17 C
İstanbul
Salı, Nisan 30, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

BCF S8 Platformu Halı İpliğinde Yeni Fırsatlar Sunuyor

EğirmeBCF S8 Platformu Halı İpliğinde Yeni Fırsatlar Sunuyor

- Eğirme Haber Sponsoru -

BCF S8 Platformu Halı İpliğinde Yeni Fırsatlar Sunuyor
BCF S8 Platformu Halı İpliğinde Yeni Fırsatlar Sunuyor

Yenilikçi BCF S8 platform teknolojisi, Oerlikon Neumag müşterilerine yeni halı ipliği endüstrisi pazarları açıyor.

Oerlikon Neumag yenilikçi ürünü BCF S8 platformunun dünya lansmanını Hannover’deki Domotex Dünya Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’nda gerçekleştirdi. 11-14 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleşen fuarda ziyaretçiler Salon 11 Stant B36’da bu yenilikçi sistemi yakından inceleyebildi.

İster emtia isterse niş ürünlerde, BCF halı ipliği imalatçılarına, sürekle artan maliyet baskısına ve şiddetli rekabet eden pazarlarda daha yüksek verimlilik hakkındaki belirleyici argümanlara  ve kalite trendine cevap verme için yeni BCF S8 platformu teknolojisi yeni olanaklar sunuyor. Dünya rekoru: Sistem daha önce görülmemiş eğirme hızlarına ulaşıyor ve aynı anda 700 filamente kadar eğirme yapabiliyor, 2,5 dpf.’ye kadar ince titreler üretebiliyor. Bu üstün performans, yeni platformdaki sayısız tekil yenilikler ve ilk kez, geniş çaplı akıllı halı ipliği üretiminin dijital çağına kapı açan yeni bir insan-makine arayüzü (HMI) tabanlı kontrol sistemi ile garanti ediliyor. ITMA ASIA 2018’de Oerlikon Manmade Fibers segmenti 2019’da hem donanım hem de yazılım alanında devrimci çözümler sunacağını duyurmuştu. Domotex bunun yalnızca başlangıcını işaret etti.

Oerlikon Neumag, Almanya’nın Hannover kentindeki Domotex’de dünya yeniliğini sundu

Üretici bilgilerine göre, yeni BCF S8, tüm zamanların en verimli Oerlikon Neumag BCF sistemidir. Oerlikon Neumag Satış Başkan Yardımcısı Martin Rademacher; “Yeni bir daha yüksek verimlilik düzeyi ve hatta daha geniş ürün çeşitliliği elde etmeyi başardık. Bunlar müşterilerimizin değişen pazar gereksinimlerini daha iyi karşılamasına ve zorlu pazar koşullarında rekabet avantajı elde etmesine olanak tanıyor” dedi. Bir ön gösterim olarak, Neumünster’deki makine uzmanları, kendi BCF teknoloji merkezlerinde yapılan kapsamlı denemelerden ve aylardır piyasada denenmiş ve test edilmiş iki pilot sistemden elde edilen performans rakamlarını ve sonuçlarını sundu.

BCF S8’in rakamlarla performansı

İplik başına 700 adede kadar potansiyel filament ile BCF S8, bugüne kadar nüya pazarında egemen olan Oerlikon Neumag S+BCF  sistemiyle (400 filament) kıyaslamayı önemli ölçüde arttırıyor. Oerlikon Neumag, 2,5 dpf(ye kadar hassas titreleri garanti ediyor. Ayrıca, işlem hızı hiç olmadığı kadar yüksektir; 3,700m/dak (sarma hızı). Bu önceki teknolojilere kıyasla yüzde 15 daha fazla verimi mümkün kılıyor. Genel olarak ,sistem verimliği yüzde 99’dur ve neredeyse rakipsizdir. Oerlikon Manmade Fibers segmenti e-save (e-tasarruf) felsefesine bağlı kalarak kilogram iplik başına yüzde 5’e varan enerji tasarrufu sağlar.

BCF S8 yenilikleri – düz iplik yollarından büyük soğutma tamburuna

Bu kapsamlı ilerleme sayısız akıllı yenilikle elde edildi. Bu amaçla, her şeyden önce anahtar bir unsur optimize edildi. Eğirme sisteminden yeni, büyük soğutma tamburuna giden iplik yolu şimdi neredeyse tamamen düzleştirildi. Bugüne kadar BCF pazarına özgü olan bu iplik yolu, tek tek filamentlerin minimum sürtünmeye maruz kalmasını sağlar. Böylece bir kez daha iplik kopuşlarını azaltır ve genel üretim prosesini optimize eder. Özellikle burada üstün iplik garantisini garanti eden, dikkat çekici ve ilk kez olan tekstüre kafasındaki düz iplik girişidir.

Ve, ısıtma godet ikilisi ve tekstüre kafası arasındaki önemli ölçüde azaltılmış mesafe, tekstüre işlemi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Bu, iplikte daha düzgün bir büküm sağlar ve basınçlı hava tüketimini azaltır. Ayrıca, servis sürelerini kısaltan tekstüre kamaraları tek tek çıkarılabilir. Şimdi kapalı olan üniteler, tekstüre jetleri ve lamel kamaraları için mümkün olan en iyi korumayı sağlar.

800 mm çapında soğutma tamburu, filamentleri en iyi ve hassas bir şekilde soğutur. Bu da iplik kalitesi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Yeni soğutma tamburu, standart olarak tüm polimerler (PET, PA6, ve PP) için bir V oluğu ile donatıldı.

Pazarda halihazırda kurulmuş olan RoTac3 karıştırma ünitesi bir kez daha basınçlı hava tüketimini yaklaşık %50 azaltırken, yeni geliştirilen Witrass III-37 sarıcı 3.700 m/dak. üretim hızına ulaşıyor.

İlk sezgisel olarak çalıştırılabilen insan-makine arayüzü (HMI)

Yeni BCF S8, akıllı kontrol ve izleme için yenilikçi insan-makine arayüzü (HMI) ile donatılmış ilk Oerlikon Manmade Fibers segment sistemidir. Burada insan ve makine arasındaki arayüz BCF üretiminde kullanıcıların günlük gereksinimlerine odaklanmıştır.  Yeni ‘görünüm ve his’ özelliği ile, BCF S8 sezgisel çalışmayı destekliyor ve önemli bilgilere doğrudan erişim sağlıyor, ayrıca her çekme konumundaki gerçek ve hedef değerlere bir dokunmatik ekran aracılığıyla doğrudan erişim sunuyor. Tamamen yeni bir ‘alarm felsefesi’ de sorun giderme ve analizi basitleştiriyor. Oerlikon Neumag AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Frierich Lennemann; “Bu akıllı HMI sistemi, ürünlerimizin dijitalleştirilmesinde mantıklı bir adım” şeklinde konuştu.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler