19 C
İstanbul
Çarşamba, Nisan 24, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Kordsa 112 Milyon TL Net Kar Elde Etti

Teknik TekstillerKordsa 112 Milyon TL Net Kar Elde Etti

- Haber Sponsoru -

Lastik, kompozit ve inşaat güçlendirme pazarının teknoloji lideri Kordsa, bir önceki yılın aynı dönemine göre operasyonel kârlılığını %22 artırdı. Net kârı ise %11’lik artışla 112 milyon TL oldu. Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, 2017’nin ilk yarısında cirosunu geçen yıla göre %29 arttırmayı başardı.

Kordsa 112 Milyon TL Net Kar Elde Etti
Kordsa 112 Milyon TL Net Kar Elde Etti

Yatırımlarının geri dönüşünü ciro ve karlılık artışı ile alan Kordsa, güçlü sermaye yapısı ile istikrarlı büyümesini sürdürdü. 2017 yılının ilk yarısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kordsa CEO’su Ali Çalışkan, Kordsa’nın ‘yaşamı güçlendirme’ misyonu ile katma değerli ve yenilikçi güçlendirme teknolojilerini Amerika’dan Asya Pasifik’e kadar dört kıtada sunduğunu söyledi. Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü;

Kordsa Yenilikçi Ar-Ge çalışmalarına ara vermedi

“Bugün global pazardaki Ar-Ge başarılarımız, uzun vadeli müşteri ilişkilerimiz ve yatırımlarımızla tüm paydaşlarımıza değer katmaya devam ediyoruz. 2017 senesi ilk yarıda güçlü operasyonel performansımızın yanı sıra, geleceğin güçlendirme teknolojilerini şekillendirecek inovasyon çalışmalarımızı global pazardaki müşterilerimizle yaptığımız stratejik iş birlikleriyle devam ettirdik. Bugün Türkiye’nin ilk 3 Ar-Ge merkezi arasında seçilen Ar-Ge merkezimizde, geleceğin daha hafif lastikleri ve araçları için çalışıyoruz. Mart ayında Fransa’da düzenlenen ve dünyanın en büyük kompozit fuarı olan JEC’te kürlenme süresini 9 dakikadan 3 dakikaya düşüren yeni reçine teknolojimizi tanıttık. Enerji tasarrufu ve üretim döngüsünde verimlilik artışı sağlayan reçine teknolojimiz yoğun ilgi topladı”.

Lastik, inşaat ve kompozit teknolojileri kapsayan güçlendirme pazarında büyümeye hedefiyle yatırımları sürdürdüklerine dikkati çeken Ali Çalışkan; “2016 yılında müjdesini verdiğimiz polyester iplik yatırımlarımız Endonezya ve Türkiye’de tüm hızıyla devam ediyor. 2018 yılı içinde her ikisi de devreye alınmış olacak ve büyüme ivmesi görece yüksek bir pazara hizmet edecek. Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde yer alan Ar-Ge merkezimizde daha sağlam ve daha hafif araçlar üretilmesi için görsel ve yapısal parçalar geliştiriyoruz. Proje sayımızı her geçen gün arttırdığımız kompozit teknolojilerinde 15 işbirliği proje seviyesine ulaştık” dedi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler