12.9 C
İstanbul
Salı, Nisan 30, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Kıvanç Tekstil, R|Elan GreenGold Kumaşlarını Üretecek

AdvertorialKıvanç Tekstil, R|Elan GreenGold Kumaşlarını Üretecek

- Haber Sponsoru -

Kıvanç Tekstil, R|Elan GreenGold Kumaşlarını Üretecek
Kıvanç Tekstil, R|Elan GreenGold Kumaşlarını Üretecek

Türkiye’nin önemli tekstil işletmelerinden Kıvanç Tekstil, küresel pazara dönük önemli bir üretim hamlesi yaptı. Firma, dünyanın önde gelen entegre polyester üreticilerinden Hindistan merkezli Reliance Industires (RIL) ile imzaladığı anlaşma ile, global hazırgiyim markalarına sürdürülebilir özellikte R|Elan GreenGold 2.0 kumaş ürünlerini üretecek.

Her iki firma, dünyada gittikçe artan çevre dostu giysi talebini karşılamak için, perakendecilere en iyi kalite çevre dostu tekstil çözümlerini birlikte sunmak ve polyester karışımlı kumaşlarda RIL’in Recron GreenGold sürdürülebilir özellikli elyaflarını kullanmak üzere anlaştı. Kıvanç Tekstil, R|Elan GreenGold kumaşları üretmenin ve pazarlamanın yanı sıra, Recron GreenGold markasının Türkiye’deki tek distribütörü olarak, dokuma ve örme segmentleri için elyaf ve iplik ürünlerini de pazara sunacak.

İşbirliği Kıvanç Tekstil’i büyütecek

Anlaşmayla ilgili bir açıklama yapan Kıvanç Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Kıvanç şunları söyledi; “İnsan sağlığına ve çevreye duyarlı, güvenilir, müşteri memnuniyeti odaklı, kaliteli kumaş üreten bir marka olma misyonuyla yola çıktık. Yenilikçiliğimiz ve kalitemizle, dünya modasına yön veren markaların bir numaralı tercihi olma vizyonumuzu gerçekleştirebilmek için elyaftan kumaşa kadar üretimin her aşamasında çevreye duyarlı ve sürdürülebilir yaklaşımlarımızdan asla taviz vermedik. Reliance Industires ile ortaklık, misyonumuzu gerçekleştirmede önemli bir girişimdir. Recron GreenGold elyaflarının ve ipliklerinin tek distribütörlüğünü üstlenmek ve R|Elan GreenGold kumaşlarının üreticisi olmak bize hızlı büyüme fırsatı sağlayacak. Görevimizi gerçekleştirme yolunda ilerleyen ve bizim için kapılarını açan Reliance’ye müteşekkiriz. Bundan böyle, polyester karışımlı kumaşların çoğu Kıvanç’ta sürdürülebilir elyaflardan yapılabilecek.”

Reliance-Polyester Pazarlama Müdürü Gunjan Sharma ise, Kıvanç Tekstil gibi dünyaca tanınmış bir şirketle işbirliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. Sharma; “Sürdürülebilir R|Elan GreenGold ve Kıvanç Tekstil’in üretim yetenekleriyle, tüketicinin yüksek kaliteli dünya dostu giysiler için artan talebi karşılamak üzere çarpıcı yenilikçi kumaşlar oluşturacağız” şeklinde konuştu.

PET şişeler yenilikçi kumaşlara dönüşüyor

Avrupa ve Amerikalı birçok moda markasına hizmet sunan Kıvanç Tekstil; iplik, dokuma, boyama, baskı ve terbiye işlemlerini gerçekleştiren entegre bir üretici konumunda. Firma polyester, pamuk, viskon, keten, tencel, modal ve yünden üretilen çok çeşitli karışımlara sahip, yılda 18 milyon metre kumaş üretiyor.

R|Elan ve Recron markalarının sahibi olan Reliance Industries; yılda 2,2 milyar pet şişe dönüştürme hacmiyle Hindistan’ın en büyük pet şişe geri dönüşüm firması olarak biliniyor. Geri dönüştürülmüş pet şişelerden üretilen R|Elan GreenGold elyafı, sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltıyor. Boyanmış elyaftan üretilen kumaşın üretiminde ise fazla suya ihtiyaç duyulmuyor. Kullanılan suyun ise %90’ı geri dönüştürülebiliyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler