19.9 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 25, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Konica Minolta IJ Italy, İstanbul’da Kendi Satış Birimini Kuruyor

BaskıKonica Minolta IJ Italy, İstanbul’da Kendi Satış Birimini Kuruyor

- Haber Sponsoru -

Konica Minolta IJ Italy, seiji nakashima, nassenger 10 önünde
Seiji Nakashima

Dijital tekstil baskısı için Nassenger Serisi’ni geliştiren Konica Minolta, özellikle de son ITMA 2015’den sonra, başarılı modelleriyle küresel pazardaki önemli bir oyuncu olduğunu ortaya koyuyor. Konica Minolta’nın kendi bünyesinde geliştirdiği yüksek performanslı, çok nozüllü baskı kafalarına sahip bu baskı makineleri yüksek verimlilik ve gelişmiş baskı kalitesi ile biliniyor. Yaklaşan ITMA 2019 fuarında birçok yeni teknoloji sektörle buluşurken, Konica Minolta’nın neler sunacağı merak ediliyor.

Konica Minolta IJ Textile Europe S.r.l. Başkanı Seiji Nakashima, Textilegence’ın sorularını yanıtlayarak, birçok konuya açıklık getirdi. Barselona’daki ITMA fuarına hangi çözümlerle katılacaklarını sorduğumuz Nakashima şunları dile getirdi; “2015 yılındaki ITMA Milano fuarında tek geçişli (single pass) dahil olmak üzere 3 yeni makineyi pazara ilk kez tanıtmıştık. Gerçekten çok başarılı bir lansmandı. Aradan geçen 4 yılın sonunda, bu makinelerimizin çok güçlü bir şekilde pazarda yer bulduğunu ve güçlü şekilde çalışmayı sürdürdüğünü görüyoruz. Nassenger serimiz için  ‘Sahada kendisini kanıtlamış – field proven’ gerçeğinin altını çizmek istiyoruz” dedi.  Stoklarında kalmadığı için, bu yılki fuarda Single-Pass Nassenger SP-1’in sergilenmeyeceğini açıklayan Nakashima, buna karşın yeni geliştirilen mürekkeplerin tekstil endüstrisiyle paylaşılacağını duyurdu.

Tekstil endüstrisindeki dijitalleşmeye ve bunun sağladığı avantajları dikkati çeken Nakashima, orta ve üst düzey pazarı hedef aldıklarını söyledi.

Nassenger satışları güçlü bir şekilde devam etti

Türkiye ve küresel pazardaki satış ve siparişlerle ilgili bilgi veren Seiji Nakashima, 2018 yılında yeni yatırımların, özellikle de Türkiye’de, beklendiği kadar aktif olmadığını açıkladı. Nakashima, bu durgun görünüme karşın Avrupa’da bir düzine kadar Nassenger 8 ve 10 modellerinden sattıklarını, Türkiye pazarında ise Nassenger SP-1 tek geçişli dijital tekstil baskı makinesi sattıklarını kaydetti. Son 3 yıl içinde Avrupa’da 5 adet tek geçişli baskı makinesi sattıkları bilgisini veren Nakashima; “Bu olağanüstü bir başarı. Ayrıca müşterilerimiz makinelerimizi kullanmakta çok iyiler, çok başarılı sonuçlar alıyorlar. Bu müşterilere sahip olduğumuz için gurur duyuyorum” dedi.

“Diğer yandan mürekkep sevkiyatımız her geçen gün artıyor” diyen Nakashima; “Avrupa’daki bazı müşteriler, diğer üreticilerin baskı makineleri için de Konica Minolta mürekkeplerini talep etmeye başladı. Bu mürekkeplerimizin müşteriler için tatmin edici olduğunu kanıtlıyor” şeklinde konuştu. Geçen yıl dünya çapında artan talep nedeniyle baskı makinesi üretimi konusunda bir miktar tedarik sorunu yaşadıklarını aktaran Nakashima, şimdi durumun daha iyi olduğun ve makinelerin zamanında teslim edilebildiğini kaydetti.

Türkiye pazarında 2 trend görülüyor; fiyat ve kalite

Türk tekstil endüstrisindeki gelişime değinen Seiji Nakashima, endüstrinin ihracat odaklı yapısının makine yatırımlarını da etkilediğini belirtti. Nakashima şunları söyledi; “Özellikle Türkiye pazarında son 4 yılda net iki trendi görüyoruz. Birinci trend fiyat odaklı iken, diğer trend ise kalite odaklıdır. Bu trendi özellikle Batı Avrupa ve ABD’ye ihracat yapan firmalarda görüyoruz. Üst düzey, kaliteli pazarlara ürün satmak isteyenler bu trendi belirliyor. Konica Minolta olarak müşterilerimizin büyük çoğunluğu elbette kalite odaklı çalışıyor.”

Türkiye pazarına geçen yıl Konica Minolta’nın tarihindeki en yüksek makine ve mürekkep sevkiyatını yaptıklarını dile getiren Nakashima, 2019’da ise Türk ekonomisindeki durgunluğun düzelmesini umduklarını açıkladı. Nakashima; “Bu yıl, daha fazla müşterilerimizin diğer baskıcılardan farklılaşmak için makinelerimizle baskı yapmaya çalıştığını görmek istiyoruz. İnkjet ucuz üretim için değil, ancak katma değerli üretim içindir. Sunduğumuz inkjet tekstil baskı çözümleri Türk tekstil endüstrisinin büyüme dinamikleri ile uyumludur” dedi.

Konica Minolta IJ Italy ekip elemanları
Konica Minolta IJ Italy, İstanbul’da Kendi Satış Birimini Kuruyor – KM Textile Italia team

Konica Minolta IJ Italy Türkiye’de kendi satış birimini oluşturuyor

Konica Minolta’nın uzun yıllardır Türkiye pazarında yer aldığını hatırlatan Seiji Nakashima, tekstil ve baskı endüstrisindeki büyüme ile müşterilerin taleplerinin arttığına dikkati çekti. Nakashima sözlerini şöyle bitirdi; “Konica Minolta Türkiye bünyesindeki kendi teknik ekibimizin gösterdiği başarının ardından, 2019 yılında, müşterilere daha gerçekçi bir deneyim sunmak, daha hızlı satış ve hizmet sunmak için İstanbul’daki Konica Minolta Türkiye bünyesinde kendi satış ve pazarlama ekibimizi kuracağız. Özellikle son 2 yılda saha destek ekibinde çok şey geliştirdik. Bu yıl pazara hızlı tepki vermek için Konica Minolta Direkt Satış birimini hayata geçireceğiz. Değerli bayimiz geçmişte çok yardımcı oldu, şimdiyse daha fazla destek sunabilmek için müşterilere yakın olma sırası bizde.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler