17.5 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Durak Tekstil ilham verici yenilikleri Texprocess 2024’e taşıyor

Endüstriyel dikiş ve nakış iplikleri üreticisi Durak...

Hazır giyim ihracatçıları: “2024 de kolay bir yıl olmayacak”

Hazır giyim ihracatçıları, 2023 yılını Türkiye genelinde...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Tetaş ve Kornit Digital ITM 2018’e Mikrofabrika Getiriyor

BaskıTetaş ve Kornit Digital ITM 2018’e Mikrofabrika Getiriyor

- Haber Sponsoru -

Tetaş ve Kornit Digital ITM 2018’e Mikrofabrika Getiriyor
Tetaş ve Kornit Digital ITM 2018’e Mikrofabrika Getiriyor

Allegro ve Storm Duo modellerini ITM fuarında Tetaş standında sergileyecek olan Kornit Digtial, Türkiye pazarında büyüme hedefinin altını çiziyor. Allegro ayrıca Tetaş standına bulunacak mikrofabrika’nın ana parçası olacak. Bu mikrofabrika fuar boyunca küçük hediyelik eşyalar üretecek.

Türk konfeksiyon ve giyim sektörünün önemli teknoloji tedarikçilerinden Tetaş, başta Kornit Digital olmak üzere temsil ettiği markalarla ITM 2018 fuarında yer alıyor. Salon 7 Stant 710C ve 711C’de özel bir konseptle ziyaretçilerini ağırlayacak olan Tetaş, tekstil makineleri ve dijital baskı çözümlerini iki ayrı bölüm halinde sunacak. Tetaş standının tekstil bölümünde; Shima Seiki triko, Tajima nakış, Unitex yuvarlak örgü, Pegasus ve Zoje dikiş ve diğer çözümler öne çıkacak. Ziyaretçilerin oldukça yoğun ilgi göstermesinin beklendiği Tetaş Dijital Baskı Çözümleri alanın merkezinde ise Kornit Digital bulunuyor. Burada ayrıca Polyprint, Shima Seiki SIP ve Roland DG markalarının çözümleri de hazır olacak.

Kornit Digital’in farklı üretim talepleri için geliştirdiği çözümler dijital alanında önemli bir yer alacak. Direkt konfeksiyona baskı alanındaki endüstriyel çözüm Kornit Storm Duo özellikle Bursa pazarındaki bebek ürünleri üreticilerini hedefliyor. Kornit’in Metraj Baskı (Rulodan ruloya baskı (R2R) çözümü Kornit Allegro ise tek aşamada tüm baskı işlemini sıfır su kullanımı ile yapabilme özelliği sayesinde çevre dostu baskı çözümleri arayan imalatçı ve markaların ilgi odağı olacak. Polyprint DTG (direkt konfeksiyona baskı) çözümleri ise, giriş seviyesindeki üreticilerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Tetaş’ın satışına geçtiğimiz aylarda başladığı markası Roland DG’nin polyester için süblimasyon baskı makinesi de, Tetaş tarafından sağlanan baskı kağıdı ve boya ile sunulacak. Türk pazarında ismi neredeyse Tetaş ile bütünleşmiş olan Shima Seiki markasının SIP tekstil baskı makinesi ise triko/örme ürünler için reaktif baskı yapılabilmesini sağlıyor.

Mikrofabrika ’nın kalbinde Allegro olacak

Tetaş standında dijital baskının yenilikçi gücünü vurgulamak için farklı bir tasarım olacak. Kornit’in Allegro modeli, pigment endüstrisi için yeni neon boyalarını kullanacak. Bu neon renkli baskıları daha belirgin hale getirmek için stantta bir neon çadırı kurulacak. Ziyaretçiler bu çadırda Kornit makinelerinin neon renklerle baskı gücünü deneyimleyebilecek.

Allegro ayrıca Tetaş standına bulunacak mikrofabrika’nın ana parçası olacak. Bu mikrofabrika fuar boyunca küçük hediyelik eşyalar üretecek. Buradaki entegre makineler şöyle sıralanıyor; Allegro (baskı), Shima Cutter (kamera seçeneği ile tek kat kesici), Zoje dikiş makinesi (şablon makinesi), Tajima SAI (nakış), Pegasus  (dikiş)

Oliver Luedtke: Türkiye pazarında iyi bir noktada konumlandık

Kornit’in Türkiye kanal ortağı Tetaş standı ile ITM 2018 fuarına katılımı hakkında Textilegence’ye bilgi veren Kornit Digital  Europea GmbH EMEA Pazarlama Müdürü Oliver Luedtke, Türkiye pazarına verdikleri önemin altını çizdi. Luedtke; “Allegro ve diğer direkt konfeksiyona baskı sistemlerimizin Türkiye pazarında artan sayıdaki tesise kurulumu, bize Türkiye pazarında iyi bir noktada konumlandığımızı gösteriyor. Yakın gelecekte Türkiye’de önemli bir büyüme bekliyoruz” dedi.

Patentli NeoPigment Intenso mürekkeplerinin verdiği avantajla benzersiz bir metraj tekstil baskısı sağlayan Kornit’in Allegro baskı makinesi, 1,80 metre genişliğinde ve saatte 100 metre baskı gerçekleştirebiliyor. Allegro, CMYK renklerine ilave olarak kırmızı, yeşil ve gri renkler ile daha geniş bir gamut ve canlı renkler üretebilmektedir. Pigment esaslı olduğundan, aynı boya ile tüm elyaf türlerindeki (pamuk, polyester, yün, ipek, vb.) kumaşlara baskı yapan Allegro ile baskıda buharlamaya ve yıkamaya ihtiyaç kalmamaktadır.

Oliver Luedtke Kornit’in baskı sistemlerinin en az yer ve altyapı gereksinimi ile tesislere büyük bir avantaj sağladığını belirtti. Luedtke bu sistemlerin teknik üstünlüklerinin yanı sıra öne çıkan diğer özelliklerini ise şöyle sıraladı; “Kornit’in en fazla önem verdiği konulardan biri su gerektirmeyen üretim şeklidir. Böylece çevre dostu bir üretim yapmak mümkün olmaktadır.  Başta Kornit Allegro olmak üzere, çözümlerimiz yatırımcılarına daha önce hiç mümkün olmayan karlı alanlara girebilme fırsatı sunar. Bu sayede yatırım maliyetinin geri dönüşü çok daha hızlı olabilmektedir.”

ITM’in uluslararası bir fuar olarak kabul edildiğini söyleyen Luedtke, fuarda Türk ziyaretçilerin yanı sıra; Ortadoğu ülkelerinden, Rusya, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerinden ziyaretçiler beklediklerini açıkladı. Luedtke; “Fuarda özellikle baskı işini dışarıdan alan konfeksiyon üreticilerini, bebek giyim üreticilerini, serigrafi baskıcılarını, nakış üreticilerini ve baskı işinde giriş seviyesinde makineleri olanları ve işini büyütmek isteyenleri hedefliyoruz” dedi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler