17.9 C
İstanbul
Pazartesi, Nisan 15, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Mayer & Cie. müşterilerini ‘Knitlink’ ile destekleyecek

ÖrmeMayer & Cie. müşterilerini ‘Knitlink’ ile destekleyecek

- Haber Sponsoru -

Türkiye’de Mayer Mümessillik tarafından temsil edilen dünyanın önde gelen yuvarlak örme makineleri üreticilerinden Mayer & Cie., önümüzdeki dönem üretim süreçlerinin dijital takibi için yeni uygulaması ‘Knitlink’ ile müşterilerine verdiği desteği güçlendirecek. 2022 yılında Türkiye pazarında beklentilerin de üzerinde satış gerçekleştiren firmanın bu yıla ilişkin değerlendirmelerini ve 2023 yılı beklentilerini Mayer Mümessillik Satış Uzmanı Kerem Öğretmen ile konuştuk.

Satış ve siparişler anlamında 2022’nin ilk yarısının oldukça hareketli geçtiğini söyleyen Öğretmen, haziran ayı sonrasında başlayan düşüşün ancak aralık ayı başında sonra erdiğini belirtti. Şu an için yine bir hareketlilik söz konusu olduğunu aktaran Öğretmen; “Özellikle ham madde ücretlerinin artması ve elektronik aksamların tedarik zincirlerinin bozulması makine üreticilerini sıkıntıya soktu. Bunun yanına tüm dünyada artan enflasyon sonucu son kullanıcının alım gücü düştü ve müşterilerimizin ürünlerine olan talep daraldı” ifadelerini kullandı.

Türkiye pazarında makine alımında dış finansmanın çok önemli bir bileşen olduğuna dikkat çeken Öğretmen; “Ekonomideki istikrarsızlık sonucu finansal kiralama (leasing) şirketlerinin verdikleri kredi faizleri dramatik olarak yükseldi ve zaten ürününe talebin daraldığı müşterilerimizin yatırımlarını ertelemeleri için bir sebep daha oluştu. Buna rağmen hedeflerimizin üzerinde satışı tamamlamış olmaktan memnunuz” dedi. Her seçim döneminde olduğu gibi yatırımcıların haklı olarak seçimin sonucunu bekleyip ona göre pozisyon almak isteyeceklerini dile getiren Öğretmen, bu nedenle önceki yıla kıyasla 2023 yılında daha düşük bir satış öngördüklerini sözlerine ekledi. Öğretmen, bununla birlikte yeni yılda Ukrayna-Rusya savaşının biteceğini ve dolayısı ile dünyanın genel bir rahatlamaya girerek yatırımların yeniden artacağını umduklarını belirtti.

Mayer Mümessillik Satış Uzmanı Kerem Öğretmen

Kerem Öğretmen üretim takip sistemlerinin son dönemin öncelikli talepleri arasında yer aldığına dikkat çekerek; “Firma sahipleri işletme verimliliği alanında daha analitik bir yaklaşım göstererek aksayan noktalara müdahale etmek adına makinelerinin kaç saat çalıştığını, duruş sebep ve sıklıklarını ve çalışma hızlarını görmek istiyorlar” dedi. Mayer & Cie olarak bu ihtiyaca cevaben ‘Knitlink’ dijital platformunun ilerleyen dönemde müşterilerinin hizmetinde olacağını aktaran Öğretmen, bir cep telefonu uygulaması ile bile belirtilen konularda anlık olarak takip sağlanabileceğini ifade etti.

Ayrıca, Mayer & Cie.’nin karbon ayak izini azaltma yönündeki çözümlerine değinen Öğretmen, firmanın kendi geliştirmiş olduğu geri dönüşümlü yağdanlık sistemi Senso Blue RS’in (Recycling System) konvansiyonel sisteme göre %30 daha az yağ tükettiğini aktardı. Sistemde kullanılan yağın tekrar ana cihaza geri döndüğünde bir filtreden geçerek tekrar kullanılabilir hale geldiğini anlatan Öğretmen, bunun tüm makineleriyle uyumlu olduğunu söyledi. Mayer & Cie. makinelerinin tamamı için geçerli olan standartlara da değinen Öğretmen; “Bunun yanında uzay mekiklerinde kullanılan perunal çelik yapısı makinelerimizin çelik segmanlarında kullanılıyor ve ısınmayı azaltıyor. Bu sayede aynı hızda çalışan muadil bir makineye göre daha düşük sıcaklıklar korunabiliyor ve ihtiyaç duyulan yağ miktarı daha az oluyor” dedi.

Mayer & Cie. müşterilerini ‘Knitlink’ ile destekleyecek

“İnce fayn örme revaçta”

Pamuk fiyatlarının artması sonucu polyestere yönelen sektörün interlok kumaş pazarında büyümeye devam ettiğini aktaran Kerem Öğretmen, son yıllarda yükselişe geçeceğini öngördükleri ince fayn örmenin özellikle bu yılın ikinci yarısında çok daha fazla sorulmaya başlandığını belirtti. Öğretmen sözlerini şöyle sürdürdü: “Spor giyim, iç çamaşır gibi alanlarda tercih edilebilen ince fayn için giriş sayabileceğimiz 32 fayn sıkça bizden istenen inceliklerin arasındaydı. Önümüzdeki dönemde 36, 40 gibi fayn inceliklerini de daha sık duyuyor olacağız. Mayer & Cie olarak genelde 28-40 fayn aralığında aynı örgü çeliği yapısı kullandığımızdan hali hazırda makinesi olan müşterilerimiz var olan makinelerinde daha az bir masraf ile ince fayn örebiliyor olacaklar.”

Ayrıca, 2023 yılında Milano’da düzenlenecek ITMA fuarının önemine değinen Öğretmen; “ITMA fuarları, en temelde, bu sektöre gönül vermiş ve yatırımını bu sektörden yana yapmış insanların özgüvenlerini tazelemek ve kendilerini telkin etmek için önemli. On binlerce insanın tek bir konu üzerinde toplanması ve yüzlerce firmanın kendi şovlarını gerçekleştirmesi, bu işin tutkunları için heyecan verici” dedi. Öğretmen, yuvarlak örmenin yanı sıra, bu yıl Mayer & Cie’nin ilk defa bir saç örgüsü makinesini ITMA fuarında sergileyeceği bilgisini paylaştı

Küresel tekstil sektörünün oldukça büyük ve yoğun istihdam sağlayan bir sektör olduğunu hatırlatan Öğretmen; “Tabiri caiz ise tekstil sektörü işini seven ve kaliteli yapan herkesin başarılı olabileceği büyük bir deniz ve biz de herkesin bu denizde başarılı ve mutlu olmasını dileriz” diyerek sözlerini noktaladı.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler