16.5 C
İstanbul
Salı, Nisan 30, 2024

Geleceği dokumak: Tekstil makineleri otomasyonunun hikayesi 

220 yıllık tekstil makineleri otomasyonu, sektörün görünümünü...

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Endonezya’nın en büyük viskoz suni ipek tesisi açıldı

GüncelEndonezya’nın en büyük viskoz suni ipek tesisi açıldı

- Haber Sponsoru -

Endonezya’nın en büyük entegre viskoz suni ipek (reyon) üretim tesisi Sumatra’nın Pnagkalan Kerinci Riau eyaletinde açıldı. Royal Golden Eagle’in (RGE) bir parçası olan Yeni Asia Pacific Rayon (APR) tesisinin açılış törenine Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo dahil olmak üzere birçok üst düzey yetkili katıldı. Bu yatırım hem ülkenin tekstil endüstrisinin gelişimine hem de Endonezya Hükümetinin endüstriyel 4.0 kalkınma stratejisine destek veriyor.

Sumatra’daki bu yeni APR tesisi, APRIL Group ile aynı üretim kompleksi içinde yer alıyor. Bu ortak konum, APRIL’den yenilenebilir ekim hamurunun direkt viskoz suni ipek üretimi için APR’ye entegre operasyonlarla sevk edilmesini mümkün kılıyor. Yeni operasyon yaklaşık olarak 15 trilyon Endonezya rupisi (Rp) (1,1 milyar Amerikan doları) yatırımı temsil ediyor. APR tesisi yıllık 240.000 ton üretim kapasitesine sahiptir.

Açılış töreninde Devlet Başkanı Widodo özel bir plaket imzaladı. Widodo törende ayrıca, APR’nin kilit ihracat pazarlarından biri olan Türkiye’ye gönderilecek olan 10.190 ton ve Orta Java bölgesinde gönderilecek olan 12.000 ton viskoz suni ipek lifini içeren ithalat konteynerini sembolik olarak mühürledi.  Törene aynı zamanda Sanayi Bakanı Agus Gumiwang Kartasasmita, Ticaret Bakanı Agus Suparmanto, Riau Syamsuar Valisi, RGE’nin Kurucusu ve Başkanı Sukanto Tanoto ve RGE Yöneticisi Anderson Tanoto da katıldı.

Yeni tesis Endonezya endüstrisini destekleyecek

Açılış töreninde konuşan Başkan Widodo, APR’nin ulusal tekstil endüstrisinin gelişmesi için yaptığı yatırımları tebrik etti. Widodo özel sektörünün rolünün ekonomik büyümede hükümetten gelen teşviklerle birlikte önemli olduğunu belirterek; “Hazırgiyim endüstrimiz Vietnam’dan büyük olmalı. Endüstriyi destekleyecek viskoz suni ipek gibi hammaddelere zaten sahibiz” dedi.

APR’nin işlemesi ulusa daha fazla katma değerli yatırım teşviki yapma ve Endonezya’yı Oluşturmak 4,0 yol haritasında belirtildiği gibi ulusal tekstil ve tekstil ürünleri endüstrisinin güçlendirilmesi konusunda Başkan Widodo’nu vizyonuyla uyumludur. Ayrıca viskoz suni ipek üretimi, iç talebi karşılamak için başta pamuk olmak üzere tekstil hammaddelerinin ithal edilmesine olan bağımlılığı da azaltacak.

Sanayi Bakanı Agus Gumiwang Kartasasmita ise törende şunları söyledi: “Menşei Endonezya olan hammaddelerin bulunabilirliğini ve kullanımını optimize ederek tekstil sektörümüzün performansını arttırabiliriz. Bu, iş gücü açısından yoğun endüstrinin performansını ve rekabetçiliğini geliştirmeye devam etmek için attığımız adımlardan sadece birisidir”

APR Yöneticisi Basrie Kamba: “APR’nin varlığı, tekstil ve tekstil ürünlerinin endüstrisinin üst ve alt sektörlerindeki küçük ve orta ölçekli işletmeler ve istihdam açısından olumlu etki yaratacak. Başkan Widodo yeni tesisimizin açılış törenini gerçekleştirdiği için onur duyduk ve minnettarız” diye konuştu.

Endonezya ’nın en büyük viskoz suni ipek tesisi açıldı
Endonezya ’nın en büyük viskoz suni ipek tesisi açıldı

Türkiye ve 14 ülkeye tekstil ihracatı gerçekleştiriliyor

APR’nin ürünleri Türkiye’nin yanı sıra; Pakistan, Bangladeş, Vietnam, Brezilya ve Avrupa’nın farklı yerlerindeki kilit tekstil merkezlerini içeren 14 ülkeye ihraç ediliyor. Ürünler aynı zamanda genişleyen Endonezya moda endüstrisini destekliyor.

APR’nin yıllık olarak 1,77 trilyon Rp. (130 milyon Amerikan doları) üzerinde döviz geliri üreteceği ve ithal hammadde bağımlılığını da yaklaşık olarak 2,01 trilyon Rp. (149 milyon Amerikan doları) azaltacağı tahmin ediliyor.

Endonezya için sürdürülebilir üretim

APR yenilenebilir, izlenebilir ve biyolojik olarak çözünebilir hammaddelerden sürdürülebilir viskoz suni ipek elyafı üretiyor. Şirketin hammaddeleri, ulusal (Kereste Yasallığı Doğrulama Sistemi) ve uluslararası (Orman Onayı Programı Sertifikasyonu/PEFC) sertifikalarla onaylanmış sorumlu hamur üreticisi APRIL Grubu tarafından sağlanıyor.

APR, İsviçreli bağımsız bir sertifika kurumu olan OEKO-TEX ® tarafından verilen ve viskoz elyafların sorumlu üretimi için uluslararası olarak kabul edilen STeP sertifikasının sahip olan Endonezya’daki ilk viskoz suni ipek üreticisidir.

APR, Endonezya’dan modanın sürdürülebilir tedarikini ve üretimini desteklemek için ‘Her Şey Endonezya’ kampanyasını başlattı. Burada, Endonezya’nın tekstil üretiminde küresel merkez olarak yeninden yükselmesini desteklemek ve ülkede oluşturulan moda tasarımını ve yaratıcılığı desteklemek amaçlanıyor.

APR 240 bin ton kapasiteye sahip

Asia Pacific Rayon (APR), Asya’daki ilk tam entegre viskon suni ipek üreticisidir. Pangkalan Kerinci, Riau’da bulunan 240.000 ton kapasiteli fabrika; tekstil ihtiyaçlarını karşılamak için yüksek kaliteli suni ipek üretiminde en son üretim teknolojilerini kullanıyor. APR sürdürülebilirlik, şeffaflık ve operasyon verimliliği prensiplerini izleyen, hem topluluğum hem de ülkenin çıkarlarına hizmet eden ve müşterilere değer katan lider viskoz suni ipek üreticisi olma yolunda ilerliyor. APR, kaynak tabanlı üretim şirketler grubu RGE’nin (Royal Golden Eagle) bir parçasıdır.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler