20.3 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 25, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

BTSR İplik Kontrolünde Dijital Çağın Olanaklarını Sunuyor

DokumaBTSR İplik Kontrolünde Dijital Çağın Olanaklarını Sunuyor

- Dokuma Haber Sponsoru -

BTSR İplik Kontrolünde Dijital Çağın Olanaklarını Sunuyor
BTSR İplik Kontrolünde Dijital Çağın Olanaklarını Sunuyor – Claudio Marini

Dokuma ve örme prosesleri için iplik hazırlama ve kontrol teknolojileri geliştiren BTSR, ITMA 2019 Barselona fuarında yeni teknolojilerini pazara tanıtacak. Hem tekstilde verimliliği ve kaliteyi arttıran cihazları hem de Endüstri 4.0 ve dijitalleşmeyle ilgili yazılım çözümleriyle BTSR fuarın uğrak noktalarından birine dönüşecek. İplik kopma sensörleri, kalite kontrol sensörleri, iplik besleme cihazları ve yazılım çözümleri geliştiren BTSR’nin yeni ürünleri ve pazar çalışmaları hakkında firmanın Satış ve Teknik Servis Yetkilisi Claudio Marini ile İstanbul ziyaretinde bir sohbet gerçekleştirdik.

BTSR’nin sektörde 30 yıllık bir deneyime sahip olduğunu hatırlatan Marini, firmanın yoğun AR-GE çalışmalarıyla geliştirdiği geniş ürün portföyü ve satış ağı ile küresel pazarın her yerinde bulunduğunu belirtti. Özellikle Asya, ABD ve Güney Amerika pazarlarına odaklandıklarını dile getiren Marini, Türkiye’nin Avrupa pazarı içinde kendileri için çok önemli bir pazar konumunda olduğunun altını çizdi.

BTSR iplik kontrolünde dijital çağın olanaklarını sunuyor: “Türkiye pazarında kaliteye olan talep artıyor”

Türkiye pazarındaki gelişmeleri değerlendiren Claudio Marini, geçen yılın kendileri için iyi geçtiğini, ancak kurdaki dalgalanmanın pazarda olumsuz yansımaları olduğunu aktardı. Marini; “Türk müşterilerimizin birçoğu bu durum nedeniyle yatırım yapmak için beklemek istediklerini söyledi. Genel ekonomik belirsizlik nedeniyle yeni teknolojiye yatırım yaparak para harcamaktan biraz korkuyorlar. Ancak Şubat ve Nisan ayındaki saha ziyaretlerimde özellikle Gaziantep bölgesinde, halı alanında bir yatırım talebini gördüm. Halı sektöründeki müşterilerimiz kaliteyi yükseltmekle geçmişte olmadığı kadar çok ilgileniyorlar. Gelişmiş cihazlarımız ve sensörlerimizle bu bizim uzmanlık alanımızdır” dedi.

BTSR iplik kontrolünde dijital çağın olanaklarını sunuyor: PC-LINK WEB -NEMO yazılımı ile %100 kontrol sizde

ITMA 2019 fuarının bu yıl sürdürülebilirlik odaklı çözümlere ev sahipliği yapacağını dile getiren Claudio Marini, BTSR’nin de bu konuda önemli geliştirmeler sunacağını belirtti. Ürün/proses yönetim yazılımı PC-LINK WEB Ⓟ-NEMO’nun fuarda tanıtılacağını duyuran Marini, tekstil prosesinde kontrolün hem kalite hem de verimlilik için önemli olduğunu dile getirdi. Marini şunları söyledi; “Bu yazılım ile fabrikanın %100’ü kontrol altına alınabiliyor. Böylece fabrikadaki her bir cihaza bağlanabilir ve tüm durumlarda onlara erişebilirsiniz. Proses ve fabrika kontrolünde %100 söz sahibi olmaktan bahsediyoruz. Bu ise üretimi, kaliteyi arttırırken, maliyet tasarrufu sağlıyor. Bu sistem tek bir sunucuya kurulduğu için, bir web bağlantısı olduğunda nerde olursanız olun fabrikanızı kontrol edebilirsiniz.”

Türk firmalarının Endüstri 4.0 konseptine yeni yeni adapte olmaya başladığını dile getiren Marini, firmaların açık görüşlü olmalarının bu noktada önemli olduğunu belirtti. Marini; “Bu aynı zamanda bir yatırım konusudur. Onlara dijitalleşme ve Endüstri 4.0’ın kalite ve proses kontrolünde neler kazandıracağını anlatıyoruz. Önümüzdeki yıl bu konuda daha çok müşteriye bilgi vereceğiz” diye konuştu.

Ultrafeeder 2 ile iplik tansiyon kontrolünde yenilikler

Tescillenmiş 200’den fazla patenti bulunan BTSR’nin ünlü iplik besleme sistemlerinin son halkası Ulfrafeeder 2 iplik tansiyonu kontrolünde önemli yenilikler sunuyor. Claudio Marini bu cihazın yeni elektronik bileşenlerle donatıldığını açıkladı. Marini şunları söyledi; “İplik beslerken cihazın çözünürlüğü daha fazla reaksiyon süresi sağlıyor. Önceki versiyona göre 5 veya 6 daha fazla reaksiyon süresi söz konusu. Kalite ve besleme çok daha fazla geliştirildi.”

Ultrafeeder 2 çok çeşitli uygulamalar için kullanılabiliyor; çorap, kilotlu çorap üretiminin yanı sıra triko üretiminde ve büyük çaplı makinalarda, dikiş makinelerinde, ve daha fazlasında. Bu cihazın bir ipliğin beslenmesi gereken her yerde kullanılabileceğini dile getiren Marini, tasarımı ve ergonomik yapısı ile kullanıcı dostu bir cihaz olduğunu kaydetti.

Rolling Feeder iplik beslemede güvenilir çözüm

BTSR’nin iplik besleme çözümleri içinde yer alan Rolling Feeder özellikle yuvarlak dikişsiz örme makineleri (Seamless) için idealdir. Sabit tansiyon teknolojisi ve yüksek kaliteli sabit hız/ LFA teknolojisinin birlikte kullanımından doğan esneklik ve kolaylık, tek bir cihazda buluşuyor. Claudio Marini; “Kendi kendini adapte edebilen elektronik teknolojisi sayesinde Rolling Feeder, başlat/durdur aşamalarında Sabit Tansiyon modunda çalışabilir ve üretim sırasında Sabit Hız/LFA moduna geçebilir.”

BTSR’nin geliştirdiği çözümlerle gelecekte kendisini sadece tekstil ile sınırlamayacağını açıklayan Marini, iki yeni sektör için ürünlerin geliştirilmeye başlandığını söyledi. Marini sözlerini şöyle bitirdi; “Bununla birlikte tekstil alanındaki teknolojilerimiz gelişmeye devam ediyor. Yeni nesil sensörlerimiz ve yapabilecekleri işleri ITMA 2019’da Salon 8.1, Stant D207’de tanıtacağız.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler