılımcı firmalardan bazıları;

‘InoSuit – İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi’ne katılan Ege İhracatçı Birlikleri üyesi firmalar şöyle sıralanıyor; Bizoya İç ve Dış Tic. Ltd. Şti., BMC Otomotiv San. Tic. A.Ş., Ekoten Tekstil San. Tic. A.Ş., Meltem Bebek ve Genç Mobilya San. Tic. A.Ş., Sarıgözoğlu Hidrolik Makina ve Kalıp Sanayi ve Ticaret A.Ş., Söktaş Dokuma İşletmeleri San ve Tic A.Ş. ve Sun Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler

Textilegence Dergisi ve Dijital Platform
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.