11.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Epson Monna Lisa Evo Tre Serisi Genişlemeye Devam Ediyor

BaskıEpson Monna Lisa Evo Tre Serisi Genişlemeye Devam Ediyor

- Haber Sponsoru -

Epson Monna Lisa Evo Tre Serisi Genişlemeye Devam Ediyor - Paolo Crespi
Epson Monna Lisa Evo Tre Serisi Genişlemeye Devam Ediyor – Paolo Crespi

Epson Monna Lisa Evo Tre serisi genişlemeye devam ediyor. Epson, daha dinamik yapıdaki tekstil pazarının yüksek hacimli taleplerini karşılamak için geliştirdiği yüksek hızlı Monna Lisa Evo Tre 64 ile giriş seviyesi modeli Monna Lisa Evo Tre 8’i ITMA 2019 fuarında lanse etti. Küresel tekstil endüstrisinin buluştuğu fuarda Epson, ziyaretçilerine dijital baskıda ‘Toplam Çözüm – Total Solution’ sunduğunun altını çizdi. Saatte 265m2 baskı yapan 8 kafalı giriş seviyesi baskı makinesi yüksek kalitede uygun fiyatlı bir yatırım seçeneği olarak öne çıktı.

Firmanın standında ayrıca Monna Lisa Evo Tre 32 (16 renk yapılandırmalı versiyon) ve Monna Lisa Evo Tre 16 modelleri yer aldı. Firma, Epson PrecisionCore Teknolojisi’ne dayanan bu ürün serisi ile, numune baskıdan yüksek hızlı ve büyük hacimli üretime kadar bütün tekstil pazar ihtiyaçlarına eksiksiz bir yanıt verdiğini gösterdi.

Kuru ve ıslak yüksek sürtünme haslığına ve yüksek baskı kalitesine sahip yeni Genesta PG-REVO pigment mürekkepleri firmanın bir başka odak noktasını oluşturdu. Çok çeşitli kumaş türlerinde kullanılabilen bu çevre dostu mürekkepler, baskı öncesinde ve sonrasında herhangi bir işleme ihtiyacı duymuyor.

Rekabetin yoğunlaştığı tekstil pazarının taleplerine yanıt veriliyor

Görüşlerini aldığımız EPSON Europe DTF EMEAR ve Amerika Satış ve Pazarlama Direktörü Paolo Crespi, ilk defa bu ITMA fuarında üç şirketin (Epson, For.Tex ve Robustelli) bir araya geldiğini ve Epson markası altında yer aldığına işaret etti. Fuarda mevcut ve potansiyel müşterilerle bir araya geldiklerine değinen Crespi, Monna Lisa serisinin ilk günden bu yana baskıcıları gerçekten heyecanlandırdığını aktardı. Monna Lisa Evo Tre serisini yenilemeye ve geliştirmeye devam ettiklerini söyleyen Crespi, ITMA fuarında 8 ve 64 kafalı iki yeni Monna Lisa Evo Tre modelinin lanse edildiğini kaydetti. Crespi, rekabetin arttığı tekstil pazarının talep ettiği yüksek kalite, üretkenlik ve renk haslığı özelliklerini sunduklarının altını çizdi.

“Günümüzde oyun tekrar değişiyor” diyen Crespi, pazarın daha fazla ve daha hızlı üretmeyi talep ettiğini açıkladı. Crespi sözlerini şöyle sürdürdü; “ITMA’da lanse ettiğimiz 64 PrecisionCore baskı kafasına sahip olan Monna Lisa Evo Tre 64, saatte 779 m2’lik bir üretkenliğe sahiptir. Bu, hemen hemen bir rotasyon baskı makinesine denk verimlilik demektir. Hızlı üretirken kaliteyi sabit tutmak çok önemlidir. Hızlandıkça baskı çözünürlüğünüz azaltırsanız kaliteden ödün verirsiniz. Monna Lisa Evo serisinde kalite en baştan en sona kadar aynıdır, böylece üretkenlikte artıyor. Genesta asit, reaktif, dispers ve pigment mürekkepleriyle çalışan makine 600×600 dpi baskı çözünürlüğü sunuyor. Hikaye daha bitmedi, ileride daha fazla yol alacağımız bir alanda bulunuyoruz.”

Epson Monna Lisa Evo Tre serisi genişlemeye devam ediyor: pigment mürekkeplerle ürün gamı genişliyor

Sadece baskı makinesini geliştirmek için değil, renk çeşitliliğini ve mürekkep gamını geliştirmek için de yatırım yaptıklarını kaydeden Crespi, süreci şöyle özetledi; “Başlangıçta ipek, poliamid ve yün üzerine asit mürekkepler ile baskı yapabilmek önemliydi. Günümüzde ise pamuk ve viskon o kadar popüler ki,  reaktif en önemli mürekkep yelpazesi haline geldi. Polyester için de aynı trend söz konusu. Epson dahil birçok önemli oyuncu süblimasyon teknolojilerine giriş yaptı. Sadece %100 polyestere değil, karışımlı kumaşlara da direkt baskı önemli ölçüde ilgimizi çekiyor. Karışımlı kumaşlarda çok iyi sonuç verdiği için, günümüzde su bazlı pigment mürekkeplerle ürün gamımız genişliyor.”

Pigment boyalarla kumaş üzerinde elde edilen tuşenin çok iyi olduğunun altını çizen Crespi; ev tekstilinden modaya kadar her alandaki tekstillerde pigment baskının kullanılabileceğini belirtti. Crespi küresel moda ve perakende markalarının sürdürülebilirlik konusuna yoğunlaştığını; bu nedenle tekstil ve baskı üretim sürecinde çevrenin ve kaynakların korunması konusuna odaklanıldığını dile getirdi. Pigment baskı işleminin çevre üzerinde en az etkiyi gerçekleştirdiğini, doğaya ve insan sağlığına dost olduğunu söyleyen Crespi; “Giderek artan karışımlı elyaflardan kumaş kullanımına en iyi cevabı pigment mürekkepler veriyor.  Pigment baskı için talebin kesintisiz artacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de iş deneyimi gerçekten harika

Türkiye pazarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Paolo Crespi, uzun zamandır bu pazarı yakından takip ettiklerini hatırlattı. Ağırlıklı olarak İstanbul, Bursa ve Çorlu’da Epson makineleri ile yer aldıklarını açıklayan Crespi; “Türk insanıyla iş yapma deneyimi gerçekten harika. Sürekli olarak müşteri portföyümüzü genişlettik.  Bu müşterilerimiz arasında Türk tekstil ve moda sektörünün önemli markaları da bulunuyor” dedi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler