15.1 C
İstanbul
Salı, Nisan 30, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

KARL MAYER sürdürülebilir denimi desteklemeye devam ediyor

TerbiyeKARL MAYER sürdürülebilir denimi desteklemeye devam ediyor

- Terbiye Haber Sponsoru -

Çözgülü örme, dokuma ve teknik tekstiller için çözgü hazırlama çözümleri tedarikçisi KARL MAYER, denim sektörünün önde gelen etkili markaları için önemli bir partner olmayı sürdürüyor. Şirket yakın zamanda, daha sürdürülebilir bir indigo boyama işlemi için dünyaca ünlü giyim firması Levi Strauss & Co. ile ortak bir proje yürütmek üzere bir anlaşma imzaladı.

KARL MAYER indigo boyamada GREENDYE ile fark yaratıyor

PRODYE®-S ünitesi ile moda pazarında önemli bir konuma sahip bulunan KARL MAYER’in PRODYE®-R teknolojisi halat boyama prosesinde giderek daha fazla tanınıyor. Şirket 2019 yılında ITMA Barselona’da nitrojen boyama sistemine dayanan GREENDYE teknolojisini piyasaya sürdü. Bu teknolojinin avantajları arasında yüksek oranda azaltılmış kimyasal tüketimi, en iyi boyama verimliliği ve önemli su tasarrufları yer alıyor. Bu yıl, yenilikçi küresel oyuncu NIEN HSING, GREENDYE by KARL MAYER’e yatırım yapan ilk üretici oldu. Bu ilk makine, bu yılın sonuna kadar Tayvan’a teslim edilecek.

KARL MAYER indigo boyamada GREENDYE ile fark yaratıyor

GREENDYE indigo boyama, boyamanın kimyasal sürecini kontrol etmek için, daha uzun bekleme süresi ve indigo yoğunluğunun artması sayesinde geleneksel bir boya teknesinin alımını 3 kata kadar artıran nitrojen teknolojisini kullanıyor. Ayrıca bu proseste ana kirletici olan hidrosülfit ve kostik soda kullanımını konvansiyonellere göre %50’nin üzerinde düşürüyor ve bu sayede kimyasal maliyetinden %50 tasarruf edilmesini sağlıyor. Ayrıca 9 yerine 3 boyama banyosu ile aynı indigo tonu elde edilebilirken, terbiye işleminde su tüketimi yaklaşık %50 oranında azaltılabiliyor.

GREENDYE’ın performansını Denim Ar-Ge Merkezi’nde test etme fırsatı

KARL MAYER Denim Araştırma ve Geliştirme Merkezi, GREENDYE by KARL MAYER’in performansını bir pilot tesiste bireysel denemelerle test etme fırsatı sunuyor. KARL MAYER Teknoloji ve Ürünler Şefi; “Müşteri bize kendi ipliği ile gelebiliyor. Onu boyuyor, çözüyor ve İtalyan partnerlerimizle birlikte daha önceki ürünleriyle karşılaştırabileceği kumaşlar haline getiriyoruz” diyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler