11.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Konfeksiyon sektörünün kalbi IGM 2022 fuarında attı

FuarlarKonfeksiyon sektörünün kalbi IGM 2022 fuarında attı

- Haber Sponsoru -

Türkiye’nin alanında önde gelen uluslararası fuarlarından IGM 2022 – İstanbul 27. Uluslararası Konfeksiyon Makine, Yedek Parça ve Yan Sanayi Fuarı, 8-11 Eylül tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Tüyap & Teknik Fuarcılık ortaklığı, KOMİD (Konfeksiyon Otomasyon Makine İmalatçıları Derneği) ve İNSAD (İstanbul Nakış Sanayicileri Derneği) iş birliği ile düzenlenen fuar, yurt dışından 1483, yurt içinden 8339 olmak üzere 64 ülkeden 9822 ziyaretçiyi ağırladı. Aralarında Türkiye, Japonya, Amerika, Çin, Güney Kore, Brezilya, İtalya, İspanya, Almanya, Yunanistan, Hollanda, Bangladeş ve İran’ın da bulunduğu ülkelerden 100 firma ve firma temsilciliğinin katıldığı fuar; dikişten kesime, ütüleme sistemlerinden paketlemeye, nakıştan baskıya kadar konfeksiyon ve hazır giyim üretiminde kullanılan tüm teknolojilerin sergilendiği sektörün en kapsamlı buluşma noktası oldu.

En yeni tekstil makine teknolojileri ilk kez IGM 2022 fuarında sergilendi

Pandemi sonrası konfeksiyon sektöründe düzenlenen ilk uluslararası fuar olan IGM 2022’de yerli makine üreticileri son 4 yılda geliştirdikleri en son teknoloji ve yeniliklerini ilk kez tanıttı ve nakış makinelerinin en son modelleri, çalışır şekilde sergilendi. Dört gün boyunca küresel alıcılar yatırımlarına yön verme imkanı bulurken, gerçekleşen makine satışları ve yeni ticari iş birlikleri hem Türkiye’nin hem de dünya ticaret hacminin gelişmesine katkıda bulundu.

En yeni tekstil makine teknolojileri ilk kez IGM 2022 fuarında sergilendi

Birçok firma yöneticisi, fuar süresince yeni iş bağlantılarına ve makine satışlarına imza attıklarını belirterek ziyaretçi profilinin sektör profesyonellerinden oluşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ziyaretçilerin geldiği ülkeler ise şu şekilde belirtildi: Afganistan, Arnavutluk, Cezayir, Arjantin, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Belçika, Bolivya, Bulgaristan, Kanada, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Hırvatistan, Mısır, Etiyopya, Finlandiya, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Hong Kong, Hindistan, İran, Irak, İsrail, İtalya, Ürdün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Kırgızistan, Lübnan, Libya, Makedonya, Moldova, Fas, Nijerya, Umman, Pakistan, Filistin, Polonya, Katar, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Senegal, Sırbistan, Slovakya, Somali, Güney Afrika, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tacikistan, Togo, Tunus, Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Amerika, Özbekistan, Venezuela.

Dünyanın farklı ülkelerinde ve Avrupa’da aynı sektörde düzenlenen fuarların tarihleri ve sektörün kazanımları göz önüne alınarak IGM fuarının tekli yıllarda yapılmasına yönelik bir fuar takvimi belirlendi. Firmaların aynı yıl içinde birden fazla fuara katılarak hem zaman hem de bütçe açısından fuar yükünün altında kalmaması için fuarın 2023’te ve takip eden tekli yıllarda (2025-2027 gibi) düzenleneceği açıklandı.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler