14.9 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

2020 EDP Ödülleri baskı işindeki yenilikleri onurlandırdı

Baskı2020 EDP Ödülleri baskı işindeki yenilikleri onurlandırdı

- Haber Sponsoru -

2020 EDP Ödülleri baskı işindeki yenilikleri onurlandırdı. Baskı endüstrisinin önde gelen 20 Avrupalı yayının çatı örgütü olan Avrupa Dijital Baskı Derneği (EDP), her yıl verdiği ödüllerle baskı endüstrisine yenilik getiren çözümleri onurlandırıyor. FESPA Global Print Expo fuarları ile eşzamanlı olarak sahiplerini bulan ödüller, 2020 yılında pandemi nedeniyle fuarlar ve etkinlikler gerçekleştirilemeyince dijital olarak açıklandı. Bu yıl kazananlara5 ana kategoride toplam 29 kupa verildi. Ödüller Yazılım / Donanım, Baskı (Geniş format ve ticari), Endüstriyel Çözümler, Son İşlemler ve Sarf Malzemeleri kategorilerinde sahiplerini buldu. 14. kez verilen EDP ödüllerinin kazananları arasında sektörün büyük markaları ve yenilikleri dikkati çekti; Mimaki, EFI ve Durst ilk akla gelen isimler oldu.

Mimaki UJV100-160 en iyiler arasına girdi

EDP Ödüllerinde ‘170cm’ye kadar en iyi rulodan ruloya baskı makinesi’ ödülü Mimaki’nin 2020 yılında pazara sunduğu UJV100-160 LED UV inkjet baskı makinesine verildi. Bu giriş seviyesi baskı makine Mimaki Europe tarafından Avrupa pazarına sunulurken, Türkiye pazarına da Mimaki Eurasia tarafından sunuldu ve büyük bir ilgi görmeyi başardı. Yükse kaliteli ve yüksek verimli bu baskı çözümüne prestijli EDP ödülünün verilmesi, UJV100-160’ın Avrupa pazarına resmi olarak satışı sunulmasıyla aynı zamana denk geldi. UJV100-160 Baskı makinesini uygun maliyetli, güvenilir ve kullanımı kolay kılan özelliklerin çoğu, EDP jürisinin ödülü bu makineye vermesinde temel faktörler olarak belirtildi.

EDP ödülüyle ilgili bir açıklama yapan Mimaki Europe Genel Satış Müdürü Ronald van den Broek; UJV100-160’ın UV baskıya giriş yapmak ve sunduğu ürünleri çeşitlendirmek isteyen tabela üreticileri için çok yönlü, sağlam ve verimli bir çözüm olduğunu belirtti. van den Broek; “Bu baskı makinesinin kalitesinin ve üretkenliğinin EDP tarafından tanınmasından son derece gurur duyuyoruz ve müşterilerimize rekabet avantajlarını artırmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış başka bir yenilikçi çözüm sunarak, bu ay onu pazara lanse etmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.

2020 EDP Ödülleri baskı işindeki yenilikleri onurlandırdı
2020 EDP Ödülleri baskı işindeki yenilikleri onurlandırdı

EFI yenilikleri üç kategoride ödüllendirildi

Electronics For Imaging, Inc., (EFI) grafik sanatları profesyonellerini daha fazla üretkenlik ve gelir elde etmeleri için destekleyen gelişmiş yeni teknoloji çözümleri ile EDP’de 3 ödüle birden uzandı. EDP jürisi; ‘En iyi özel uygulama yazılım kategorisi’nde EFITM Fiery® FreeFormTM Create değişken veri basma (VDP) yazılımı ödülü elde etti. Bu yazılım şirketlerin değişken metinler, resimler veya barkodlar gibi kişiselleştirilmiş öğeleri dosyalara yalnızca birkaç tıklamayla kolayca ve hızlı bir şekilde eklemesine olanak tanıyarak, VDP’ye yeni başlayanlar ve tecrübeli baskıcılar için idealdir

Yarışmada, 3,2 metrelik EFI VUTEk 32h LED hibrit inkjet baskı makinesi, 250 m2/saate kadar hibrit/flatbed baskı makineleri kategorisinde ödülü elde etti. 8 renkli baskı makinesi, gerçek 600 veya 1.000 dpi çözünürlüklerde 5,08 santimetre kalınlığa kadar malzemelere baskı yapabilen çok yönlü bir çözüm olarak belirtiliyor. EFI ayrıca, ‘320cm üzerindeki rulodan ruloya baskı makineleri’ kategorisinde de EFI VUTEk D Serisi rulodan ruloya inkjet baskı makinesi ile de ödüle ulaşmayı başardı.

EFI Bölge Satış Başkan Yardımcısı Paul Cripps; “Bu yıl üç EDP Ödülü almaktan hem onur hem de gurur duyuyoruz. Bu ödüller, akıllı, çığır açan teknolojiler geliştirme taahhüdümüzü yansıttığı ve müşterilerimizi pazar segmentlerinde daha iyi desteklemek adına bütün sıkı çalışmalarımızı pekiştirdiği için bizim için önemlidir” dedi.

Durst, Rho 2500 ve en iyi iş akışı için EDP ödülleri kazandı

Gelişmiş baskı teknolojileri üreticisi Durst ise EDP 2020 ödüllerinden ikisini elde etti. 250m2/saat’ten büyük en iyi flatbed/hibrit baskı makineleri kategorisinde Rho 2500 ödüllendirilirken, en iyi iş akışı teknolojisi kategorisinde de Durst İş Akışı takdir edildi.

Durst açısından bu ödüller ‘Pikselden Çıktıya’ stratejisi doğrultusunda eksiksiz bir çözüm sağlayıcı olma yolculuğu devam ederken, yeniliklerinin daha fazla kabul görmesi anlamına geliyor.  Durst Profesyonel Hizmetler Ürün Yönetimi Başkanı Manfred Glantschnig; “Bu ödüller, yenilik yapma misyonumuzla elde ettiklerimizin bir başka güçlü referans noktası ve üçüncü taraf onayıdır” dedi. Durst Group’un Grafik Segmenti Ürün Yönetimi Başkanı Andrea Riccardi ise şunları söyledi, “Bu ödüllerle EDP tarafından tanınmaktan gurur duyuyoruz. Üretimi ve süreçleri kolaylaştırmak için Akıllı Fabrika konseptine yönelik 360 derecelik iş çözümleri için uçtan uca düşünceye uygun olarak sunduklarımızı istikrarlı bir şekilde oluşturuyoruz.”

EDP 2020 ödüllerini elde eden diğer markalar arasında; Bobst, Agfa, Roland DG, Mutoh, Canon, XeroxSumma, Kodak ve Kornit de yer alıyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler