MS & JK, Haziran 2025’te Como’da düzenlediği Küresel Bayi Toplantısı’nda beş yeni baskı makinesini tanıttı. Endüstriyel baskıda donanımın önemi tartışılmaz olsa da, MS 2011’de JP4 ve 2013’te JP7 gibi çok satan modelleri pazara sunmuştu. Bugün ise tarihsel “JP” kısaltması yerini “MP”ye (Multi Pass – Çoklu Geçiş) bırakıyor. Yeni seri, pazarda yeni standartlar belirlemeyi hedefleyen makinelerden oluşuyor: MP3000, MP3100, MP4000, MP4100 ve MP5000. Toplantıda MS & JK ayrıca fabrikalarının ve demo merkezlerinin kapılarını bayilere açtı, teknolojilerini kullanan firmalara ziyaretler düzenledi ve müşteri deneyimini önümüzdeki yıllarda dönüştürmeye yönelik stratejisini paylaştı.
Yeni makineler; gövde tasarımı, yapı mimarisi, kullanıcı arayüzü, elektronik sistem, baskı kafaları, güvenlik ve kullanım kolaylığı açısından tamamen yeni bir teknolojik platform üzerine kuruldu. MP serisi, daha dayanıklı ve ağır olmasının yanı sıra %20 daha az parçadan üretiliyor; bu da yedek parça stoku ve bakım açısından avantaj sağlıyor.
Yeni Kyocera KJ4B-0600EX (Katana) baskı kafaları, 2.560 nozülü trapez bloklar yerine tek sıra halinde düzenleyerek yüksek hızlarda şeritlenmeyi azaltıyor. Katana’nın dikkat çeken çözümleri arasında, kafa kenarları ve diğer bölümlerinde silikon kullanımı yer alıyor. Bu sayede daha iyi koruma ve kolay temizlik sağlanıyor. 5 ila 24 pl arasında değişen damlacık boyutları (+%30 önceki modele kıyasla) ile çalışan KJ4B-0600EX, %35’e kadar daha yüksek hızlara ulaşıyor. Bu hız artışı, yüksek performanslı EtherCAT iletişim protokolünü kullanan MS’in yeni elektronik sistemiyle destekleniyor. Yeni makineler şimdilik yalnızca 1,8 metre eninde mevcut, ancak MS 3,2 metrelik modeller üzerinde de çalışıyor.
Her ihtiyaca uygun MP modeli
MP3000: Süblimasyon kâğıdına baskı için giriş seviyesi model. Dört kafalı CMYK konfigürasyona sahip. 500 mm’ye kadar mini-jumbo rulo besleyiciyle geliyor ve 315 m²/s (223 m/s lineer) hıza ulaşıyor.
MP3100: Aynı hızda çalışan bu model, özellikle yüksek kaliteli spor giyim uygulamaları için tasarlandı. Sekiz kafası sayesinde CMYK + Gri, Turuncu, Yeşil, Mavi gibi sekiz renkli baskı veya çift CMYK yapılabiliyor.
MP4000: Moda sektörüne yönelik geliştirilen bu model, iki sıra halinde dizilmiş sekiz kafa ile çift CMYK baskı yapıyor. Maksimum 630 m²/s (400 m/s) hıza ulaşıyor ve 1.000 mm çapında jumbo ruloları besleyebiliyor.
MP4100: Daha esnek bir model. İki sıraya yerleştirilmiş 16 kafası sayesinde MP4000’in hızını sekiz renkli konfigürasyonlarla birleştiriyor.
MP5000: Reaktif, dispers, asit ya da pigment mürekkeplerle kumaşa doğrudan baskı için tasarlandı. Ayrıca yapışkan bant besleme özelliğine sahip. İki sıraya yerleştirilmiş maksimum 16 kafa ile çalışıyor. Dört veya sekiz renk konfigürasyonları destekleniyor. 585 m²/s (390 m/s) maksimum hıza ulaşıyor; yüksek kalite modunda ise 201 m²/s (134 m/s) hızda çalışıyor. MP5000, besleme, germe, kurutma ve polimerizasyon üniteleriyle genişletilebiliyor. Ayrıca, kayışı temizlemek için kullanılan suyun geri dönüşümünü sağlayan yeni bir sistemle de donatılabiliyor.
Tüm MP makineler Qwizard dokunmatik kontrol sistemi ile donatılabiliyor ve Color Pack otomatik renk kalibrasyon ve yönetim yazılımı ile uyumlu çalışıyor.