14.3 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Saurer ilk Havalı İplik Eğirme Teknolojisi Autoairo’yu Tanıttı

EğirmeSaurer ilk Havalı İplik Eğirme Teknolojisi Autoairo’yu Tanıttı

- Eğirme Haber Sponsoru -

Saurer ilk Havalı İplik Eğirme Teknolojisi Autoairo’yu Tanıttı - Simona Gambini
Saurer ilk Havalı İplik Eğirme Teknolojisi Autoairo’yu Tanıttı – Simona Gambini

Saurer ilk havalı iplik eğirme teknolojisi Autoairo’yu tanıttı. Tekstil endüstrisine 150 yıldan uzun bir süredir çözümler sunan Saurer, Barselona’da katıldığı ITMA 2019’da ziyaretçilerini dijital ve Endüstri 4.0 odaklı yenilikleriyle tanıştırdı. Firmanın bilinen E3 (enerji, ergonomi ve ekonomi) konsepti yeni dijital olanaklarla kapsamını daha da genişletmiş oldu.  Salon 6’da bulunan Saurer standının girişindeki dev ‘Create – Oluştur’ yazısı aslında ziyaretçileri nelerin beklediğinin haber veriyordu. Stantta sergilenen bütün iplik eğirme ve brode çözümleri tekstil üreticilerine daha akıllı, ergonomik ve gelişmiş teknolojilerle verimli, katma değerli ve çevreye duyarlı üretim olanağı sağlıyor.

Saurer Kurumsal İletişim Kıdemli Başkan Yardımcısı Simona Gambini fuarın çok başarılı geçtiğini ve Saurer’in birçok makine satışı gerçekleştirdiğini açıkladı. Textilegence’a konuşan Gambini, özellikle ilk kez tanıtımı yapılan havalı iplik eğirme makinesi Autoairo’nun ziyaretçilerin ilgi odağı olduğunun altını çizdi. Autoairo, havalı iplik eğirmenin avantajlarını gelişmiş otomasyon teknolojileriyle birleştiriyor.

Gambini sözlerini şöyle sürdürdü; “ITMA’da herkes yenilik görmek ister. Balyadan nihai bobine kadar tek kaynaktan çözüm sağlayıcı olarak Saurer, düşünebileceğiniz her alanda inovasyona sahip. Bu nedenle sloganımız ‘Create- Oluştur’ oldu. Kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiğimiz yeniliklerle, Saurer müşterilerimizin iplikten giysilere, lastik kordlarından suni çimlere kadar yaptıklarının arkasındaki güç oldu. Fuar boyunca tüm bu inovasyonların müşterilerimizin işlerine gerçekten değer katan çözümler olduğunu göstermeye çalıştık. Ziyaretçiler Autoairo’da ürettiğimiz farklı iplikleri incelediler. Aldığımız başarılı sonuçlar bizleri memnun etti” dedi.

Saurer ilk havalı iplik eğirme teknolojisi Autoairo’yu tanıttı: akıllı havalı iplik eğirme teknolojisi Autoairo ilk sahibini buldu

Simona Gambini ITMA 2019’da lanse edilen ilk havalı iplik eğirme makineleri Autoairo’nun fuar sırasında Meksika merkezli yenilikçi Zagis firmasına satıldığını açıkladı.

Autoairo’nun ITMA ziyaretçileri arasında bir heyecan yarattığını dile getiren Gambini sözlerini şöyle sürdürdü; “Çünkü bu yeni makine, yüksek kazançlı havalı iplik eğirme pazarında verimlilik, yeterlilik ve özellikle otomasyonda yeni kriterler tanımlıyor. Rotor eğirmedeki 40, ring eğirmedeki 70 yıllık deneyimimizden kaynaklı bilgimizi havalı iplik eğirme makinemizi geliştirmek için kullandık. 168 eğirme ünitesi ile daha fazla verimlilik ve randıman sunuyoruz. Autoairo’da, entegre zekaya ve dijital iplik bağlama ünitelerine sahip, bireysel tahrikli bağımsız iplik eğirme üniteleri bulunuyor.”

Saurer ilk havalı iplik eğirme teknolojisi Autoairo’yu tanıttı: Küçük, hızlı ve verimli

Autoairo, SynchroPiecing 24 donanımı ile aynı anda 24 bağlama işlemi gerçekleştirilebilir. Pazardaki diğer makineler ile karşılaştırıldığında Autoairo’nun iplik bağlama kapasitesi iki kat daha yüksek. Autoairo, tek taraflı tasarıma sahip havalı iplik eğrime makinelerinden %40 daha az alan gerektirir. Bu, iplikhanelerde daha az yer kaplaması anlamına gelir, bu da yapı ve klima maliyetlerini azaltır. Bu sayede yatırımın geri dönüşü daha yüksektir.

Bir başka üstünlük MultiLot ile aynı anda dörde kadar parti işlenebiliyor. Ayrıca, devam eden üretim sırasında kesintisiz parti değişikliği mümkündür. PilotSpin ile test bobinleri üretilebilir, diğer eğirme istasyonları ise normal üretime devam eder. Her bir eğirme istasyonunda bulunan LED şeritleri, kısa zaman içinde kovaların değiştirilmesi gerektiği sinyalini veriyor. Bütün bunlar,  hantal denetimler olmadan personelin hızlı bir şekilde müdahale etmesini sağlıyor.

Türkiye, ring ve rotor eğirmede onlarca yıllık deneyimiyle Autoairo için hedef bir pazar

Yeni havalı iplik eğirme teknolojisi Autoairo için hedef pazarlara değinen Simona Gambini, Türkiye pazarına dikkati çekti. Ülkenin tekstil endüstrisinin yeni teknolojik gelişmeleri memnuniyetle karşılayan yenilikçi bir pazar olduğuna işaret etti; “Bu açık fikirlilik avantajlı bir özellik ve endüstrinin rekabetçi kalmasına yardımcı oluyor”.

Üstün şerit ve brode kalitesi için yenilikler

ITMA fuarında Saurer standında birçok farkı yenilik ziyaretçilere sunuldu. Beş iplik eğirme işlemi için en iyi şerit kalitesini temin etmeyi hedefleyen Saurer, yeni Autocard tarak makinesi ve Autodraw cer makinesinin eklenmesiyle, ürün portföyünü daha da genişletti. BD rotor eğirme makinesinin hem yarı hem de tam otomatik versiyonları stantta sergilendi.

Saurer ayrıca brode makinelerinde de entegre otomasyon teknolojilerini gösterdi. Akıllı iplik denetleyici SmartMon, hem mekik hem de iğne tarafında iplik kopmalarının hassas ve hızlı bir şekilde algılanmasını sağlarken, bu sırada yeni Otomatik Arka Kasa ayarı makine ayar süresinin azaltılmasına yardımcı oluyor. Bu ise tamir maliyetlerini büyük ölçüde düşürüyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler