16.7 C
İstanbul
Perşembe, Mart 28, 2024

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Durak Tekstil ilham verici yenilikleri Texprocess 2024’e taşıyor

Endüstriyel dikiş ve nakış iplikleri üreticisi Durak...

Hazır giyim ihracatçıları: “2024 de kolay bir yıl olmayacak”

Hazır giyim ihracatçıları, 2023 yılını Türkiye genelinde...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Fransız Makineciler ITMA 2019’da Fırsatları Değerlendirecek

GüncelFransız Makineciler ITMA 2019’da Fırsatları Değerlendirecek

- Haber Sponsoru -

Fransız Makineciler ITMA 2019’da Fırsatları Değerlendirecek Evelyne Cholet
Evelyne Cholet – Fransız Makineciler ITMA 2019’da Fırsatları Değerlendirecek

Fransız makineciler ITMA 2019’da fırsatları değerlendirecek. ITMA fuarlarının en önemli katılımcı gruplarından Fransız makineciler fuarın bu yılki edisyona inovasyon ve güvenilir partner temalarını öne çıkararak katılacak. UCMTF sektörün küresel pazardaki payını arttırmak için katılımcı üyelerine desteğini sürdürecek.

Eğirmeden dokumaya, boyama ve terbiyeden teknik tekstillere kadar tekstil üretim prosesleri için yüksek teknolojili çözümler geliştiren Fransız makineciler, ITMA 2019 fuarında bu alandaki yetkinliğini sunacak. ITMA’nın düzenleyicisi CEMATEX’in üyesi olan UCMTF’nin Genel Sekreteri Evelyne Cholet yaklaşan ITMA 2019 fuarına dönük hazırlıklar ve UCMTF’nin endüstriye sağladığı katkılar hakkında Textilegence’a özel açıklamalarda bulundu. Dünyanın en büyük 6. tekstil makineleri ihracatçısı konumundaki bu üreticiler genel olarak küçük ve orta boy işletme (KOBİ) niteliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Fransız makinecilerin çatı örgütü Fransız Tekstil Makinecileri Birliği (UCMTF), yıllık toplam 1 milyar Euro (1,15 milyar Dolar) konsolide ciro ile yaklaşık 30 şirketi bir araya getiriyor.

ITMA 2019 fuarının kendileri ve ziyaretçiler için çok iyi bir fırsat olacağını belirten Cholet, Fransız firmaların mevcut ve yeni müşterilerle fuar boyunca bir araya gelmek için hazırlandıklarını kaydetti.

Fransız makineciler ITMA 2019’da fırsatları değerlendirecek: sürdürülebilir çözümlere talep arttı

Evelyne Cholet, ITMA 2019 fuarında, katılımcı ve ziyaretçilerin sürdürülebilirlik ve Endüstri 4.0 dahil olmak üzere yeni teknolojilere odaklanacağı inancını dile getirdi. Günümüzde sürdürülebilirliği nihai müşteriler tarafından çok önemli bir talep haline geldiğini kaydeden Cholet, bunu takiben perakendecilerin ve büyük markaların Fransız makinecilerin müşterilerinden gezegene en az etkiye sahip ürünler sunmalarını istediğini aktardı. Cholet; “Kullanılan hammaddeler bu durumdan etkileniyor, geri dönüştürülmüş ürünler ile çok fazla çevresel etkiye sahip olmayan doğal hammaddelerden yapılan ürünlere talep oldukça arttı” dedi.

Üretim sürecinin sadece hammadde israfını engellemek için değil, enerji ve su tasarrufu için de çok verimli olması gerektiğini söyleyen Cholet, her makine ve tüm üretim hatlarında tasarrufun arttırılmasını teşvik etmek için çok aktif olduklarını vurguladı. Cholet; “Bu amaca ulaşmak için, iki veya daha fazla makine üreticisi arasında işbirliğine ihtiyaç vardır. Bu tür işbirliklerini teşvik ettik” diye konuştu.

Endüstri 4.0 düşünülenden daha hızla genişleyecek

Endüstri 4.0’ın tekstil sektöründe bir gerçek haline geldiğine dikkati çeken Evelyne Cholet, aslında bazı fabrikaların hali hazırda buna uygun hale geldiğini belirtti. “Endüstri 4.0 uygulamaları çoğu insanın düşündüğünden daha hızlı bir şekilde genişleyecek” diyen Cholet, sözlerini şöyle sürdürdü, “Günümüzün küresel rekabet ortamında, hızlı ve yavaş hareket eden rakipler arasındaki fark inanılmaz bir hızda açılıyor, ancak harika fikirler doğru uygulama olmadan işe yaramıyor. Fabrika 4.0 için bir tanım önermeye çalışalım. Burası, üretim işleminin her aşamasında toplanan verinin sensörler veya radyo frekansı tanımlama etiketleri (RFID) ile toplandığı, hat üzerinde analiz edildiği ve ister bir fabrika isterse aynı firmaya ait iki fabrika ya da müşteri veya tedarikçinin fabrikasındaki prosesi geliştirmek için kararların otomatik olarak alındığı bir fabrikadır.”

Teknoloji partnerleri olarak sadece yenilikçi, çığır açıcı çözümler sunmak zorunda olduklarını belirten Cholet, ayrıca Fransız makinecilerin her yıl makinelerinde bazı iyileştirmeler yaptıklarını hatırlattı. Cholet çığır açıcı çözümlere örnek olarak nesnelerin internetini göstererek, bunun kesinlikle sadece her makinenin işleminin değil, tüm üretim sürecinin iyileştirilmesinin temel yolu olduğunu ifade etti.

‘Müşterilerimizin meydan okumasını seviyoruz’

Evelyne Cholet, yeni pazarlara açılmak, yeni ürünler tasarlamak, bu ürünleri güvenilir, uygun maliyetli ve sürdürülebilir şekilde üretmek gibi zorluklar ve fırsatlar için Fransız makinecilerin müşterilerle çok yakın çalıştığının altını çizdi. Cholet; “Yenilikçi endüstriyel çözümler ve en son teknolojiler sunan stratejik partnerlere ihtiyaçları var. Fransız makine üreticileri bu şekilde bir partnerlik sunmak için iyi konumlanmış durumdalar. Aslında, sevdiğimiz şey, makine veya ihtiyaç duydukları süreci sunmak konusunda müşterilerimiz tarafından bize meydan okunmasıdır. Kısaca, DNA’mızda Ar-Ge, servis ve partnerlik var”

‘Pazar dalgalanmasına rağmen yatırım talepleri geliyor’

2018’deki pazar gelişmelerine değinen Evelyn Cholet, her coğrafyada farklı sonuçların alındığını belirtti. Fransız makinecilerin en önemli pazarı konumundaki Çin pazarının halen daraldığını, ancak ABD pazarının büyüdüğünü açıklayan Cholet, şu verileri paylaştı; “Türkiye’de 2016’da yaşanan kısa bir yavaşlamadan sonra siparişler 2017’de toparlanmıştı. Ancak 2018’de tekrar yavaşladı. Hindistan pazarında ise bazı şirketlerimiz oldukça iyi durumda ancak bazıları hala biraz yavaş kalıyor. Üretilen ürünler bazında sağladığımız makinelerde bir değişiklik söz konusu. Geleneksel tekstil üretmek için kullanılan makinelerin satışı (giyim) yavaşladı, ancak teknik tekstil üretmek, halı üretmek veya tekstil geri dönüşümü yapmak için kullanılan makinelerin satışları arttı.”

2019 yılına iyi bir iş rezervi ile başladıklarını aktaran Cholet, iyi bir seviyede teslimat rakamına ulaşacaklarını duyurdu. Cholet, belirsizliğin ise sipariş alımıyla ilgili olduğu bilgisini verdi. Cholet; “Uzun vadede tekstil tüketimi düşük tek haneli büyüme ile oldukça stabildir, bununla birlikte tekstil üretimi de dünya çapında stabil görülüyor. Ancak üretim coğrafyalarında büyük değişiklikler olabilir. Amerika Birleşik Devletleri ve Çin gümrük vergileri ve ticaret konusunda tartışma yaşıyorlar. Sonuç ne olacak, bilmek çok zor” dedi.

Küresel pazarı etkileyen bu belirsizliklerin yatırım kararları üzerinde bazı etkileri olabileceğini söyleyen Cholet; buna rağmen, üretim maliyetlerini iyileştirmek ve yüksek kaliteli ürünler sunmak için, üretim prosesini modernize etme ihtiyacının halen bulunduğunun altını çizdi.

‘Türk tekstilcilerle uzun vadeli ilişkimiz var’

Fransız makineciler için Türkiye’nin ikinci veya üçüncü önemli pazar olduğunu belirten Evelyne Cholet; Türk tekstilcilerle son derece iyi ilişkileri olduğunu, çünkü stratejilerinin tamamen Türk müşterilerinin stratejisiyle aynı olduğu söyledi. Kendilerini ‘müşterilerimiz için güvenilir, uzun vadeli çözüm ortağı olmak’ olarak tanımlayan, Cholet; her iki tarafında kısa vadeli kar peşinde olmadığını, uzun vadede şirketleri daha güçlü hale getirme peşinde olduklarını savundu. Cholet sözlerini şöyle sürdürdü; “Makine ve teknoloji çözüm ortakları olduğumuz için, Türk müşterilerimiz yenilikçi; ‘couture’ (kişiye özel, üst düzey) çözümleri uygulamak için bizimle çalışmaktan konusunda son derece ilgililer. Makineleri zamanında üretip teslim ettiğimizi, satış sonrası mükemmel bir hizmet verdiğimizi ve yedek parçaları çok verimli bir şekilde sağladığımızı biliyorlar.”

Fransız makineciler ITMA 2019’da fırsatları değerlendirecek: Fransız makineciler alanında lider üreticiler

UCMTF üyesi Fransız tekstil makine üreticilerinin bütün tekstil tedarik zinciri için çözümler geliştirdiğine dikkati çeken Evelyne Cholet, üyelerinin profilini şöyle tanımladı; “Üyelerimiz özellikle uzun elyaf eğirme (yün, akrilik…); iplik büküm ve kontrol (teknik iplikler dahil), degrade boyama, halı iplikleri için termo fiksaj, halı sistemleri; boyama ve terbiye, terbiye işlemleri için keçeler ve kayışlar, nonwoven, tekstil tesislerinin iklimlendirilmesi; ve tekstil malzemelerinin geri dönüşüm işlemleri konusunda özellikle güçlüdürler.”

Cholet, güçlü bir sektörel yapıya sahip olduklarını altını çizerek, başarılı sonuçlar elde eden şu firmaları örnek olarak gösterdi;

“Uzun elyaf eğirmede N. SCHLUMBERGER, yün, akrilik, ipek, keten, kıymetli elyaf ve teknik elyaflar için taraklama, eğirmeye hazırlıkta tekrar taraklama, çekme (tow to top) ve yarı kamgarn üretiminde dünya lideridir.

İplik işleme ve kontrolü alanında ise FIL CONTROL, son teknoloji ürünü iplik kesiciler, iplik kopma sensörleri ve kalite kontrol ekipmanları sunuyor. Bu ekipmanlar birçok makine üreticisi tarafından kuruluyor ve doğrudan tekstil üreticilerine satılıyor.

Halı üretim segmenti için Vandewiele şirketler ailesinin bir üyesi olan SUPERBA; halı ipliğinde degrade boyama ve termo fiksaj alanında önde geliyor.

Boyama ve terbiye işlemlerinde ALLIANCE TEXTILE MACHINES, yuvarlak ve uzun, döner levent boyama makineleri sunuyor.

Boyama ve terbiye sanayicileri için, DOLLFUS & MULLER tekstil kurutma bantları ve sonsuz özel keçeler tedarik ediyor.

AESA Air Engineering iklimlendirme alanında uzmandır. Her bir elyaf tipine (pamuk, ipek, polyester, karışımlar, yün, akrilik) göre uyarlanmış; gerekli sıcaklık ve nemi korumak için komple tekstil hava mühendisliği sistemleri sunuluyor.

LAROCHE hızlı büyüyen geri dönüşüm işlemlerinde, birçok uygulama alanında önde geliyor. Endüstriyel atıklardan veya ‘tüketim sonrası’ kıyafetlerin nonwoven geri dönüştürülmüş ürünlerine dönüştürülmesini sağlıyor.

Tülbent yapılı ürünler için dönüştürme ekipmanları alanında ise SPOOLEX; dilimleme, geri sarma ve makaraya sarma çözümleri (Calemard markası); ve sürekli ultrasonik kesim ve kaynak (Decoup + markası) çözümleri sunuyor.

PETIT firması da yedek parçalar için benzersiz bir kalıcı depolama kapasitesini mümkün kılıyor.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler