17 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Hazır giyim sektörü Linexpo fuarında buluştu

FuarlarHazır giyim sektörü Linexpo fuarında buluştu

- Haber Sponsoru -

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TİGSAD) organize ettiği ‘Linexpo’ İç Giyim ve Çorap Fuarı, 9-12 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı. Bu yıl 6.’sı düzenlenen fuarda, 103 ülkeden yaklaşık 5 bin yurt dışı ziyaretçi yer alırken, toplam ziyaretçi sayısı ise yaklaşık 15 bin olarak açıklandı. Etkinlik, İstanbul Fashion Connection (IFCO) ve Fashionist Fuarları ile eş zamanlı olarak hayata geçirildi. İHKİB ve İTO’nun destekleriyle gerçekleştirilen üç fuarın açılışını Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptı. Fuar boyunca B2B görüşmelerin yanı sıra ayrıca özel şovlar ve defileler de düzenlendi.

Hazır giyim sektörü Linexpo’da buluştu

“Hazır giyim sektörü için gurur verici bir fuar”

Fuarın açılışında konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle şunları söyledi; “Çok uzun zamandır Türkiye’nin en köklü, en çok cari fazla veren, en çok istihdamı gerçekleştiren ve Türkiye’nin uluslararası markalaşma yolunda çok büyük bir potansiyel barındıran bu güzide sektörümüzü temsil eden altyapıya sahip bir fuarı yoktu. Bunun eksikliğini hissediyorduk. Şu anda buradaki atmosfer ve uzun bir pandemi dönemi sonrası yaptığımız bu organizasyon gerçekten gurur verici. 2021 ihracatın, üretimin zirve yaptığı Türkiye’nin gururu olan ihracatçıların yüzümüzü güldürdüğü unutulmayacak bir yıl oldu. Geçen yıl katıldığımız bütün fuarlarda ülkemize yapılan teveccühün sınırları aştığını gördük. Girişte yollara uzanan kuyruklar gördük. Katılımcıların sipariş yazmaya yetişemediklerini hemen hemen tüm sektörlerde gördük. Eş zamanlı yapılan fuarların doluluğunu ve başarısını gördük. Bu da artık bu ülkede büyük hedeflere büyük adımlarla gittiğimizi gösteriyor.”

Türkiye’nin 2021 yılında gerçekleştirdiği 225 milyar dolarlık ihracatın hiçbir zaman unutulmayacak müthiş bir başarı olduğunun altını çizen Gülle; “Önümüzde ise 250 milyar dolar bir hedef var artık. Bu hedefimiz, bu sektörlerle yapabileceğimiz bir rakam. Geçen yıl pek çok firmamızın siparişlere yetişememesine şahit olduk. Türkiye’den sipariş almamış markaların artık Türkiye ile iş yapmak için döndüklerini ve sipariş verdiklerini gördük. Bunlar bizi çok cesaretlendiriyor.” diye konuştu.

Fuarda üç ana sektör yer aldı

İTO Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açılış konuşmasında; “Fuarımızı 7 holde yapıyoruz. 600’e yakın firmamız ve 3 ana sektörümüz var. Bir tanesi hazır giyim ve konfeksiyon. Ayrıca uzun süredir devam eden Linexpo iç giyim fuarımız var. Bu fuara başlarken ilk olduğundan dolayı katılımcılar için bir metrekare sınırlaması koymadık. Ancak bundan sonra gerçekleştireceğimiz fuarlarda sektör bu fuarın potansiyelini ve iş hacmini gördükten sonra bırakın dolduramamayı, sıraya gireceğini düşünüyorum” dedi. Avdagiç, IFCO’nun sadece bir İstanbul markası değil, önce bir bölge marka, daha sonra sektörde dünya markası olacağını söyledi.

Bu etkinliği bir dünya markası yapmaktaki çalışmalarına çok etkin bir şekilde devam etmeleri gerektiğini vurgulayan Avdagiç; “Çünkü bu sayede İstanbul’u modanın, tekstilin, iç giyimin, abiye giyimin bu konudaki ana ve tüm yan sektörlerin merkezi haline getirecek. Yurt dışındaki firmalar buraya gelmek için çaba gösterecek. Afrika’dan, Orta Asya’dan pek çok ülke fuarlar için Avrupa’nın kısıtlayıcı Covid önlemleri nedeniyle Avrupa yerine Türkiye gibi ülkeleri tercih ediyor. Bu nedenle ülkemizin, pandeminin getirdiği şartları çok iyi değerlendirerek çok daha fazla atağa geçmesi gerekiyor” dedi.

TİGSAD Başkanı Nazım Kanpolat

“Linexpo’nun tüm satış alanları fuar tarihinden bir yıl önce doluyor”

TİGSAD Başkanı Nazım Kanpolat, fuarın stratejisini beş yıllık planlamalar dahilinde yaptıklarını dile getirerek, ilk beş yıllık hedeflerini tutturduklarını açıkladı. Kanpolat sözlerini şöyle sürdürdü; “Alım heyetleri, B2B görüşmeler, yabancı ziyaretçi sayımızda geldiğimiz nokta ve katılımcı sayımızdaki artış istikrarlı büyümeyi beraberinde getirdi. 2016’da ‘Moda Günleri’ olarak başladığımız yolun sonunda uluslararası fuar statüsüne layık görüldük. Linexpo’nun en büyük özelliklerinden biri de tüm satış alanlarının fuar tarihinden bir yıl önce doluyor olması. Katılımcı firmalarımızın faaliyet alanları iç giyim, pijama, mayo, korse, çeyiz grubu, sütyen, çocuk pijaması, çocuk çamaşırı, saten grubu, tayt, ev giysisi ve eşofman grubu.”

Firmaların pandemi sonrası dönemde özellikle yurt dışı alım heyetleri ile kuracağı ilişkilerin Türkiye’nin sektör ihracatı açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Kanpolat, sözlerine şunları ekledi; “TİGSAD olarak Linexpo aracılığı ile üretimle, ihracatla ve istihdamla büyümek isteyen ülkemize her geçen yıl daha fazla döviz girdisi sağlamayı hedefliyoruz.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler