18.6 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Durak Tekstil ilham verici yenilikleri Texprocess 2024’e taşıyor

Endüstriyel dikiş ve nakış iplikleri üreticisi Durak...

Hazır giyim ihracatçıları: “2024 de kolay bir yıl olmayacak”

Hazır giyim ihracatçıları, 2023 yılını Türkiye genelinde...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Kornit Digital Tekstil Tasarım Yarışması Genç Yetenekleri Ödüllendirdi

GüncelKornit Digital Tekstil Tasarım Yarışması Genç Yetenekleri Ödüllendirdi

- Haber Sponsoru -

Kornit Digital Tekstil Tasarım Yarışması Genç Yetenekleri Ödüllendirdi
Kornit Digital Tekstil Tasarım Yarışması Genç Yetenekleri Ödüllendirdi

Kornit Digital, Türkiye kanal ortağı Tetaş A.Ş. , ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü işbirliği ile düzenlenen Dijital Baskı Tasarım Yarışmasının kazananları, FESPA Eurasia 2016 fuarında açıklandı. Birinci seçilen Başak Koç, Kornit Digital’in misafiri olarak FESPA Hamburg 2017 fuarında ağırlanacak.

Kornit Digital ve Türkiye kanal ortağı Tetaş A.Ş. , 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında İstanbul- CNR Expo’da düzenlenen FESPA Eurasia 2016 fuarında dijital baskı sektörü ile buluştu. Kornit Digital, Salon 4’te sergilediği direkt olarak tekstile baskı makinesi Kornit Storm Hexa ile fuar boyunca yoğun ilgi gördü. Fuarda başka bir etkinliğe daha imza atan Kornit Digital, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü öğrencileri arasında düzenlediği “Tekstil Dijital Baskı Tasarım Yarışması” nın finalini ve ödül törenini standında gerçekleştirdi.

Yarışmada birinci seçilen Başak Koç ödülünü Kornit Digital EMEA Satış Direktörü Roger Albert’den, ikinci seçilen Büşra Balota ödülünü Kornit Digital Türkiye Müdürü Doğa İpek ve üçüncü seçilen Gülsüm Turan da ödülünü Tetaş Tekstil Dijital Baskı Makineleri Teknik Servis Yönetmeni Engin Arabacı’dan aldı. Ödül töreninde bir konuşma yapan Roger Albert, dereceye giren tüm öğrencilere başarılar diledi. Bu yarışmanın onların gelecek kariyerleri açısından önemli bir ilk adım olduğunu belirten Albert sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kornit Digital olarak sunduğumuz yenilikçi dijital baskı sistemlerimiz ve çözümlerimizle katma değerli üretime vurgu yapıyoruz. Bunun ayrılmaz ve temel bileşeni olarak tasarımı görüyoruz. Yaratıcı desenlerin Kornit çözümleri ile hayata geçirilmesinde öncü misyonumuz devam edecek. Bu nedenle genç yeteneklere olan desteğimizi daha fazla vermeye devam edeceğiz.”

Yarışmada ilk 10 dereceye girenlere birer başarı sertifikası verildi. Tasarım Yarışmasının birincisi Başak Koç, 2017’de gerçekleştirilecek olan FESPA Hamburg fuarında Kornit Digital tarafından tüm masrafları karşılanarak misafir edilecek. Yarışmanın ilk 3 kazanının tasarımları FESPA Hamburg’da Kornit Digital standında küresel pazardan gelen profesyonellerle buluşacak.

Yarışmanın finalistleri törende yer aldı.
Tetaş – Kornit  Digital Baskı Semineri Büyük İlgi Gördü

Tetaş ve Marmara Üniversitesi arasında güçlü bir işbirliği olduğunu söyleyen Engin Arabacı, yarışmadan önce 1 Kasım tarihinde üniversitenin Acıbadem kampüsünde Kornit ile birlikte yarım günlük bir seminer düzenlediklerini açıkladı. Arabacı, Tekstil Tasarım Bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği bu seminerde dijital baskı teknolojileri, üretim süreçleri, kimyasallar, boyalar ve genel olarak bütün ana başlıklarının ele alındığını anlattı.  Arabacı; “Seminere öğrencilerin yoğun ilgisi bizleri memnun etti. Onlarla yakın bir işbirliği içindeyiz. Ayrıca, başta bölüm başkanı Sn. Biret Tavman olmak üzere tüm diğer hocalarımız da bu işbirliğine büyük önem veriyor. Bölüm yönetimi, öğrencilerin sanayi ile beraber çalışmasına, tasarımların hayata geçmesine ve sektöre daha fazla kazanım sağlanmasına gayret etmektedir. Öğrencilerin yaratıcılıklarının ve tasarımlarının gerçeğe dönüşmesi için Tetaş merkez ofisimizde yer alan showroom’daki Kornit Digital makinelerimizle de beraber baskı çalışmaları yapmaktayız. Bu çalışmalara sektörün geleceği açısından büyük önem veriyoruz” dedi.

Kornit Digital Türkiye Müdürü Doğa İpek gerçekleştirdikleri seminer ve yarışma ile hedeflerinin akademi ve sektör arasındaki işbirliğini güçlendirmek, katma değerli üretim için tasarımın vazgeçilmez önemini vurgulamak olduğunu söyledi. İpek sözlerini şöyle sürdürdü; “Kornit Digital küresel çapta tasarımı öne çıkaran çeşitli etkinlikler ve yarışmalar gerçekleştiriyor veya bu organizasyonlara destek veriyor. Bir benzeri ABD’de FIT (Fashion Institute of Technology / New York) ile gerçekleştiriliyor ve büyük ilgi çekiyor. Marmara Üniversitesi ile bunun Türkiye ayağını ilk defa düzenlemiş olduk. Türkiye’de bu etkinliği her yıl yapmayı planlıyoruz.”

Tasarım Yarışması’nda öğrencilerin desenleri direkt tekstile baskı makinesi Storm Hexa ile basıldı. CMYKRG+Beyaz olmak üzere daha geniş bir renk paleti ile üretim imkânı sunan Storm Hexa 50x70cm baskı alanına sahip. Kornit Digital’in NeoPigmentTM teknolojisine dayanan Storm Hexa ile; pamuk, polyester pamuk-polyester karışımları, Likra, Viskoz, İpek, Deri, Denim kumaş, keten ve yün kumaşlara 1200dpi çözünürlüğe kadar mükemmel direkt baskı gerçekleştirilebiliyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler