19.6 C
İstanbul
Çarşamba, Nisan 24, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

İtalyan tekstil makinecileri İstanbul’a konuk oluyor

ITMİtalyan tekstil makinecileri İstanbul'a konuk oluyor

- Haber Sponsoru -

Tekstil sektörünün önde gelen partnerlerinden İtalyan tekstil makineleri üreticileri, 14-18 Haziran tarihleri arasında ITM 2022 fuarında Türk iş ortaklarıyla buluşmak için gün sayıyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) ve İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Derneği (ACIMIT) iş birliğiyle, İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya gelecek olan 110’u aşkın İtalyan makine üreticisi, en yeni tekstil makine ve teknolojilerini Türkiye pazarına tanıtma fırsatı bulacak. Tekstil sektörüne yenilikçi teknolojiler sunan İtalyan tekstil makineleri üreticileri, Türkiye pazarında giderek artan sürdürülebilirlik ve dijitalleşme ihtiyaçlarına da verimli çözümler sunmayı hedefliyor.

“Türkiye, İtalyan tekstil makinelerinin en çok ihraç edildiği ikinci ülke”

Türkiye’nin İtalyan tekstil makinecileri için dünyada ikinci en büyük pazar olduğunun altını çizen ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi, İtalyan üreticilerin sunduğu sürdürülebilir yöntemlerle de Türkiye sanayisine önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti. ITM 2022 fuarına yoğun bir şekilde hazırlandıklarını aktaran Zucchi Türkiye pazarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu; “2021 yılında, İtalya’dan Türkiye’ye 269 milyon Euro değerinde tekstil makinesi ihracatı gerçekleşti. Tekstil sektöründe Türkiye ve İtalya’nın ticari iş birliği çok eskiye dayanıyor. Son 5 yıllık dönemde, Türkiye’ye ihracat rakamlarımız her yıl yaklaşık yüzde 9 artış gösteriyor. İtalya’da yer alan yaklaşık 300 üreticinin pek çoğunun makinelerini Türkiye’ye ihraç ettiğini söyleyebilirim. Türkiye, Çin’den sonra en büyük ikinci pazar konumunda.”

ACIMIT Direktörü Federico Pellegata ve ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi

ITM 2022’de ‘yeşil’ İtalyan teknolojileri öne çıkacak

ACIMIT çatısı altında yer alan İtalyan tekstil makineleri üreticilerinin ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliğe de odaklandığının altını çizen ACIMIT Direktörü Federico Pellegata, bu anlamda Türkiye’ye katma değer sağlayacak çözümler sunmayı hedeflediklerini belirtti. Tekstil sektöründe sürdürülebilirliğin önemli bir rekabet faktörü haline geldiğine dikkat çeken Pellegata sözlerini şöyle sürdürdü; “İtalyan tekstil makineleri endüstrisi sunduğu teknolojiler bakımından dünyada lider pozisyonunda. ACIMIT olarak Sürdürülebilir Teknoloji ve Yeşil Etiket girişimlerimizle su, kimyasal ve enerji tüketimi konusunda da somut adımlar atıyor, daha düşük maliyetlerle en yüksek verim sağlayan çözümlerin dünyada öncülüğünü yapıyoruz. Bugünün ve yarının toplumsal ihtiyaçları ekseninde, sürdürülebilir üretim için en yeni teknolojiyle geliştirdiğimiz makinelerin Türkiye’de ilgiyle karşılanacağını düşünüyoruz.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler