15.5 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 25, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Oerlikon Yatırımlara Tam Gaz Devam Ediyor

EğirmeOerlikon Yatırımlara Tam Gaz Devam Ediyor

- Eğirme Haber Sponsoru -

Oerlikon Yatırımlara Tam Gaz Devam Ediyor
Oerlikon Yatırımlara Tam Gaz Devam Ediyor

Oerlikon Yatırımlara Tam Gaz Devam Ediyor – Yapay elyaf endüstrisinin lider teknoloji geliştiricisi Oerlikon, pazardaki hacimsel büyümesinin yanı sıra, teknolojisini daha geniş alanlara ulaştıran yatırımlara imza atıyor.

Yapay elyaf endüstrisinin lider teknoloji geliştiricisi ve tedarikçisi Oerlikon, ITM 2018 fuarına Türkiye mümessili Tekstil Servis ile katıldı. Oerlikon Barmag ve Oerlikon Neumag markaları ile tekstil endüstrisine çözüm sunan grup, Türkiye pazarında da güçlü konumda bulunuyor. Fuar boyunca Türkiye ve bölgeden gelen ziyaretçilerle yakından ilgilenen Oerlikon Manmade Fibers’ın Fibers Pazarlama ve Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Yöneticisi André Wissenberg sorularımızı yanıtladı.

ITM 2018 fuarından memnun kaldıklarının dile getiren Wissenberg, mükemmel bir fuar yaşadıklarını söyledi. “Fuarın ilk gününden itibaren standımızı çok sayıda insan geldi” diyen Wissenberg, fuarda tüm ürün portföyleri hakkında bilgi verdiklerini açıkladı. Fuarda Türkiye’den müşterilerin yanı sıra İran, Suriye, Özbekistan, Rusya, Cezayir ve Mısır’dan da katılımlar olduğunu paylaşan Wissenberg; “Çözümlerimizi bu pazarlardan gelen ziyaretçilere anlatabilmek için satış ekibimiz ve mühendislik ekibimiz buradaydı. Sektörün geleceğini birlikte değerlendirdik. Yakın gelecekte daha çok proje olacağının sinyallerini aldık” diye konuştu.

Türkiye’nin son iki yılda pazarda gelişme kaydettiğini söyleyen Wissenberg, özellikle yapay elyaf endüstrisinde büyük yatırımlar yapıldığının altını çizdi. Wissenberg bu gelişmenin sadece BCF halı iplikleri projelerinde değil, tekstil polyesteri ve naylon alanlarında yaşandığını kaydetti. Wissenberg şunları söyledi; “Türkiye şu anda Hindistan ile aynı seviyede bulunuyor. Hindistan son iki yıldır büyük yatırımlar yapıyor. Bununla birlikte pazarı Çin domine ediyor ve arada ciddi bir mesafe var. Küresel pazarda kimyasal elyafların %70’i Çin’den tedarik ediliyor. Türkiye Avrupa pazarının bir numaralı tedarikçisi olmak için çözüm bulmaya çalışıyor. Avrupa tekstil endüstrisinin çok esnek tedarik talepleri konusunda Türkiye sunacak pek çok avantaja sahip bulunuyor.”

Oerlikon Yatırımlara Tam Gaz Devam Ediyor: AC-Automation’ın satın alınmasıyla kapasite genişledi

André Wissenberg - Oerlikon Yatırımlara Tam Gaz Devam Ediyor
André Wissenberg – Oerlikon Yatırımlara Tam Gaz Devam Ediyor

Oerlikon’un son dönemde yaptığı yatırım ve satın almalarla nasıl bir strateji izlediğini sorduğumuz Wissenberg şunları söyledi; “Oerlikon en son 60 yüksek nitelikli mühendisi olan Alman AC-Automation firmasını satın aldı. Bernkastel-Keus ve Augsburg da tesisleri olan Almanya merkezli bu firma otomatize ve robotik çözümler sunuyor. Bu çözümleri elyaf üretimine entegre edeceğiz. Oerlikon olarak; polikondansosyon (çoklu yoğuşma) veya eriyiğin son ürünü ekstrüzyondan nihai ipliğe, son bobine kadar kapsayıcı bir üretim tesisi teslimi gibi bir konseptimiz olduğunu biliyorsunuz. AC-Automation birleşmesiyle bunun arkasındaki lojistiği de sunabilir hale geldik. Bu ise, artık paketleme ve depo sistemi ile biten tesis çözümleri sunabileceğimiz anlamına geliyor.”

Wissenberg yeni yatırımlarla büyümenin yanı sıra Oerlikon için asıl odak noktasının halen iplik ve iplik üretiminin yüksek kalitesi olduğunu, çünkü müşterileri için en çok değer yaratan unsurun bu olduğunu kaydetti. Wissenberg bunun polyester, naylon ve polipropilen üretimi için geçerli olduğunu söyledi. Ürün portföylerinin ise aynı olduğunu dile getiren Wissenberg; “Müşterilerimiz, bugün ve gelecekte farklı bir şekilde de olsa, yaptıklarımıza ve onlara sunduklarımıza güvenebilirler” dedi.

Donanım ve yazılım, robotik ve otomasyonun adım adım birlikte büyüyeceğini belirten Wissenberg, AC-Automation’un entegrasyonunun kendilerine Endüstri 4.0 fikrini daha fazla takip etme ve müşterilerine yeni çözümler üretme fırsatı vereceğini savundu; “Bu yılın sonundaki ITMA Asia’da ve önümüzdeki ITMA 2019 Barselona fuarlarına tüm firmaların Endüstri 4.0 çözümleriyle geleceğini göreceğiz. Bugün elimizde bir plandan fazlası var, daha şimdiden evet yeni bir şey olacak diyebiliriz.”

Geleceğin Yeni Kodları; Endüstri 4.0 (Industrie 4.0), Katmanlı Üretim, Sanal Gerçeklik

Oerlikon’un son dönemde hızlanan katmanlı üretim (3d baskı), sanal gerçeklik, arttırılmış gerçeklik ve endüstri 4.0 faaliyetlerine değinen Wissenberg, bunların çalışmalarının sadece bir yönü olduğunu söyledi. Wissenberg; “Otomasyon ve robotik kesinlikle tekstil endüstrisinin tüm geleceğini değiştirecek. Ve yapay elyaf çözümlerinin en büyük tedarikçilerinden biri olarak, gelişimde önemli bir rol oynayacaktır” diye konuştu.

Dijitalleşmenin tekstilin yanı sıra tüm endüstrileri değiştireceğine dikkati çeken Wissenberg, katmanlı üretimin de (3d baskı) gelecekte nasıl üretim yapılacağı konusunda büyük bir etkiye sahip olacağını savundu. Wissenberg şunları söyledi; “Büyük ihtimalle makine veya orijinal parçalar için 3 boyutlu baskı ile makine üretimi yapabiliriz. Bu katmanlı üretimin tekstil endüstrisi için de ek değer katabileceği bir şeydir. Kesinlikle önümüzdeki yıllarda tüm sektörü şekillendirecek.”

Wissenberg, sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçekliğin ise hali hazırda müşterilere çok karmaşık planları açıklamanın bir parçası olduğunu söyledi; “Akıllı Tesis Kontrolü (IPC) 4.0 çözümlerimizi geliştirdik ve tesislerin uzaktan kontrolü için bu uygulamada Microsoft HoloLens ile uzaktan erişim sağladık.”

Elyaf endüstrisinde bir dönüşüm yaşanıyor

Wissenberg son iki üç yıldır, kesikli elyaf makinelerine yapılan büyük yatırımlar sonucunda daha fazla kesikli elyaf üretiminin olduğunu belirtti. Oerlikon Neumag’ın bu çözümleri sunduğunu hatırlatan Wissenberg;”PCI’nin son rakamları yapay elyaf talebinin 2030 yılına kadar sürekli artacağını gösteriyor. Ancak pamuk talebi az veya aynı oranda kalacaktır. Daha fazla polyester kesikli elyafın karışımlı ipliklerde kullanacağını göreceğiz. Böylece bizim için daha fazla kesikli elyaf kurulumu sunmak için büyük bir fırsat olacak. Bu alanda Çin’de, Hindistan’da ve Türkiye’de çok fazla kapasite görüyoruz” dedi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler