19.6 C
İstanbul
Çarşamba, Nisan 24, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Kempaş İplik ve Saurer çözümleri geri dönüşüme değer katıyor

EğirmeKempaş İplik ve Saurer çözümleri geri dönüşüme değer katıyor

- Eğirme Haber Sponsoru -

Geri dönüştürülmüş elyaftan iplik üretiminde uzman olan Kempaş İplik, 15 yılı aşkın süredir Saurer ile iş birliği yapıyor ve gelecekte bu sürdürülebilir iplik segmentinde daha da büyümeyi hedefliyor. Saurer’in Autocoro open-end makineleri, Kempaş’ın bu sürdürülebilir stratejiyi şirket tarihindeki en önemli başarılardan biri olarak konumlandırmasında önemli bir rol oynadı.

Dokumacı olarak iş hayatına başlayan Kemal Yağcı, tekstil sektöründeki 50 yılın ardından, 2005 yılında Uşak Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde Kempaş İplik’i kurdu. Şirket, 10 yıl sonra geri dönüştürülmüş iplik üretimine başladı. Bugün, Kempaş İplik Türkiye’nin rejenere iplik merkezi Uşak’ta 40.000 m2 arazi üzerindeki 25.000 m2 kapalı alanda, 90 personeli ile üretim faaliyetlerine devam ediyor. Geri dönüşüm yolculuğunda istikrarlı bir büyüme kaydeden Kempaş, rejenere iplik üretim kapasitelerinin gelecekteki büyümesine uyum sağlamak için mevcut sahasına yakın 8.000 m2 arazi daha satın aldı.

Kempaş İplik: “Geri dönüşüm yolculuğumuzda da Saurer yol arkadaşımızdı”

2005 yılının başında fabrikayı Saurer open-end makineleri ile kurduklarını söyleyen Kemal Yağcı, bugün 5.400 rotor ile yılda 6.400 ton iplik ürettiklerini belirtti. Ham madde olarak, tekstil kırpıntılarından geri dönüştürülmüş pamuk elyafı kullandıklarını ve bu sayede kârlılıklarını artırdığını aktaran Yağcı, bunun çevre üzerinde de olumlu bir etkisi olduğunu ifade etti. Yağcı; “Saurer Autocoro open-end makinelerinin 3 kuşağı var bizde, iplik üretimine Saurer ile başladığımız gibi geri dönüşüm yolculuğumuzda da Saurer yol arkadaşımızdı. Autocoro open-end makinelerimiz üretim, verimlilik, iplik kalitesi açısından bize daha iyi bir şirket imajı kazandırdı. Aynı zamanda üretim maliyetlerimizi azalttı” dedi.

Kempaş İplik Kurucusu Kemal Yağcı

“Geleceğe daha iyi bir dünya taşıma sorumluluğumuz var”

Kempaş İplik’in varisi, Kemal Yağcı’nın oğlu Murat Yağcı; “Geleceğe daha iyi bir dünya taşıma sorumluluğumuz var bu nedenle hem daha az pamuk, hem daha az boya ve su tüketerek, geri dönüşümlü iplik pazarımızı daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi. Yağcı ayrıca sınırlı kaynakların tüketimini optimize etmek ve sürdürülebilir enerji kaynaklarını kullanmak için fabrikanın çatısına güneş enerjisi panelleri kurduklarını belirtti. Perakende moda devi Inditex Group’un onaylı tedarikçilerinden olan Kempaş, bugün üretiminin %50’sini ihraç ediyor ve aynı zamanda Oeko-tex ve GRS sertifikalarına da sahip bulunuyor. Şirket ağırlıklı olarak; Ne 28 örme ve dokuma olmak üzere, Ne 6’dan Ne 36’ya kadar değişik karışım oranlarında rejenere pamuk- orijinal polyester karışımı iplikler üretiyor. Fabrika Genel Müdürü Hasan Durmuş Saurer’in yıllardır kendilerinin çözüm ortağı olduğunu belirterek Makinelerin kolay kullanımının yanı sıra yüksek randımanı ve iplik kalite standardından ayrıca Saurer Türkiye’nin verdiği servisten de çok memnun olduklarını dile getirdi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler