20.4 C
İstanbul
Cuma, Eylül 20, 2024

Chargeurs Group Cilander’nin satın alımını tamamladı

30 Mayıs’ta duyurulan Chargeurs’ün satın alma projesi...

Textilegence Temmuz Ağustos 2024 sayısı yayınlandı

Tekstil ve baskı sektöründe Türkiye ve dünyadan...

Dokuma tarihinin ayak izleri İkiztepe’de su yüzüne çıkıyor

Samsun’un Bafra ilçesinde 1974 yılında başlatılan ve...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

İtalyan tekstil makineleri siparişleri 2024’ün ilk çeyreğinde sabit kaldı

Güncelİtalyan tekstil makineleri siparişleri 2024’ün ilk çeyreğinde sabit kaldı

- Haber Sponsoru -

İtalyan tekstil makineleri sektörü için 2024 yılı küresel ve yerel pazarda belirgin bir farklılık göstermeden başladı. İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği ACIMIT Ekonomi Departmanı tarafından bildirildiği üzere, ilk çeyrekte sipariş endeksinin önceki yılın aynı dönemine göre sabit kaldığı görüldü. 2021 yılı baz alındığında mutlak endeks 61,2 puan olarak hesaplandı (baz: 2021=100).

Bu sonuç, iç ve dış pazardaki trendlerin tamamen farklı olmasından kaynaklanıyor. Yurt içinde siparişler 2023’ün ilk üç ayına göre %15 artarken yurt dışı siparişleri %4 düştü. Endeksin dış piyasalardaki mutlak değeri 59,4 puana ulaşırken, İtalya’da 73,9 puana ulaştı. Her iki durumda da yeni siparişler, baz yıl olarak kabul edilen 2021 için kaydedilen rakamların oldukça altında kaldı. İlk çeyrekte, birikmiş siparişler 4 aylık garantili üretime ulaştı.

Karmaşık jeopolitik koşullar satın alma kararını etkiliyor   Görsel Kaynak: Biancalani
Karmaşık jeopolitik koşullar satın alma kararını etkiliyor Görsel Kaynak: Biancalani

“Karmaşık jeopolitik koşullar satın alma kararını etkiliyor”

ACIMIT Başkanı Marco Salvadè veriler hakkında yorumda bulunarak: “Ocak-Mart 2024 dönemine ilişkin sipariş alımları, yeni yatırımların planlanmasında dış piyasalarda genel bir temkinlilik durumunu doğruluyor. Küresel jeopolitik çerçeve karmaşık olmaya devam ediyor ve bu belirsizlikler birçok tekstil üreticisinin satın alma kararlarına yansıyor. Bu nedenle Çin, Türkiye ve Hindistan’ın da aralarında bulunduğu ana pazarlarımızda talepte net bir artış sinyali kaydedilemedi” dedi.

Bunun aksine yurt içi siparişlerde bir miktar artış olduğu görülüyor. Salvadè, 2023’teki sert düşüşün ardından bu yılın başından itibaren yeni siparişlerin kısmen toparlandığını belirterek; “Ancak bu eğilimin net bir şekilde tersine dönmesi için koşulların henüz uygun olduğuna inanmıyorum. İtalya’da da 5.0’a Geçiş planının uygulanmasını bekleyen birçok yatırım şu anda beklemede. Sonrasında iç pazarın bu yeni önlemlerin alınmasına olumlu tepki verip vermeyeceğini göreceğiz” dedi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler