19.6 C
İstanbul
Çarşamba, Nisan 24, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Zorluteks ’te Temel İlke ‘Sürdürülebilirlik’

GüncelZorluteks ’te Temel İlke ‘Sürdürülebilirlik’

- Haber Sponsoru -

Zorluteks ’te Temel İlke ‘Sürdürülebilirlik’
Zorluteks ’te Temel İlke ‘Sürdürülebilirlik’

Türkiye’nin en önemli tekstil üreticilerinden Zorluteks, kaliteli üretimin yanı sıra, sürdürülebilirlik ve çevre dostu üretim esaslarına bağlı olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Firma, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim alanındaki çalışmalarının sonuçlarını şeffaf bir şekilde tüm paydaşlarına düzenli olarak sunuyor.

Zorluteks ve sürdürülebilirlik

Zorluteks Genel Müdürü Cemil Çiçek, firmanın çevre ve sürdürülebilirlik konusundaki yaklaşımları hakkında açıklamalarda bulundu. Sektörde 60 yılı aşan tecrübeyle dünyanın her yerinde iş yapabilme becerisine sahip olduklarını söyleyen Çiçek sadece finansal başarıya odaklanmadıklarını vurguladı. Çicek Zorluteks’in sahip olduğu çevre dostu üretim teknolojilerini geliştirme, enerji verimliliği ve tasarrufu, geri dönüşüm projeleri, tedarik, üretim, dağıtım, kullanım süresi, sevkiyat, atık bertarafı ile ilgili tüm konularda sektörde öncü rol oynadığını belirtti.Türkiye’nin ilk ekolojik özellikli fabrikasında üretim yaptıklarını belirten Çiçek, emisyon miktarını nötürleyebilecek sayıda ağaçtan çok daha fazlasını doğaya kazandırdıklarını açıkladı. Çiçek, 2010 yılından bu yana 120 bin ağaç diktiklerini belirtti.

Zorluteks geri dönüşüm süreçleri ile katı atıklarını yeniden değerlendiriyor

Kurdukları geri kazanım tesisi sayesinde suyu birden fazla proseste kullandıklarını anlatan Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu sayede, 1 kg pamuklu kumaş üretiminde dünya ortalaması 120 lt su iken, Zorluteks olarak 1kg pamuklu kumaşı 80 lt ortalama su ile üretiyoruz. Katı atıklarımızın yüzde 90’nını geri dönüşüm süreçleri ile yeniden değerlendiriyoruz. Farklı renklerdeki atık boyaları bir araya getirerek her yıl ortalama 11 ton siyah boya geri kazanımı yapıyoruz. Atık yağı toplama projemizde çalışanlarımızla beraber 1.140 litre bitkisel atık yağı geri dönüşüme kazandırdık. Doğa Dostu Çanta projemiz kapsamında 36 bin adet bez çanta üreterek naylon torba kullanımını azalttık. Dijital baskı makineleri sayesinde yılda 3.700 KW elektrik tasarrufu sağlıyoruz. Ayrıca müşterilerimize sertifikalı organik ürünler sunuyoruz. Özellikle nevresim takımlarımız bitkisel elyaflardan üretiliyor. Uzun ömürlü, leke tutmaz ve kolay ütülenebilen ürünlerimizle enerji tasarrufu sağlıyoruz.”

Doğa Dostu Çanta projemiz kapsamında 36 bin adet bez çanta üreterek naylon torba kullanımını azalttık. Dijital baskı makineleri sayesinde yılda 3.700 KW elektrik tasarrufu sağlıyoruz. Ayrıca müşterilerimize sertifikalı organik ürünler sunuyoruz. Özellikle nevresim takımlarımız bitkisel elyaflardan üretiliyor. 

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler