12.4 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 20, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Fransız tekstil makinecileri ITM 2022’de

ITMFransız tekstil makinecileri ITM 2022’de

- Haber Sponsoru -

Fransız tekstil makine üreticileri 14-18 Haziran tarihleri arasında ITM 2022 fuarında eğirmeden terbiyeye pek çok farklı segmentte dijital ve sürdürülebilir çözümlerini sergileyecek. Dünya çapında altıncı tekstil ekipmanı ihracatçısı olan Fransa, Endüstri 4.0 uyumlu makine ve ekipmanlarını Türkiye pazarıyla bir araya getirecek. Fransız Tekstil Ekipmanları Üreticileri Birliği (UCMTF) Genel Sekreteri Christian Guinet Textilegence’a verdiği röportajda Türkiye pazarı ve ITM 2022 fuarı hakkındaki görüşlerini anlattı.

Covid-19 pandemisi nedeniyle 2018’den bu yana ITM’in düzenlenemediğini ve seyahat kısıtlamaları nedeniyle doğrudan temasların azaldığını hatırlatan Guinet, bu anlamda ITM 2022 fuarının büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Guinet hem kendilerinin hem de Türk müşterilerinin haziran ayında gerçekleşecek yeni edisyonu sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.

Fransız Tekstil Ekipmanları Üreticileri Birliği (UCMTF) Genel Sekreteri Christian Guinet

Fransız tekstil makinecileri müşteri ihtiyaçlarına yönelik Ar-Ge’ye odaklanıyor

Christian Guinet, fuarda Fransız tekstil makinecilerinin sürdürülebilirlik, Endüstri 4.0 ve dijitalleşmeyi merkeze alan çözümlerinin ziyaretçilerle buluşacağını belirtti. Tüm tekstil değer zincirini kapsayan sürdürülebilir çözümlerin önemine vurgu yapan Guinet, aynı zamanda Endüstri 4.0 ve dijitalleşmenin, maliyetleri kontrol etmek ve hem şirket içinde hem de şirketler arasında değer zinciri boyunca iletişim kurmak için gerekli olduğuna dikkat çekti.

Müşteri odaklı Ar-Ge ve küresel müşteri hizmetleri stratejilerine odaklanmaya devam ettiklerini belirten Christian Guinet; “Bu stratejiler, pandemi krizinden önce güçlü bir ivme oluşturmamızı ve kriz boyunca yol almamızı sağladı. Bunlar, dengeli büyüme ve değer sağlamak için doğru stratejiler olmaya devam ediyorlar” dedi. Türkiye pazarının Fransız tekstil makine üreticileri için önemini vurgulayan Guinet, yıllardır Türkiye pazarında faaliyet gösterdiklerini ve Gaziantep’teki halı üreticileri de dahil olmak üzere birçok Türk tekstil sanayicisi ile ortaklıklar geliştirdiklerini aktardı. Guinet, müşterilerinin ihtiyaçlarını dinleyip Ar-Ge çalışmalarını buna göre yönlendirmek için temsilcilerinin ve acentelerinin tam zamanlı çalıştığını, pazarlama yöneticilerinin Türkiye’ye seyahat ettiğini ve ayrıca müşterilerini kendi fabrikalarında ve deneme merkezlerinde de ağırladıklarını aktardı.

Fransız tekstil makine üreticileri pazarda özellikle; uzun elyaf eğirme (yün, akrilik vb.), teknik iplikler dahil iplik büküm ve kontrolü, yüzey boyama, halı iplikleri için termo fiksaj, halı sistemleri, ağartma ve hidro-ekstraksiyon ekipmanları, boyama ve terbiye, bitirme işlemleri için keçeler ve kayışlar, hassas işleme ve tekstil ERP çözümleriyle öne çıkıyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi ITM 2022 fuarında da yüksek sayıdaki Fransız katılımcının çözümlerinin yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler