12.9 C
İstanbul
Salı, Nisan 30, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

58. DORNBIRN-GFC’de Ana Eksen Sürdürülebilirlik

Fuarlar58. DORNBIRN-GFC’de Ana Eksen Sürdürülebilirlik

- Haber Sponsoru -

58. DORNBIRN-GFC’de Ana Eksen Sürdürülebilirlik
58. DORNBIRN-GFC’de Ana Eksen Sürdürülebilirlik

Tekstil endüstrisinin her yıl büyük bir ilgiyle takip ettiği etkinliklerden olan Dornbirn Küresel Elyaf Kongresi (DORNBIRN-GFC) 58. edisyonuyla 11-13 Eylül tarihleri arasında Avusturya’da gerçekleştirilecek. Elyaf yenilikleri konusunda önemli sunumların yapılacağı kongre, genişleyen içeriğiyle çok daha fazlasını vaat ediyor. Kongrede sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi, dijitalleşme ana fikirleri şekillendiriyor.

100’den fazla uluslararası tekstil uzmanının sunum yapacağı DORNBIRN-GFC’nin ana konuları olarak şunlar belirlendi; Elyaf yenilikleri; Döngüsel ekonomi ve sürdürülebilirlik; Dijitalleşme ve akıllı tekstiller; Yüzey modifikasyonu ve katkı maddeleri; Spor ve rahat giyim; Nonwovenlar ve teknik tekstiller.

İklim değişikliği ve dünyadaki sosyo-ekonomik dengesizlik nedeniyle sürdürülebilir kaynak yönetimi gelecek için kilit bir unsur haline geldi. Bu konuya kayıtsız kalmayan DORNBIRN-GFC bir sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi platformu sunacak. Bu bağlamda örneğin uluslararası üne sahip Kalifornia merkezli deniz araştırma merkezi Scripps Okyanus Bilim Enstitüsü kongrede ‘Mikroplastikler’ hakkında yeni araştırma sonuçlarını ve çözümlerini anlatacak. Endüstri için bir başka başlık ise ‘Dijital ayak izi’ veya ‘Yaşam Döngüsü Analizi’ olacak. Microsoft Direktörü Robert Rosellen yazılım endüstrisinden tekstil endüstrisine dijitalleşmenin geçişini anlatacak.

Dornbirn-GFC’de STARTUP GÜNLERİ ile ağ oluşturulacak

Yeni kurulan işletmeler (startup) bu yıl ilk kez DORNBIRN-GFC’nin programında kendilerine özel yer bulacak. 11-12 Eylül tarihlerinde PwC işbirliğiyle gerçekleşecek olan STARTUP GÜNLERİ, köklü/kurumsal firmalarla karşılaştırıldığında farklı zorluklarla mücadele eden yeni kurulmuş işletmelere bir ağ platformu sağlayacak. Yenilikçi fikir ve teknolojiler ile bunların pazara sunulması arasındaki bağlantı için etkinlik bir katkı sunacak.

Startup firmaları şu analardaki sunumlarla kongrede yer alacak; akıllı elyaflar, akıllı uygulamalar, akıllı SportsTech & Outdoor, akıllı sürdürülebilir & döngüsel ekonomi. Dornbirn-GFC 2019 katılımcıları, kongre alanındaki ‘Startup Çadırı’nda yenilikçi fikir ve vizyonlarla karşılanacaklar.

Etkinliğin açılış gününde sektörün önde gelen deneyimli isimleri ve yöneticileri konuşmalar ve sunumlar gerçekleştirerek endüstriye sürdürülebilirlikte geleceğe dönük bir vizyon çizecek. Konuşmacılar CIRFS CEO’su Necat Altın, Indorama Ventures CEO’su Uday Gill ve Lenzing CCO’su Rober van de Kerkhof, her biri kendi alanlarından sürdürülebilirliğe yaklaşacak. Daha sonra düzenlenecek olan CEO Paneli’nde de konu sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi olacak.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler