11.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Asteks’in pandemiye rağmen pazar başarısının sırrı

EğirmeAsteks’in pandemiye rağmen pazar başarısının sırrı

- Eğirme Haber Sponsoru -

Tekstil endüstrisine komple rektefiye çözümleri sunan Asteks, zorlu pandemi koşullarına rağmen partnerleriyle sıkı bağlarını geliştirmeyi sürdürdü.  İplik üreticilerinin talep ettiği yüksek kaliteli ve güvenilir apron, manşon ve rektefiye makinelerinin tedarikini hızlı ve kesintisiz sağlayan Asteks, pazarda ciddi satış başarısına ulaştı. Asteks, geliştirdiği çözümler ve verdiği kesintisiz hizmet ile endüstrinin güvenilir ve güçlü bir partneri olduğunu kanıtladı.

Asteks Genel Müdürü Emre Akman, Covid-19 pandemisi nedeniyle küresel ve yerel düzeyde günlük hayatta ve ekonomide birçok kısıtlamanın başladığını hatırlattı. Özellikle ulaşımda yaşanan sorunlar nedeniyle tedarik zincirinde aksamaların yaşanabildiğini belirten Akman, sonuçta bütün üretim sürecinin bundan olumsuz etkilenebildiğini vurguladı. Akman sözlerini şöyle sürdürdü; “Ülke sınırlarını neredeyse kapanma noktasına getiren pandemi bizlere yerel üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Hammadde ve ekipman / malzeme tedarikinde dışa bağımlılık, yerel üretim zincirini daha kırılgan ve risklere açık hale getiriyor. Başta apron ve manşon olmak üzere kapsamlı rektefiye çözümlerimizden faydalanan müşterilerimiz, bu tedarik sorunlarıyla yüzleşmek zorunda kalmadı. Yerli bir firma olarak müşterilerimize uluslararası standartlardaki ürünlerimizi, pandemi döneminde de en kısa teslim sürelerinde sunmayı sürdürdük.  Müşterilerimizin bize duyduğu güven, pazardaki başarımızın temelidir.”

İplikhanelerin verimliliğini arttırırken, maliyetlerini aşağıya çekmeye odaklandıklarını dile getiren Emre Akman, bunun için yoğun AR-GE çalışmalarının da kesintisiz sürdüğünü açıkladı. Müşterilerin farklılaşan üretim taleplerine yanıt veren zengin bir ürün portföyüne sahip olduklarını kaydeden Akman; “Her biri kendi alanında artık bir kalite standardına dönüşen ürünlerimiz iplik üreticilerinin güvenli ve kaliteli üretim yapmasına katkı sunuyor. Bu ürünler arasında bulunan NT86/S apronuna, CE-684 manşonuna, GESA/OPS kompakt apronuna ve 201-SF rektefiye makinesine pazarda yoğun talep alıyoruz. Partnerlerimizin kullandıkları bu ürünlere yönelik olumlu görüşleri, daha yenilikçi ve fonksiyonel çözümler geliştirmek için bize önemli bir motivasyon gücü sağlıyor” dedi.

Asteks ’in pandemiye rağmen pazar başarısının sırrı - Emre Akman
Asteks ’in pandemiye rağmen pazar başarısının sırrı – Emre Akman

Yumak Tekstil başarısını NT86/S apronu ile arttırıyor

Asteks’in Türk tekstil endüstrisinde en çok tercih edilen apronu NT86/S, bu yıl yaklaşık 10 milyon adet satış ile pazar liderliğini sürdürdü. Kısa ve uzun elyaf sistemlerin ihtiyaçlarına cevap veren bu uzun ömürlü apron, güçlü yapısal özellikleriyle performans ve maliyet açısından öne çıkıyor. Uzun zamandır NT86/S apronunu kullanan Yumak Tekstil, 1998 yılından bu yana Isparta Süleyman Demirel OSB’de faaliyetlerini sürdürüyor. %100 pamuktan NE 20-40 aralığında penye ipliği üreten firma, 20.880 iğ kapasitesiyle günlük 11 ton üretim gerçekleştiriyor.

Yumak Tekstil Fabrika Müdürü Hüseyin Güney, NT86/S apronu ile istenen iplik Uster kalite değerlerini yakaladıklarını, uzun kullanım ömrü sayesinde de maliyet avantajı elde ettiklerini söyledi. Güney; “Çalışmalarımızda Asteks’in bu ürüne verdiği garantiden daha uzun ömürde başarıyla çalıştığını gördük. NT86/S apronunun uzun değişim periyodu ve kaliteli iplik üretimi için gerekli yapısal özellikleri üretim maliyetlerimize olumlu katkı yaptı” diye konuştu.

Güney, pandemi döneminde Asteks’in sunduğu hızlı sevkiyat, düşük adetli taleplere olumlu yanıt ve satış sonrası hizmetler ile kendilerini memnun ettiğinin altını çizdi. Güney sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu zorlu dönemde dışarıdan ürün almak zorunda kalsaydık aylarca beklememiz ve yüksek adetli sipariş vermemiz gerekebilirdi. Ancak yerli üreticimiz olarak Asteks ile bu sorunları yaşamadık. Hızlı tedarikin yanı sıra, firmaya telefon ettiğimizde bir muhatap bulabilmek ve hızlı geri dönüş sağlamaları bizim için çok önemli. Ürünlerinin arkasında duruyorlar ve bu da bize güven veriyor.”

Uçak Tekstil maliyet ve kalite farkını GESA/OPS kompakt apron ile elde etti

İplik üretiminde 40 yılı aşkın bir deneyime sahip olan Uçak Tekstil, uzun süredir Asteks’in GESA/OPS kompakt apronunu kullanıyor. Asteks’in kompakt iplik üretimi için geliştirdiği delikli GESA apronları esnek yapısı, homojen delik formu ile başarılı çalışma performansları sergiliyor.  Uçak Tekstil, daha uzun çatlama direncine sahip bu apron ile kalite ve maliyet avantajını birlikte yakalıyor.

Uçak Tekstil İplik Fabrikası Müdürü Ali Yücel, iplik fabrikasının kurulduğundan bu yana apron ve manşon çözümleri için Asteks ile çalıştıklarını vurguladı. Kompakt iplik üretim hatlarında Asteks GESA/OPS kompakt apronlarının başarılı sonuçlar elde ettiğini belirten Yücel, Asteks’i ‘güvenilir bir çözüm ortağı” olarak tanımladı.

Ali Yücel, GESA/OPS apronunun dayanımı, kalite sürekliliği ve rekabetçi fiyatı ile rakiplerinden daha iyi olduğunu söyledi. Yücel; “Benzer apronların yapısı daha sert, buna karşın GESA/OPS apronu esneklik ve daha uzun çatlama direncine sahip. Bu sayede ipliklerde kopuş oranımız çok daha düşük seviyelerde kalıyor. Ayrıca bu apronun kompaktlama özelliği çok daha iyi. Asteks’in kullandığımız bu ürünü Avrupa menşeli benzerleriyle karşılaştırıldığında hem fiyat hem de kalite avantajına sahip. Asteks’e verdiğim sipariş birkaç gün içinde elime geçerken, Avrupa’dan vereceğim bir siparişin bana ulaşması bir buçuk iki ayı buluyor. Hızlı tedarik sayesinde yüksek miktarlı stok tutmak gerekmiyor. Stoksuz çalışıyoruz ve yeni üretilmiş apronları kullanıyorum” dedi. Yücel, önümüzdeki dönemde de Asteks ile iş birliğini devam ettirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

GESA/OPS kompakt apronu Biska Tekstil’de başarısını teyit ediyor

Asteks’in pazarda büyük bir taleple karşılaşan GESA/Delikli kompakt apronunu kullanan ve başarılı sonuçlar alan müşterileri arasında Gaziantep merkezli Biska Tekstil de bulunuyor. Uzun bir çırçır ve pamuk ticareti deneyimi sonucunda 1997 yılında kurulan firma iki ayrı fabrikasında günlük 90 tondan fazla iplik üretiyor. Biska Tekstil Fabrika Müdürü Mehmet Yılmaz, 2 numaralı fabrikada 16-100 NE arasında günlük 40 ton pamuk ipliği üretimi gerçekleştirdiklerini ve bunun %95’ini ihraç ettiklerini vurguladı.

Asteks’in GESA/OPS kompakt apronunu 3 yıldır kullandıkları bilgisini veren Yılmaz, bu apronun benzerlerine kıyasla daha uzun ömürlü olduğunu ve kalite beklentilerini karşıladığını söyledi. Yılmaz; “İplik üreticileri için apronda uzun ömür ve stabil kalite çok önemlidir. GESA/OPS apronu bu beklentilerimizi fazlasıyla karşılıyor. Uzun ömrü ve dayanıklılığı ile bakım maliyetlerimizi ve sarf malzeme maliyetlerimizi azaltıyor. Ayrıca, işletmede stabil devir ve kalitede çalışmaya katkı sağlıyor” diye konuştu. Pandemi dönemi boyunca da Asteks’i tedariki ve servisi ile her zaman yanı başlarında bulduklarını ve destek taleplerine anında yanıt aldıklarını kaydeden Yılmaz, Asteks ile iş birliğini sürdürmeyi ve geliştirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

Biska Tekstil CE-684 kompakt manşon konforunu yaşıyor

Biska Tekstil , apronlarda olduğu gibi manşonlarda da çözüm ortağı olarak Asteks ile iş birliğini sürdürüyor. Biska Tekstil’in 1 numaralı fabrikası 78 bin iğ kapasitesinde konvansiyonel ve kompakt ring tesisi olarak günlük 55 ton iplik üretiyor. Biska Tekstil’in bu tesisinde Asteks’in kompakt iplik üretimi için yoğun AR-GE çalışmalarıyla geliştirdiği CE-684 manşonu tercih ediliyor.

Biska Tekstil 1-2-3 İşletmeleri Müdürü Tayfun Ak yüksek kalite hedefli üretim yaptıkları için üretim sürecinde en iyi markalarla çalıştıklarını belirtti. Ak, Asteks’in CE-684 manşonunu üç yıldır Zinser Compact iplik makinelerinde kullandıklarını ve memnun kaldıklarını açıkladı. Optimum rektefiye süresi, iyi iplik Uster değerleri ve yüksek çalışma performansı sağlayan bu manşon hakkında Tayfun Ak şunları dile getirdi; “Manşonların, elyaf sarma problemine karşı gösterdiği yüksek anti statik performansı bizleri etkiledi. Kullanıma bağlı olarak diğer manşonlarda olan çökme problemini CE-684 manşonlarında yaşamıyoruz. Bu avantaj sayesinde, normal taşlama zamanına kadar iplik makinesinin çalışma performansı bozulmadan devam edebiliyor. Bu manşonla %100 penye kompakt 16-50 NE aralığındaki ipliklerin üretiminde çok başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Uster düzgünsüzlük değerlerinin de daha iyi rakamlara ulaştığını kaydettik” dedi.

Hamboya Tekstil Yeni Jenerasyon 201-SF Rektefiye Makinesi ile avantaj elde ediyor

Asteks’in akıllı besleme sistemine sahip 201-SF rektefiye makinesini kullanan Hamboya Boyacılık Tekstil, 1976 yılından bu yana tekstil endüstrisinde yer alıyor. Niğde’deki iplik tesisi 2015 yılında faaliyete başlayan firma, 40 bin iğ gücü ile günlük 27 ton pamuklu ve karışımlı iplik üretim kapasitesine sahip.

Hamboya Tekstil Mekanik ve Enerji Şefi Ali Arıkan rektefiye makinesinde yerli ve gelişmiş bir çözüm olduğu için Asteks 201-SF’yi tercih ettiklerini söyledi. Arıkan şunları dile getirdi; “Yaklaşık bir yıldır kullandığımız ve çok memnun kaldığımız 201-SF, manşon taşlama işini bir kişi ile yapmamızı sağlayan pazardaki tek rektefiye makinesidir. Manşon taşlama işinde yükleme ve boşaltma işlerindeki yüksek otomasyon, personelden tasarruf etmemizi sağlıyor. Eskiden 3 personel bu işle ilgilenirken şimdi sadece 1 personel yetiyor. Ayrıca lazerli çap özelliği ile hatasız taşlama elde ediyoruz. İşlem sonunda pürüzsüz manşon yüzeyi ve diğer kalite değerlerinin ideal seviyelerde olması bu tercihimizde etkili oldu. Maliyetimizi düşüren, iplik kalitemize katkı sunan ve çok kullanışlı bir rektefiye makinesi ürettiği için Asteks’e teşekkür ederiz.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler