15.1 C
İstanbul
Cuma, Mayıs 17, 2024

SASA’dan yapay zekâ uygulamaları için büyük adım

Türkiye’nin küresel çapta önde gelen polyester üreticilerinden...

Geleceği dokumak: Tekstil makineleri otomasyonunun hikayesi 

220 yıllık tekstil makineleri otomasyonu, sektörün görünümünü...

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Asteks gelişmiş entegre rektefiye çözümlerini ITM 2024’te sergileyecek

EğirmeAsteks gelişmiş entegre rektefiye çözümlerini ITM 2024’te sergileyecek

- Eğirme Haber Sponsoru -

Gelişmiş rektefiye ve otomasyon çözümlerinin önde gelen üreticisi Asteks, 4-8 Haziran tarihleri arasında TÜYAP’ta düzenlenecek uluslararası tekstil fuarı ITM 2024’te yenilikçi ürünlerini yerel ve küresel tekstil sektörüyle paylaşacak. 7. Salon’daki 705B numaralı Asteks standı dünyanın farklı bölgelerinden gelen tekstil profesyonellerine hem zengin ürün portföyünü hem de küresel pazara erişim gücünü gösterecek. Fuar ziyaretçileri Asteks standında çok fonksiyonlu 401-SF&M rektefiye makinesi ile UV-305 Manşon Yüzeyi İşleme Makinesini birbirleriyle entegre çalışarak taşlamadan UV işlemeye kadar kesintisiz bir süreç sağladığını görebilecekler.

Asteks’in küresel pazardaki hızlı büyüme sürecinde AR-GE odaklı ürün geliştirmenin ve başarılı tedarik zincirinin etkili olduğunu söyleyen Asteks Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur, bu stratejik büyümenin Türk tekstil endüstrisinin de gücünü yansıttığını belirtti. İlknur; “Türk mühendisliğinin gücünü gösteren ürünlerimiz hem fiyat-performans dengesi olarak hem de kalite ve uzun ömürlülük kriterlerinde oldukça rekabetçidir. Bu nedenle gerek apron ve manşon çeşitlerimiz gerekse de rektefiye makinelerimizle Türk tekstil endüstrisinin ihracat gücüne de büyük bir katkı sağlıyoruz. En iyi eğirme ve otomasyon çözümlerimizi göstermek için ITM 2024 fuarına büyük önem veriyoruz. İki katlı standımızda rektefiye makine ve çözümlerimizi sergilemenin yanı sıra, ziyaretçilerimizle de rahatça görüşebileceğimiz dinlenme/görüşme alanlarımız olacak. Apron ve manşon çeşitlerinin yanı sıra, rektefiye makinelerimiz ile uçtan uca çözüm sağlayan tek firma olarak tüm tekstilcileri standımızda görmekten mutluluk duyacağız” dedi.

401-SF&M rektefiye makinesi ve UV-305 işleme makinesi entegre olarak sunulacak

Asteks’in yeni nesil 401-SF&M manşon rektefiye makinesi pazara sunulduğundan bu yana gördüğü ilgi ile amiral gemisi konumunu güçlendirdi. ‘Tek makine konseptinde iki makine’ sloganıyla pazarda büyük bir beğeni kazanan model, benzersiz özellikleriyle fark yaratıyor. Makinede bulunan iki bağımsız taşlama ünitesinden biri otomatik hareket halinde ring iplik ve fitil makinelerinin kısa manşonlarını, diğer ünite de cer ve penye makinelerinin uzun manşonlarını eşzamanlı olarak işliyor.

Rektefiye sürecine daha fazla otomasyon ve verimlilik sağlayan bu makine, Asteks’in tekstil işletmelerine sunduğu son yenilikle cazibesini daha da artırdı. Akıllı Besleme Sistemi sayesinde, tek tek dizmeye gerek kalmadan manşonlar otomatik olarak işleme alınıyor. Ayrıca dış çap üzerinden otomatik çıkarma sistemi sayesinde taşlanacak manşonların ölçümleri lazer sistemi ile otomatik olarak gerçekleştiriliyor, böylece operasyonlarda işçilikten tasarruf sağlanıyor. Yüksek kapasiteli ve tam otomatik çalışan 401-SF&M rektefiye makinesi, iplikçilere en iyi verimlilik, daha yüksek üretkenlik ve daha iyi standart işlemi garanti ediyor.

Asteks Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur   Görsel Kaynak: Asteks
Asteks Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur Görsel Kaynak: Asteks

“Yeni UV-305 ile entegre bir rektefiye dairesi büyük fırsatlar sunar”

Rektefiye dairelerinin olmazsa olmazları arasında yer alan Asteks rektefiye makineleri şimdi yeni UV-305 Manşon Yüzeyi İşleme Makinesi ile entegre edilebiliyor. İlk kez geçen yıl ITMA Milano fuarında duyurulan UV-305 Manşon Yüzeyi İşleme Makinesi işletmelerin bakım maliyetlerini düşürürken, iplik kalitesini artırmaya katkı sağlıyor. İplikhanelerdeki rektefiye dairelerinin otomasyon ve entegrasyonuna odaklanan Asteks, fuarda bunu 401-SF&M ve UV-305’i entegre çalıştırarak gözler önüne serecek.

Cer ve penye manşonlarının ömrünü ve iplik kalitesini ciddi oranda artıran bu yeni çözüm, yüksek iğ kapasitesine sahip işletmeler için tasarlandı. 4000 Watt Ultraviole (UV) ışınlama ile manşon yüzeyini işleyen makine, yüksek performans ve otomasyon kabiliyeti ile Asteks’in rektefiye makineleri ile tam entegre olarak çalışabiliyor. 401-SF&M rektefiye makinesinde taşlama işleminden çıkan manşonlar, entegrasyon sayesinde, hiçbir operatör müdahalesine gerek kalmadan UV-305’te ışınlanma işlemine geçerek, sonrasında direkt kullanıma hazır hale geliyor.

UV-305 Manşon Yüzeyi İşleme Makinesi’nin birçok avantajı olduğuna dikkat çeken Sabri İlknur şunları söyledi; “Sentetik ve karışım elyaf işleyen kısa elyaf iplik makinelerinde manşon taşlama sonrasında apron yüzeyinin UV ile iyileştirilmesi birçok kazanım sağlıyor. Öncelikle manşon üzerine elyaf sarma riski azaltılmış oluyor. İplik makinelerinde takım değiştirme sonrasında ilk çalıştırma daha kolay ve daha verimli hale geliyor ve bu işçilikten kazanç sağlarken, verimlilik kaybının önüne geçiyor. Manşon yüzeyi UV ile iyileştirildiği için, iplik makinesinde manşonu temizleyen üst keçe silindirine daha az elyaf taşınıyor. Bu ham madde kaybının da azaltılması anlamına geliyor. Opsiyonel olarak 401 serisi rektefiye makinelerine entegre olarak mükemmel bir şekilde çalışma olanağı sağlayan UV-305, ayrıca bağımsız olarak da kullanılabiliyor. Rektefiye dairelerinin tam entegre yapıya dönüşmesi, iplik üreticilerinin son zamanlardaki zorlu operasyonel koşullarda her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu daha iyi verimlilik ve dolayısıyla daha yüksek karlılık sağlayacaktır. Bu ise nihayetinde rekabet gücünün artmasına yol açar. Asteks olarak yaptığımız da tam olarak budur.”

UV-305 Manşon Yüzeyi İşleme Makinesi işletmelerin bakım maliyetlerini düşürürken, iplik kalitesini artırmaya katkı sağlıyor   Görsel Kaynak: Asteks
UV-305 Manşon Yüzeyi İşleme Makinesi işletmelerin bakım maliyetlerini düşürürken, iplik kalitesini artırmaya katkı sağlıyor Görsel Kaynak: Asteks

İnovatif apron- manşon çözümleri Asteks standında yer alacak

ITM ziyaretçileri Asteks standında ayrıca kalite ve dayanıklılığının yanı sıra fiyat performans dengesi ile de pazarda büyük ilgi gören apron ve manşon çeşitlerini de görebilecek. Kompakt eğirme sistemleri için tasarlanmış GESA/OPS-performans delikli apronları, en çok satan apron tipi olan NT-86/S apronları, daha yüksek aşınma direnci için tasarlanan ve core iplik ve sentetik elyaf karışımı iplik üretimi gibi daha zorlu fantezi eğirme koşullarında daha iyi performans sunan karbon takviyeli Apron CTA, S/TE-682 tekstüre sistem apronları, yeni nesil geç kirlenme özelliğine sahip cer manşonları ve daha birçok yenilikçi ürün fuar boyunca sergilenecek.

Tekstil endüstrisi ile yeni yatırımlar ve gelişmeler konusunda görüşmek için ITM 2024 fuarını sabırsızlıkla beklediklerini söyleyen Sabri İlknur, fuarın sadece tekstil endüstrisinin rekabetçi ve sürdürülebilir gücüne katkı sağlamayacağını aynı zamanda, küresel çapta ciddi bir etkiye sahip olacağını da sözlerine ekledi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler