16.2 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Durak Tekstil ilham verici yenilikleri Texprocess 2024’e taşıyor

Endüstriyel dikiş ve nakış iplikleri üreticisi Durak...

Hazır giyim ihracatçıları: “2024 de kolay bir yıl olmayacak”

Hazır giyim ihracatçıları, 2023 yılını Türkiye genelinde...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

İsviçreli makineciler geleceğin dokuma uygulamalarını geliştiriyor

Dokumaİsviçreli makineciler geleceğin dokuma uygulamalarını geliştiriyor

- Dokuma Haber Sponsoru -

Küresel tekstil pazarında İsviçreli makineciler kaliteli ve verimli çözümleriyle biliniyor. Sektörün çatı örgütü İsviçre Tekstil Makinecileri Derneği’ne (swissmem) üye olan bu firmalar köklü deneyimin getirdiği derin bilgi ve sürekli araştırmalar sonucu ortaya koydukları gelişmelerle sektöre yön veriyor. Firmalar, çözgüdeki ilk ipliğin gerilmesinden kumaş teslimatı için son inçlik sarım işlemine kadar sürecin her noktasında üretici ihtiyaçlarına cevap veriyor. Bu noktada tüm dokuma pazarlarının yenilik, hız, verimlilik, kalite ve sürdürülebilirlik gereksinimlerini karşılayan İsviçreli firmalar, geleneksel dokuma endüstrisindeki lider konumunu güçlendiriyor.

Ayakkabılar için dokuma kumaşların artan popülaritesinde birleşen moda ve işlevsellik, şimdiki ve gelecekteki bir trend olarak karşımıza çıkarken, bu noktada İsviçreli tekstil makine şirketlerinin öncülük yaptığı geliştirmeler dikkat çekiyor.

Stäubli’nin dokuma sistemleri ile yenilikçi çoklu tabakalar üretmek mümkün

Bugün, en yeni dokuma ayakkabılar, hassas ve rahat oturmaları nedeniyle takdirle karşılanıyor. Dayanıklılıkları, güçleri ve sağlamlıkları sayesinde, birçok spor dalında bireysel sporcuların ve spor kıyafetlerinin gereksinimlerine cevap veriyorlar. Dokuma hazırlama, ağızlık açma sistemleri ve yüksek hızlı tekstil makinelerinde önde gelen küresel uzmanlarından Stäubli’nin jakar makineleri, her türden teknik tekstili, hafif takviye kumaşlarını ve ayakkabılarını dokuyan çok çeşitli formatlarda büyük esneklik sunuyor. Ayrıca seramik gibi yeni malzemeleri dokumak, aramid, karbon ve diğerleri gibi elyafları karıştırmak ve değişken kalınlıklarda yenilikçi çoklu tabakalar üretmek de mümkün hale geliyor. Dokuma makinelerine özel talepler getiren bu tür uygulamalar, Stäubli yüksek performanslı TF dokuma sistemleri tarafından karşılanabiliyor.

Akıllı ve iş birliğine dayalı robotikler (collaborative robotics-cobots), dokuma odalarında birçok otomasyon olanağı sunuyor. Stäubli’nin geleceğe yönelik robotik bölümü, çözgü ve cağlık hazırlamada ilk etkili kurulumlarla bu segmentte bir öncü olarak yer alıyor.

Jakob Müller ile işlevsellik ve sürdürebilirlik ön planda

Dar dokuma kumaşlar alanındaki trendler, işlevsellik ve sürdürülebilirliği odağına alıyor. Bu ilkeleri uzun süreden beri benimseyen Jakob Müller Group, yumuşak bir kenara sahip %100 geri dönüştürülebilir etiketler için doğal lifler kullanıyor. Ayrıca mümkün olduğunca geri dönüştürülmüş sentetik malzemelerin işlenmesine odaklanan şirket, üretimden çıkan hem PET şişeleri hem de polyester atıkları geri dönüştürüyor ve giyim endüstrisi için elastik ve sert bantlara işliyor.

Crealet elektronik çözgü besleme sistemleri ile kusursuz dokuma sonuçları

Crealet’in dünyanın önde gelen elektronik çözgü besleme sistemleri sayesinde, çözgü gerginliği olmadan mükemmel dokuma sonuçları elde etmek mümkün oluyor. Günümüzde dokuma endüstrisindeki bazı pazar segmentleri, bireysel müşteri gereksinimlerini karşılayan çözgü salma sistemleri talep ederken; Crealet, akıllı çözgü gerginliği kontrol sistemi tarafından sağlanan jeotekstil ürünlerinin genellikle özel işlem ihtiyacını anlamada uzmanlığın öneminin farkına vararak ilerliyor.

Sunulan bireysel ve bağlantılı çözümler, uzak bağlantı yoluyla harici desteğe izin verecek şekilde tasarlandı. Ayrıca, Crealet’in çözgü salma sistemleri, tekli veya çoklu çözgü leventlerine ve cağlıklara uygulanan teknik tekstiller için hem dar hem de geniş tezgah dokumasında yaygın olarak kullanılıyor.

Jakob Müller’den Tekstil hesaplayıcı

Sınırsız genişletme sunan imkanı sunan ‘Tekstil hesaplayıcı’ konsepti, Jakob Müller Group tarafından Thuringen-Vogtland tekstil araştırma enstitüsü ile iş birliği içinde geliştirildi. Müller’in patentli MDW® çok yönlü dokuma teknolojisi, hesaplayıcı işlevlerine bir dokunuşla erişilmesine izin veren kıvrımlı alanlar oluşturabiliyor.

İsviçreli makineciler geleceğin dokuma uygulamalarını geliştiriyor
İsviçreli makineciler geleceğin dokuma uygulamalarını geliştiriyor

Uster’den yeni nesil tezgah üstü izleme ve denetleme sistemleri

Verimli kumaş üretim ortamları için otomatikleştirilmiş kalite çözümlerinin gerekliliği genel bir kabul görüyor. Kalite standartları her yerde artmaya devam ederken, hava yastıkları ve koruyucu giysiler gibi hassas uygulamalar için sıfır hata seviyeleri zorunlu hale geliyor.

Bu konuda, Uster’in yeni nesil tezgah üstü izleme ve denetleme sistemleri, dokumacılar için gerçek operasyonel iyileştirmeler sunuyor. Kumaş kalitesi izleme, israfı önlerken, kalite güvence sistemi ise tüm uygulamalar için birinci kalite verimi önemli ölçüde artırıyor. Kumaş üreticilerini maliyetli taleplerden ve zarar görmüş itibarlardan koruyan otomatik kumaş denetimi, yavaş, maliyetli ve güvenilmez manuel denetim ihtiyacını da ortadan kaldırarak, operatörlerin daha yüksek vasıflı işlere odaklanmasını imkan tanıyor.

Willy Grob’dan dokuma kumaş sarımı için özel çözümler

Willy Grob’un dokuma kumaş sarımı için özel çözümleri, gerilimin güvenilir kontrolüne odaklanarak, sürecin başlangıcından tam kumaş rulosuna kadar gerilimi sabit tutuyor. Sürekli dijital kontrol, hassas kumaşlar için özellikle önem taşırken, performans ve üretkenlik de önemli bir avantaj sağlıyor. Bu anlamda, şirketin büyük ölçekli harmanlama birimleri, dokuma makinesine entegre edilmiş normal bir sarıcıdan on kat daha fazla sarım kapasitesi sağlayabiliyor. Grob’un özelleştirilmiş konseptinin yanı sıra tasarım ve uygulama, kumaş sarma ekipmanında büyük esneklik ve işlevsellik ile sonuçlanıyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler