10.8 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Durak Tekstil ilham verici yenilikleri Texprocess 2024’e taşıyor

Endüstriyel dikiş ve nakış iplikleri üreticisi Durak...

Hazır giyim ihracatçıları: “2024 de kolay bir yıl olmayacak”

Hazır giyim ihracatçıları, 2023 yılını Türkiye genelinde...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Picanol Denizli’deki Tekstilcilere ‘Birlikte Büyüyelim’ Dedi

DokumaPicanol Denizli’deki Tekstilcilere ‘Birlikte Büyüyelim’ Dedi

- Dokuma Haber Sponsoru -

Picanol Denizli’deki Tekstilcilere Birlikte Büyüyelim Dedi
Picanol Denizli’deki Tekstilcilere Birlikte Büyüyelim Dedi

Rapier ve airjet dokuma teknolojilerinin lider üreticilerinde Picanol, Denizli’de düzenlediği bir etkinlikle rapier havlu dokuma makinesi TerryMax-i’i tanıttı. Birlikte Büyüyelim mottosuyla hız ve verimlilikte yeni bir sayfa açan makine performansıyla ziyaretçilerden tam not aldı.

Dokuma teknolojilerinin lider markalarından Picanol, Denizli’de gerçekleştirdiği ‘Havlu Günleri’ etkinliğiyle yenilikçi rapier havlu dokuma makinesi TerryMax-i’yi tanıttı. Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleşen etkinliği bölgenin önemli tekstilcileri katılarak havlu dokumadaki yeni rapier makinesini yakından incelediler. Bu canlı gösteriden önce düzenlenen konferansta Picanol Türkiye Genel Müdürü Gürcan İmdat firmanın tarihsel gelişimi, bugünkü Pazar gücü ve Türkiye faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Picanol Bölge Satış Müdürü Derya Sargın ise firmanın geliştirdiği rapier ve airjet teknolojilere dönük bilgiler paylaştıktan sonra TerryMax-i’nin üstün yanlarını vurgulayan bir sunum yaptı.

Çok yönlü ve verimli bir dokuma sağlayan TerryMax-i yüksek performans için geliştirildi. Sınıfının en düşük enerji sarfiyatına sahip olan makine, en yüksek kumaş kalitesini tüm dokuma boyunca mümkün kılıyor. TerryMax-i rapier teknolojisi ile tam kumaş deseni esnekliği sunuyor. Üstün hav oluşumu sayesinde ise kumaş kalitesi tartışmasızdır. Kontrol tuşları ve diğer ekipmanlar bu makineyi kullanıcı dostu yapmaktadır. TerryMax-i’nin bütün fonksiyonları mikroişlemci tarafından kontrol ediliyor, bu da hataların önüne geçilmesini ve akıllı bir üretim prosesini getiriyor.

Gürcan İmdat, Erwin Devloo, Kurt Lamkowski
Gürcan İmdat, Erwin Devloo, Kurt Lamkowski

Kurt Lamkowski: Türkiye pazarında lideriz

Etkinlik boyunca konuklarıyla yakından ilgilenen Picanol Satış Direktörü Kurt Lamkowski ve Picanol Pazarlama Müdürü Erwin Devloo Türk tekstil pazarına olan güvenlerinin altını çizdi. 2017 pazar sonuçlarının kendilerini memnun ettiğini açıklayan Kurt Lamkowski, ciro ve karlılık açısından ‘rekor’ bir yıl yaşandığını kaydetti. Küresel pazardaki bu başarının Türkiye pazarında da yaşandığı vurgulayan Lamkowski; “Son 4-5 yıldır Türkiye’de fantastik işlerle karşılaştık ve 2017 yılında tüm sonuçlar aynı başarı çizgisinde oldu.” dedi. Sipariş defterlerinin dolduğunu açıklayan Kurt Lamkowski, 2018 yılında da 2017 yılına benzer bir büyümenin elde edilmesini beklediklerini ifade etti.

Rapier dokuma Türkiye için hala ana teknolojidir

Picanol’un küresel pazarın dalgalı yapısına rağmen gücünü arttırdığına dikkati çeken Kurt Lamkowski, firmanın pazardan daha hızlı büyüdüğü için sektörde ulaşılamaz bir güce ve paya ulaştığını savundu. Rapier ve airjet dokuma teknolojilerinin pazardaki durumunu değerlendiren Lamkowski şunları söyledi; “Çin, Hindistan, Bangladeş ve Pakistan başlıca airjet pazarlarıdır.  Büyük hacimlerde kolay kumaşlar üretmek için bu teknoloji tercih ediliyor. Buna karşın Avrupa ve Türkiye gibi pazarlarda ise rapier makineler daha güçlü bir konuma sahip. Daha kısa vadelerde ve zorlu müşterilere kumaş tedariği için, Türkiye esas olarak bir rapier pazarı olmaya devam ediyor.”

Türk dokumacıların Uzak Doğu’nun ucuz ve büyük hacimli üretimiyle esneklik, kalite ve hızlı sevkiyat alanlarında rekabet etmeye odaklandığını söyleyen Lamkowski, bu süreçte Picanol çözümlerinin partner olarak öne çıktığını kaydetti. TerryMax-i rapier havlu dokuma makinesini tanıtmak için Denizli’de olduklarını hatırlatan Kurt Lamkowski, Picanol’un geçmişte havlu kumaşı için sadece airjet teknolojisine sahip olduğunu belirtti. Lamkowski; “Havlu için airjet teknolojimiz Çin, Pakistan, Hindistan ve Güney Amerikalı havlu üreticileri arasında oldukça popüler. Pazarda rapier temelli bir havlu makinesine olan talep arttı ve pazar lideri olarak bizden bunu geliştirmemizi istediler. Kısaca müşterilerimiz bizi TerryMax-i’yi geliştirmeye zorladılar. Aldığımız pazar sonuçları iyi bir iş çıkardığımızı gösteriyor. Havlu ve bornoz gibi ev tekstillerinin merkezi halindeki Denizli bu teknoloji için ideal bir nokta. Rapierli havlu dokuma alanında lider olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Birlikte Büyüyelim; Endüstri 4.0

Picanol’un Endüstri 4.0 konusuna büyük önem verdiğini belirten Lamkowski, üretim sürecinin dijitalleşmenin tekstilde büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Lamkowski, üretim prosesinin daha kısalması, maliyetleri azalmasının yanı sıra, Endüstri 4.0’ın insani, sosyal ve çevresel avantajlarının da olduğunu ifade etti. Lamkowski şunları söyledi; “Henüz sektörümüzde, müşteriler tarafından Endüstri 4.0’a uyumlulukta atılması gereken çok büyük adımlar varken, Denizli’de tanıttığımız TerryMax-i, Endüstri 4.0’a tam uyumludur. Makine içindeki bazı parçalar kendi kendine öğrenme yeteneği sahiptir. Örneğin performansa veya ipliklere kendisini adapte edebiliyorlar.”

Picanol’un önümüzdeki 10 yıllık vizyonuna değinen Kurt Lamkowski, pazardaki lider pozisyonlarını güçlendireceklerini dile getirdi. Lamkowski makine, satış ve satış sonrası servis dahil komple çözüm sağlayıcı olarak kendilerini rakiplerden daha iyi olmaya zorladıklarını sözlerine ekledi.

Picanol Ekibi Birlikte Büyüyelim Dedi
Picanol Ekibi Birlikte Büyüyelim Dedi

ITM 2018 fuarında 4 makine sergilenecek

ITM fuarının kendileri için önemli bir fuar olduğunu söyleyen Picanol Pazarlama Müdürü Erwin Devloo, bu fuarda sadece Türkiye’den değil çevre bölgeden gelen tekstilcilerle buluştuklarının altını çizdi. Devloo fuarda, bir adet Optimax-i, bir adet TerryMax-i ve 2 adet de airjet makinesi olmak üzere toplamda 4 makine sergileyeceklerini açıkladı.

Türk pazarının kendileri için önemli olduğunun altını bir kez daha çizen Devloo; “Yerel pazarın taleplerine uygun pazarlama ve satış stratejisine sahibiz. ITM fuarında Türk pazarına yabancı olmadığımız görülecek. Müşterilerimizle birlikte büyümek istiyoruz. Başarılı olduklarında yeni yatırımlar için yine bize döneceklerdir. Bu yüzden müşterilerimizle geleceğe doğru yürümek istiyoruz” dedi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler