12.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Comez Tekstil Laboratuvarları İçin Yeni Terbiye Makinesini Tanıttı

GüncelComez Tekstil Laboratuvarları İçin Yeni Terbiye Makinesini Tanıttı

- Haber Sponsoru -

Comez Tekstil Laboratuvarları İçin Yeni Terbiye Makinesini Tanıttı
Comez Tekstil Laboratuvarları İçin Yeni Terbiye Makinesini Tanıttı

Jakob Müller Group’un bir üyesi olan Comez, geliştirdiği yeni terbiye makinesini pazara sundu. Çözgülü ve kroşe örme makineleri uzmanı Comez’in geliştirdiği COMEZ M-REI/600’ün amacı, bir üretim makinesinin aynı yeteneklerini garanti eden bir laboratuvar ve numune makinesi olarak tasarlandı. Makinenin besleme grubundan toplama alanına indirgenmiş boyutları rakiplere kıyasla çok kompakt bir tasarım sunuyor. Bu özellikler makineye ikinci bir önemli avantaj sağlıyor: üretim hattından bağımsız olarak çalışan bu cihaz, birkaç makine ünitesinin kumaş üretimini büyük bir ekonomik fayda sağlayacak şekilde kapsıyor.

Kullanıcılar için avantajlar

Dar dokuma sektörü ve numune üretme için ideal olan M-REI/600, örme kumaşların genişliğini termal olarak değiştiren ve sabitleyen kompakt bir makinedir

Bu terbiye cihazı aşağıdakiler gibi sayısız avantajları garanti ediyor:

  • Yaklaşık 300 – 600 mm genişlikte kısa numunelerin işlenmesi
  • Örme ürünler, bağcıklar, ağlar vb. gibi çok çeşitli malzemelerin ve kumaşların işlenmesi
  • Kumaşın cinsine ve daha sonraki terbiye işlemlerine bağlı olarak kumaşın hızı 0 ila 1,5metre/dakika arasında değişebilir.

Bu sistem kullanılarak genişletilen kumaşlar, boyama gibi sonraki üretim proseslerinde önemli ölçüde deforme olmamak için yeterli stabiliteyi elde eder. Ayrıca kumaşı genişleten ısıl işlemin dantel kumaşlara uygulanıp uygulanmadığı, ana tasarımın zemin desenine göre daha da vurgusunu belirginleştirir.

COMEZ M-REI/600’ün sistem özellikleri

Bu terbiye cihazı, daha önce rulolar halinde toplanan kumaşın fırının içinde otomatik olarak çözülmesini sağlayan dahili bir açıcıya sahiptir. Kumaş, ayarlanabilir mesafenin iki sonsuz zincirine sabitlenen art arda noktalarla kenarlardan tutulur. Kumaş, elektrikle çalışan bir cihazla otomatik olarak bağlanırken, ısıtma ayar aşamasına (her tarafı için maksimum 90 mm) ulaşmadan önce manuel kontrol kumaş genişletme derecesini belirler.

İki zincir, gerilmiş kumaşı ısıtılmış bir kamaraya alır, buradaki ısı ve havalandırma hareketi hızlı bir şekilde boyutunu sabitler. Kontrol paneli, kumaşın hızını tanımlamak ve fırındaki sıcaklığı ayarlamak için, kontrol paneli kılavuzların merkezlenmesini ayarlamayı sağlar.

Son olarak, kumaş çıkış noktasında bulunan özel bir cihaz; tek tek şeritleri ayırmak ve kutulara düştüklerinde toplamak için bağlama zincirlerini çıkarabilir.

ITMA 2019: Comez makinelerinde inovasyon

Tekstil pazarının en önemli fuarı vesilesiyle, Comez elektronik kontrollü iplik gerilimi ve dikiş yoğunluğu düzenlemesi olan yenilikçi kroşe örme makinesi 800 ACO/ EL’i ile; teknik ve hazır giyim tekstilleri üretimi için çift iğneli yataklı elektronik kontrollü bir çözgü örme makinesi DNB-EL-32-12B’yi gösterdi. Bu iki makine, ITMA 2019’da Comez’in bağlı olduğu Jakob Müller Group’un Salon 4.0 Stant A107’deki standında yer aldı.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler