14.9 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

DuPont baskı mürekkepleri uzmanlığını FESPA 2022’de vurguladı

BaskıDuPont baskı mürekkepleri uzmanlığını FESPA 2022’de vurguladı

- Haber Sponsoru -

Inkjet baskı mürekkepleri uzmanı DuPont, FESPA 2022’de müşteri ve ziyaretçileriyle bir araya gelerek, su bazlı pigment mürekkeplerden kağıt ve ambalaj uygulamalarına yönelik ticari baskıya kadar yenilikçi çözümlerini sergiledi. Textilegence’a fuar sonrası değerlendirmede bulunan Artistri® inkjet inks Global Pazarlama Müdürü Eric Beyeler, DuPont™ Artistri® ekibinin FESPA 2022’de müşterileriyle ve birçok ziyaretçiyle tekrar buluşma fırsatı yakaladığı için heyecan duyduğunu söyledi. Fuarın, müşterileri ve partnerlerinin ihtiyaçlarını yüz yüze görüşmek ve baskı endüstrisinde sahip oldukları çok sayıdaki ilişkiyi güçlendirmeleri için uzun zamandır beklenen bir fırsat sunduğunu belirten Beyeler; “FESPA 2022, katılımcı olarak her açıdan beklentilerimizi fazlasıyla karşıladı” dedi.

Artistri® inkjet inks Global Pazarlama Müdürü Eric Beyeler (ortada) ve DuPont™ Artistri® ekibi

DuPont inkjet baskı mürekkeplerinde en son yenilikler FESPA 2022’de pazarla buluştu

Eric Beyeler FESPA 2022 için, Rulodan Ruloya (RTR), Doğrudan Giysiye (DTG – Direct to Garment), Doğrudan Filme (DTF – Direct to Film) yönelik su bazlı pigment mürekkep çözümlerinin yanı sıra kağıt ve ambalaj uygulamaları üzerine ticari baskıya odaklandıklarını dile getirdi. Beyeler, DuPont standında sergiledikleri ürünlerin detaylarını şu şekilde açıkladı:

“Artistri® P2700, geniş bir gamut, parlak renkler ve son işlem gerektirmeyen olağanüstü dayanıklılık (4 veya daha yüksek yaş ve kuru sürtme) ile roll to roll baskı için 12 renkli orta viskoziteli bir mürekkep seti. Artistri® P5500 ise, yüksek beyaz mürekkep opaklığına, parlak renklere ve baskı ve fırında kürleme ile mükemmel yıkama haslığına sahip en yeni DTG ve ayrıca DTF mürekkep setimiz. Bu, yeni formülasyonumuz sayesinde daha uzun bir raf ömrüne izin verecek şekilde beyaz mürekkebin mükemmel olarak yeniden dağılabilirliğini sağlar. Ayrıca geliştirilmiş verimlilik, müşterilerimizin çevresel ayak izlerini azaltmalarına; mürekkep setinin tutarlılığı ve baskıdaki güvenilirliği ise yüksek verim ve düşük atık sağlanmasına yardımcı olur.”

Artistri® P5500 mürekkep setinin, baskıcıların daha az mürekkeple ve saatte daha fazla tişört basmasına olanak sağlayacağını belirten Beyeler, fuar süresince, oluklu mukavva uygulamaları dahil olmak üzere ticari kağıt baskısı için Artistri® Brite PN5000 ve Brite PN3000 ile basılmış numuneleri gösterdiklerini söyledi. Beyeler, bu boyaların, baskı güvenilirliği, parlak ve dayanıklı renkler ve su bazlı pigment inkjet mürekkepler geliştirip 30 yılı aşkın süredir pazara sundukları tutarlığı sağladığının altını çizdi.

“Baskıcıların talepleri; verimlilik, baskı güvenilirliği ve kalite”

Müşterilerinin 3 kategoride sürekli iyileştirmeye ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Eric Beyeler, bunların verimlilik, baskı güvenilirliği ve baskı kalitesi olduğunu belirtti. Bu nedenle, yakında çıkacak olan DTG/DTF mürekkep lansmanlarının, özellikle müşterilerinin çözümlerini farklılaştırmasına yardımcı olan verimlilik ve baskı dayanıklılığına odaklandığını açıklayan Beyeler, bunun yanı sıra DuPont’un, hem tekstil baskısının dijital dönüşümünü kolaylaştırmak hem de çevresel ayak izini azaltmak için inkjet mürekkep çözümleri sunmaya hazır olduğunun altını çizdi.

DuPont baskı mürekkepleri uzmanlığını FESPA 2022’de vurguladı

Ambalaj sektöründe dijital geçiş hızlanırken, gıda uyumlu mürekkep ürün portföylerinin de büyüdüğünü söyleyen Beyeler; “Bu mürekkeplerin belirli baskı makinelerine ve baskı sistemlerine özel olarak uyarlanması gerekir ve ekipman üreticisi partnerlerimiz aracılığıyla temin edilir. 30 yılı aşkın pigment mürekkep teknolojisi yeniliğimiz ve polimer ve kimya uzmanlığımız, gıda uyumlu mürekkep teknolojisinin benzersiz zorluklarını karşılamamız için temel araçlardır” dedi.

“Dijital baskı 2022 yılında da büyümeye devam edecek”

Eric Beyeler 2022 yılının, dünya ekonomisi pandeminin etkilerini sarsmaya başladığı için güçlü başladığını ancak enflasyon ve devam eden arz ve lojistik zorlukların yılın geri kalanı için genel tabloyu etkilediğini söyledi. Beyeler bununla birlikte analogdan dijitale geçişin ardındaki ivmenin, Türkiye’nin yenilikçi ve dinamik baskısının bu büyümeye önemli katkıları ile dijital baskının büyümeye devam etmesini sağlayacağı konusunda iyimser olduklarını dile getirdi.

Türkiye’nin Doğu ile Batı’nın buluştuğu yer olarak tekstil için eşsiz bir ekonomik ve coğrafi konuma sahip olduğuna dikkat çeken Beyeler, “Türk baskı işlerinin sunulduğu bölge ve segmentlerde yer almak ve kazanmak için sadece yüksek performanslı bir ürün değil, aynı zamanda verimlilik de sağlamanız gerekir” dedi. RTR, DTG ve DTF için su bazlı pigment mürekkeplerinin, Türkiye’de müşterilerinin beklediği değeri taşıdığını ve sunmaya devam ettiğini aktaran Beyeler; “Türkiye’nin dinamik baskı üreticileri ve markalarının baskı dayanıklılığı ve verimlilik taleplerini karşılayacak pigment inkjet mürekkeplerini geliştirmeye ve ticarileştirmeye devam etmeyi taahhüt ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler