17.8 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Smit, MENA’yı İstanbul’dan yönetecek

DokumaSmit, MENA’yı İstanbul’dan yönetecek

- Dokuma Haber Sponsoru -

Santex Rimar Group şirketi Smit, MENA’yı İstanbul’dan yönetecek - Paul Michicich
Santex Rimar Group şirketi Smit, MENA’yı İstanbul’dan yönetecek – Paul Michicich

Dokuma, tekstil terbiye, teknik tekstiller ve su arıtma ile kurutma işlemleri için yeşil teknolojiler sunan Santex Rimar Group, Türkiye ve çevre pazarlardaki etkinliğini arttırmayı hedefliyor. Firma bu amaçla MENA pazarından sorumlu olacak İstanbul ofisini geçtiğimiz aylarda açtı. Bir tekstil makineleri üreticisi olan grup, örme, dokuma ve kumaşlar ile yeşil çözümler için teknoloji partneridir. 1938’de kurulan Smit ‘in uzun bir geçmişi vardır ve dünya çapında dokuma teknolojisinde öncü olarak kabul ediliyor. Sperotto Rimar ve Santex tekstil terbiye, Cavitec ve Isotex markaları ise teknik tekstiller için çözümler geliştiriyor. Su arıtma ve atık yönetimi için Solwa markası ile de çevre dostu makineler üretiliyor.

Smit Bölge Müdürü Paul J. Michicich ile firmanın İstanbul ofisinde bir söyleşi gerçekleştirdik. Santex Rimar açısından, her zaman güçlü oldukları Türkiye’nin önemli pazarların başında geldiğini belirten Michicich, ‘müşteriye yakın olma’ stratejisi kapsamında İstanbul ofisinin faaliyetlerini arttırarak sürdürdüğünü söyledi. Michicich; “Her zaman yanında yer aldığımız Türk tekstil endüstrisinin büyüme potansiyelini görüyoruz ve şimdi pazarda daha fazla yer almak ve Türk tekstil üreticilerini desteklemek istiyoruz. Gerek İtalya merkezimiz, gerek bölge ofisimiz ve faal mümessillerimizle aktif bir pazarlama süreci yürütüyoruz” dedi.

İstanbul Ofisi MENA pazarından sorumlu

Eylül 2018’den bu yana Smit’te görev aldığına değinen Michicich, İstanbul ofisinin sadece Türkiye pazarına değil MENA olarak tanımlanan çevre bölgedeki pazarlara da odaklandığını anlattı. Michicich, bu coğrafi bölgenin kalbi olan İstanbul’dan başlayarak, bu pazarlarda aktif bir satış stratejisi uygulayacaklarını belirtti.

Türkiye pazarına ilişkin beklentilerini de açıklayan Michicich, Türk ekonomisindeki gelişmeleri yakından incelediklerini belirtti. Michicich; “Türkiye ekonomisinde belirli bir denge görüyoruz ve bu denge çerçevesinde kendi çalışmalarımızı hazırlıyoruz. Finansal ve reel ekonomik veriler bize bu pazara güvenmemiz gerektiğini gösteriyor. Türk tekstil endüstrisine güvenilir ve uzun vadeli bir işbirliği için burada olduğumuzu göstermek istiyoruz.” diye konuştu. Türk tekstil endüstrisinin üretim kalitesi ve sevkiyat kolaylığı ile sadece Avrupa için değil küresel çapta önemli bir oyuncu olduğunu vurgulayan Michicich, Santex Rimar’ın çözümleriyle bu güce katkı sağlayacağını savundu.

Pazarda Smit’in marka algısını güçlendireceğiz

Paul J. Michicich, Santex Rimar Group’un İtalya, İsviçre, Çin ve Hindistan’daki tesislerinde gerçekleşen üretimlerle 30 binden fazla müşterisine özel çözümler sunduğunu açıkladı. Grubun yıllık cirosunun %4’unu AR-GE çalışmalarına ayırdığının bilgisini paylaşan Michicich, dokuma makinelerinin İtalya’da tasarlanıp üretildiğinin altını çizdi.

Smit markasının 80 yıldan fazla bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Michicich sözlerini şöyle sürdürdü; “Smit dokuma alanında önemli yeniliklere imza atmış köklü bir markadır. 2016 yılında Santex Rimar Group çatısı altına girmesiyle birlikte artık karşımızda yeniden doğmuş, yepyeni bir Smit var diyebiliriz. Smit dokuma teknolojileri alanında en yeni, en ileri donanıma sahip ve küresel çapta servis garantisi sunabilen bir markaya dönüştü. Başta Türkiye pazarı olmak üzere, bütün pazarlarda Smit markamızın bu gücünü ve Santex Rimar güvenilirliğini vurgulayacağız.”

Michicich, tekstil endüstrisi ile önemli ilişkileri olan ve Türkiye pazarı hakkında daha geniş bilgiye sahip olan iki tanınmış yerel mümessil ile birlikte çalışıyor: uzun yıllardan beri Mondiale’nin köklü bir mümessillik geçmişine sahip olduğu Bursa dışında, Erko Sinai ülke çapında mümessillik hizmeti sunuyor. Michicich, İstanbul, Bursa, Denizli ve Kahramanmaraş’ta satış ofisleri ve müşteri hizmetleri temas noktaları bulunduğunu belirtti;

 “Türkiye’nin birçok bölgesinde tekstil üretimi var. Sanayinin yoğunlaştığı ve ulaşım açısından kilit noktalarda yer alıyoruz. Temel amaç müşteriye daha yakın olmak. Sadece onları sürekli ziyaret etmek için değil, teknik servis ihtiyaçlarında, yedek parça taleplerinde en hızlı şekilde yanıt verebilmek, projelerini dinleyebilmek ve bunları geliştirmelerine yardımcı olmak için bu gerekli” dedi.

Smit dokuma makineleri, değerini uzun süre koruyan mülklerdir

Smit dokuma makineleri eşsiz kaliteleri ile öne çıkıyor ve performans, üretim kalitesi ve verimlilik açısından gelişmeye devam ediyor. Dokuma sırasında uzun atım süresi sayesinde Smit makinaları ile en düşük iplik gerginliğinde en iyi kumaş yapısını en yüksek hızda elde etmek mümkündür. Ayrıca “Güçlü Tasarım” metodu, en uzun makine ömrünü ve düşük yedek parça tüketimini garanti ederek Smit dokuma makinelerini değerini uzun süre koruyan mülkler haline getirir.

Paul J. Michicich; “Yüksek kalitenin sağladığı karlılığı ve yüksek yatırım getirisini unutmamalıyız” diye ekledi. Michicich ayrıca güçlü bir teknik servis ve yedek parça stoğu sağladıklarını hatırlattı ve önceliklerinin kalite, müşteriye yakınlık ve hızlı servis olduğunu vurguladı.

Michicich, Smit’in yeni dokuma makinesi 2FAST’ı ITMA 2019’da küresel pazara tanıttığını ve özellikle denim dokumada çok güçlü bir performans sağladığını açıkladı.

Michicich sözlerini şu şekilde bitirdi; “Hali hazırda iyi bilinen havlu dokuma makinelerimizin yanı sıra, Türkiye pazarında denim ve pamuk dokumaya da dikkatimizi veriyoruz: Kahramanmaraş, Adana ve Gaziantep bizim için önemli lokasyonlar çünkü bu bölgelerde çok sayıda proje yürütüyoruz. Denizli, Uşak ve Bursa gibi lokasyonlar ise havlu ve sade kumaş üretimi ile ilgilidir. Kumaş üretimine yakından bakmak, müşterilerimize sadece dokuma teknolojisi açısından değil, aynı zamanda Grup sinerjisinden yararlanarak tekstil terbiye ve teknik tekstil makinelerinde de kârlı seçenekler sunmanın da en iyi yoludur.

Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu beklentilerle bu pazardaki gücümüzü ve varlığımızı sürekli artıracağız ve müşterilerimizin işlerini desteklemeye her zaman hazırız. Bu nedenle 2020 için ülkeye yaptığımız bu sağlam yatırımları ITM 2020’ye; her biri 300 metrekareden fazla iki ayrı stantla katılarak teyit ettik. Tüm yeniliklerimizi Türk tekstil yatırımcılarına sunmayı heyecanla bekliyoruz”.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler