23.4 C
İstanbul
Cumartesi, Temmuz 19, 2025

ISO 1000 listesindeki tekstil ve giyim firmalarının oranı yüzde 12’ye geriledi

2019 yılında ISO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi̇...

Egeli hazır giyim üreticileri Çinli ithalatçılarla bir araya geldi

Hazır giyim ve metalden tarıma farklı sektörlerden...

İhracatçılara bu yıl için 62 milyar liralık finansal destek müjdesi

TİM İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuşan TİM...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Durak Tekstil, Çin Halk Cumhuriyeti’nde strateji değişikliğine giderek Çin’e ihracata başladı

GüncelDurak Tekstil, Çin Halk Cumhuriyeti’nde strateji değişikliğine giderek Çin’e ihracata başladı

- Haber Sponsoru -

Çin’de 2007’den beri bir geçmişe sahip olan Durak Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., burada oluşturduğu tecrübeli ve güçlü ekibi ile hem Türkiye’ye ham madde tedarikini yönetti hem de Durak Çin fabrikasında ürettiği ürünlerini Çin ve tüm Uzak Doğu ülkelerindeki global marka imalatçılarına sattı.

İki yıllık sistem değişikliği çalışmaları sonucu, Çin yapılanmasını, Tedarik –  Yeni İş Geliştirme – Türkiye’den Çin’e direkt satış şeklinde değiştirmeyi başardı. Böylece 2025 başından itibaren Durak Tekstil, Çin fabrikasında, Çin ve Uzak Doğu firmaları için yaptığı üretimi, Türkiye’ye kaydırdı, bu firmaları da Türkiye’den alım yapma konusunda ikna ederek, DURAK markasının gücünü bir kez daha ispat etmiş oldu. Durak Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş bu şekilde, Çin’deki piyasa gücünü, 17 yıldır elde ettiği pazar ve network kazanımını müthiş bir avantaja çevirmiş oldu.

Yeni yapılanma Durak Tekstil’e ve ülkemize hangi kazanımları getirecek?

  • Durak Tekstil, yaklaşık 500 civarında Çin ve Uzak Doğu imalatçı müşterisine alışkın oldukları sipariş & sevkiyat trafiğini aksatmayacak şekilde her ay düzenli olarak Türkiye’den, Durak Çin merkezimize ihracata başladı. Altı aydır sorunsuz bir şekilde yapılan stok beslemeleri ile müşterilerimizin memnuniyeti de sağlanmış oldu.
  • Toplam üretimini, Türkiye’de konsolide ederek, Durak Grubu önemli bir maliyet avantajını da elde etti.
  • Çin’deki Durak Tekstil firması, bir Ticaret firmasına dönüştürülmüş, Çin’de elde ettiği güven ve gücü kullanarak, 2025 başından itibaren, faaliyet alanındaki ürünler dışında kalan diğer ürünlerde de Çin, Türkiye ve diğer ülkeler arasındaki Alım – Satım ticaretine girerek tüm paydaşlarına fayda sağlayacak yeni bir iş modeline girmiştir. 
  • Çin’deki gayrimenkulünü satarak, Türkiye’ye üretimini taşımıştır. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığının destekleriyle makineleri Türkiye’ye getirerek, Türkiye’deki kapasitesini %30 artırmıştır. Böylece, makina değerleri dahil, Türkiye’ye toplamda 20 milyon dolar civarında doğrudan yatırım gerçekleştirmiştir. Ayrıca, Durak Tekstil, satıştan elde ettiği geliri, Bursa Vakıfköy’de üretim yaptığı mevcut fabrikasına ilave olarak TOSAB sanayi bölgesindeki arsasında projesi tamamlanmış, yeni fabrika yatırımında kullanacaktır.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler

Textilegence Dergisi ve Dijital Platform
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.