12.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

2021 baskı fuarları pandemi sonrası buluşma için gün sayıyor

Fuarlar2021 baskı fuarları pandemi sonrası buluşma için gün sayıyor

- Haber Sponsoru -

Türkiye’nin en önemli iki baskı ve reklamcılık fuarı SIGN İstanbul ve FESPA Eurasia bu yıl ziyaretçileriyle buluşmak için gün sayıyor. Artan aşılanma oranı ve alınan önlemler sebebiyle 2021 baskı fuarları için yoğun bir ilgi bekleniyor. 9-12 Eylül tarihleri arasında 22. kez düzenlenecek SIGN İstanbul, TÜYAP Beylikdüzü’nde baskı sektörünü bir araya getirmeye hazırlanırken; İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) sekizincisi gerçekleşecek FESPA Eurasia Fuarı, 2-5 Aralık 2021 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. 

2021 baskı fuarları pandeminin yarattığı açığı kapatmaya geliyor

En son 2019 senesinde çok sayıda anlaşmalarla endüstriyel reklam ve dijital baskı sektörüne hareketlilik getiren SIGN İstanbul, bu yıl da küresel ölçekte binlerce nitelikli ziyaretçiyi ağırlayacak. 2021 yılında T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan tanıtım desteği alan fuar, bu sayede dünyanın dört bir yanından satın almacılarla iletişimini daha da yoğunlaştırarak katılımcılara daha verimli bir fuar deneyimi sunacak. Fuarda dijital baskı makinelerinden serigrafi makinelerine, tekstil baskıdan lazer makinelerine, boyalardan promosyon ürünlerine, LED sistemlerinden endüstriyel reklam ürünlerine, 3D baskı teknolojilerinden görsel iletişim ve sergileme ekipmanlarına kadar tüm yenilikler bir arada sergilenecek. 

Tarsus Turkey Fuarlar Direktörü Seda Bozkurt, SIGN İstanbul’un, iki yıl aradan sonra global ölçekteki ilk yüz yüze sektörel buluşması olacağını söyledi. Bozkurt, Balkanlar’dan Kafkaslara, Orta Doğu’dan Kuzey Afrika’ya kadar uzanan ticaret ağının merkezindeki Türkiye’nin, coğrafi konumu, lojistik gücü, kaliteli üretim potansiyeli ve uygun maliyet avantajıyla, dünya ticaretinin parlayan yıldızı olmaya devam ettiğini dile getirerek; “Bu doğrultuda ülkemizde düzenlenen uluslararası fuarlar da hitap ettiği sektörün geleceğine yön veriyor. SIGN İstanbul 2021, endüstriyel reklam ve dijital baskı sektörünün uluslararası ticaretinde, dünyanın merkezinde yer alacak” diye konuştu. 

2021 baskı fuarları pandeminin yarattığı açığı kapatmaya geliyor

Fuar alanlarında pandemiye karşı gerekli tüm önlemler alınacak

Avrasya bölgesinin lider baskı fuarlarından FESPA Eurasia 2021’in bu yıl 120 katılımcı ve 500’den fazla markanın katılımıyla birlikte düzenlenmesi planlanıyor. Geniş format dijital baskı, serigrafi baskı, tekstil baskı ve endüstriyel reklama dair yeni ürünler ve teknolojilerinin sergileneceği fuarda, endüstriyel reklam ve dijital baskı dünyasının yenilikleri bir arada sunulacak. FESPA Eurasia 2021, baskı ve endüstriyel reklam dünyasının trendleri takip edebilmesini, fuardan ilham alarak yeni işler yaratabilmesini ve sektörün pandemi döneminde oluşan iş açığını kapatabilmesini hedefliyor.  

2021 baskı fuarları ziyaretçileri için tüm hijyen önlemlerinin uygulandığı güvenli bir fuar alanı hazırlıyor. FESPA Eurasia Fuar Müdürü Betül Binici, yaygın aşılamayla birlikte oluşan olumlu havanın sektöre canlılık getirdiğini belirterek bu fuarla sektöre nefes aldırmayı hedeflediklerini söyledi. Bu yılki fuara olan yüksek talebin sektörün potansiyelini gösterdiğini aktaran Binici şu açıklamada bulundu; “FESPA Eurasia ve Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED) olarak sektördeki tüm firmaların yanındayız. FESPA Eurasia, sektördeki şirketlerin salgın dolayısıyla işlerinde oluşan kayıpları telafi etmeleri için bir fırsat olacak. Biz de firmalara fuar katılımı ile ilgili tüm kolaylığı sağlamayı ve onlara destek olmayı planlıyoruz.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler