11.8 C
İstanbul
Salı, Mayıs 13, 2025

Textiles Recycling Expo 2025 en yeni teknolojilerin canlı bir gösterimi olacak

Textiles Recycling Expo 2025 Basın Konferansı, 6...

Mavi Amerika’da yeni şirketiyle gücünü artırıyor

Türkiye’nin ünlü hazır giyim ve denim markası...

“Haksız ticaret uygulamaları ABD tekstil ve hazır giyim sektörünü baltalıyor”

ABD Ticaret Temsilciliği Ofisi (USTR), Ulusal Tekstil...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Türk Tekstilciler Premiere Vision Istanbul’da Buluştu

GüncelTürk Tekstilciler Premiere Vision Istanbul’da Buluştu

- Haber Sponsoru -

Premiere Vision İstanbul açılış töreni
Premiere Vision İstanbul açılış töreni

Kurdaki dalgalanmalara karşı ABD, Asya, Afrika ve Rusya pazarlarında ihracat artışları elde eden Türk tekstil sektörü, alıcılara yeni sezon ürünlerini Premiere Vision Istanbul fuarında sergiledi. Fuara katılan 120 şirket 2019/20 Sonbahar Kış sezonu koleksiyonlarını ve trendlerini tanıtma fırsatı yakaladı.

Dünyanın önde gelen moda ve tekstil fuarları arasında yer alan Premiere Vision İstanbul’un 9. edisyonu Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) katkıları ile İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi. 10- 12 Ekim 2018 tarihleri arasında devam eden fuara iplik, kumaş, denim, aksesuar ve desen alanında faaliyet gösteren 120 şirket katıldı. 2019/20 Sonbahar-Kış sezonunun trendlerinin ve koleksiyonlarının sergilendiği fuarda, Fransa, Hindistan Güney Kore gibi ülkelerden önemli firmalar hazır bulundu. İstanbul ve Türkiye’nin tekstil sektörü açısından daha önemli bir hale gelmesi ve İstanbul’un moda pazarının merkezi rolünü üstlenmesini hedefleyen fuara, moda dünyasının önemli merkezlerinden; Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Danimarka, İsveç, Portekiz’den seçilmiş alıcılar da katıldı. Bu sezon ilk defa 11 konfeksiyon üreticisi, yeni sezon örneklerini, bu fuarda ziyaretçilere sunma fırsatı buldu.

Fuar tekstil ve moda endüstrisinden 5.154 ziyaretçiyi ağırlayarak, bir önceki fuar rakamlarının üstüne (%11) çıktı. Ziyaretçiler başta Türkiye olmak üzere, Sırbistan, İran, İtalya, Yunanistan, Almanya ve İngiltere’den yoğun olarak geldiler.

Premiere Vision İstanbul fuarına destek sürecek

Fuarın açılışında bir konuşma yapan UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, UTİB olarak uzun yıllardan beri Türkiye’nin giyimlik kumaşlar alanında bir fuara sahip olması gerektiğini savunduklarını söyledi. 2011 yılında ilk adımı attıklarını ve bir fuar organize ettiklerini hatırlatan Engin, elde edilen başarı ile dünyanın önde gelen fuar şirketlerinin dikkatinin çekildiğini belirtti. Engin; “2014 yılında da bu alanda dünyanın en iyi şirketi olan Premiere Vision devreye girdi. O tarihten bu yana fuarın başarısı artarak devam ediyor. Biz de fuara destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi. Premiere Vision’un birçok ülkede iş yaptığını, bilgi birikimi ve geniş ağı sahip olduğunu ifade eden Engin; tüm bu artıların Premiere Vision İstanbul fuarını daha da büyüteceğini vurguladı.

İhracat birim fiyatı 8.35 dolara çıktı

İhracat rakamları ile ilgili bilgi de paylaşan Pınar Taşdelen Engin; 2018 yılının 9 ayında UTİB üyesi firmaların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artış ile 944 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini söyledi. Engin; “Aynı dönemde Türkiye tekstil ihracatı da yüzde 6,6 artış ile 6 milyar 335 milyon dolar oldu. Bu değere ve son aylardaki artış trendine baktığımızda 2018 yıl sonunda UTİB olarak yaklaşık 1,3 milyar dolar; ülke olarak da 8,5 milyar dolar civarında bir ihracat değerine ulaşacağız” dedi.

Tekstil sektörünün her geçen gün ihracat kilogram birim fiyatını artırdığına dikkat çeken Engin; “2018 yılı 9 aylık döneminde Türkiye genel ihracat kilogram birim fiyatı ortalama 1,31 dolar iken; tekstil sektörü ortalaması 4,38 dolar seviyesinde. Aynı dönemde UTİB’in ulaştığı değer ise 8,35 dolar. Kumaşta ise ABD ve Tunus’a kilogramı 12 dolardan, Fas ve Vietnam’a 14 dolardan, Yeni Zelanda’ya 24, Japonya’ya da 25 dolardan mal sattık. Katma değerli üretim ile bu değer düzeyini yakalamış olmaktan çok mutluyuz. Ancak hedefimiz kalitede kesinlikle geri kalmadığımız rakiplerimizin markalaşma ile başardığı daha da yüksek birim fiyatlarına geçmek” şeklinde konuştu.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler

Textilegence Dergisi ve Dijital Platform
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.